Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Süne: Üniversite Öğrencilerine Çağrı

Süne: Üniversite Öğrencilerine Çağrı

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kampüsü’nde gerçekleşen ziyarette konuşan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Süne, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin Buca’da öğrenim gören ve de yaşayan üniversite öğrencilerine çok önemli bir çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 15.11.2013 - 12:15

İZMİR - Süne yaptığı çağrısında 2014 yerel seçimlerinin ülkenin geleceği için çok büyük önem arz ettiğini belirterek ‘AKP iktidarında ülkemizin geldiği durum ortada.  Son yaşanan Gezi olaylarındaki ve üniversiteleri kardeşlerimizin nasıl yaşayacakları konusundaki tavrıyla AKP, laikliğe, çağdaşlığa, aydınlığa, hukukun üstünlüğüne, özgür ve özerk eğitim sistemine, kişisel hak ve özgürlüklere, kadın-erkek eşitliğine karşı olduğunu apaçık ortaya koymuştur. Durum böyle iken, yapılacak bu yerel seçimlerde bir oyun bile büyük bir önemi vardır. Buradan Buca’da öğrenim gören 50 bin civarındaki üniversiteli kardeşlerime özellikle de ikamet kayıtları Buca’da gözükmeyen üniversiteli öğrenci kardeşlerimize seslenerek bu seçimde sadece yerel yöneticileri seçmeyeceğimizi bu seçimde ülkemizin, cumhuriyetimizin geleceğimizi ve de aydınlık yarınlarımızı kaderini oylayacağımızı belirtmek istiyorum. Bu nedenle öğrenci kardeşlerimizi 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinde oy kullanmaları için sorumluluk alacağına inanıyor ve bu kardeşlerimizin YSK’nın açıklayacağı süreyi beklemeden adres kayıtlarını en kısa zamanda ilgili kurumlardan güncellemeleri gerektiğinin önemine vurgu yapmak istiyorum’ ifadelerini kullandı.

 

Adresini Güncelleştirmeyenler Oy Kullanamayacak 

 

Buca ilçesinde 50 bin civarında üniversite öğrencisinin eğitim gördüğüne dikkat çeken Süne, ‘Arkadaşlarımızla yaptığımız araştırmalarda 9 Eylül Üniversitesi başta olmak üzere İzmir’deki üniversitelerde okuyup Buca’da ikamet eden öğrenci kardeşlerimizin büyük çoğunluğunun ikamet adresi Buca’da değil, memleketlerinde görünüyor. Yerel seçim tarihi eğitim öğretim sürecinin devam ettiği bir tarih olmasından dolayı çok büyük sayıya ulaşan öğrenci kardeşlerimiz oy kullanamayacaktır. Bu demek oluyor ki, ülkemizin kaderinin oylandığı bir seçimde gençlerin görüşü sandığa yansımayacaktır. Bu olmamalıdır. Bu tehlikeli bir durumdur. Bu nedenle Türkiye'nin değişik şehirlerinden gelip Buca’da ve İzmir’in çeşitli yerlerindeki üniversitelerde öğrenim gören öğrenci kardeşlerimizin oy kullanabilmeleri için adres kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir. Şimdiden zaman varken, herhangi bir aksaklığa, yanlışlığa, gecikmeye meyil verilmeden bu güncellemeler yapılmalıdır’ dedi.

 

Gençliğin İradesi Sandığa Yansımalı

 

Süne, ‘ Adres kaydı güncellemelerini yaptırmayan öğrenci kardeşlerimiz, oy kullanmak için memleketlerine gitmek zorunda kalacaklardır. Bu durumun hem maddi hem de eğitim sürecine olumsuz etki yaratacağını düşünen öğrencilerimizde memleketlerine gidemeyip oy kullanamayacaktır. Tüm bu olumsuzlukların yaşanmaması ve de ülkenin geleceğinin oylanacağı bir seçimde gençlik iradesinin sandığa yansımasının önünde bir engel oluşmaması için yurtta kalan öğrenci eğitim gördükleri okuldan öğrenci belgesi ve kaldıkları yurtlardan belge alıp nüfus müdürlüğüne, evlerde kalan öğrenci kardeşlerimizde yine okullarından alacakları belge ile nüfus müdürlüğüne başvurup adres bilgilerini güncellemeli ve adres değişikliğinin İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı kayıtlarına yansıtıldığından emin olmalıdır’ diyerek uyarılarda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.