Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: Bu destanı dünya bilmeli

Sürekli: Bu destanı dünya bilmeli

TRT Kent Radyo İzmir'e konuk olan Ak Parti İzmir Milletvekili Avukat Kerem Ali Sürekli, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yaptığı değerlendirmede “Kahraman Türk Milletinin yazdığı bu destanı dünya bilmeli. Hiçbir ülkede böyle aziz bir millete rastlamak mümkün değil” ifadelerine yer verdi Sürekli, darbe girişimi sonrası İzmir sürecini değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 03.08.2016 - 13:48

TRT Kent Radyo İzmir'de Belma Şahaner'in konuğu AK Parti İzmir Milletvekili Av. Kerem Ali Sürekli oldu. FETÖ adlı terör örgütünün 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişiminden sonra yaşanan süreci değerlendiren Sürekli, İzmir'de yaşananları anlattı. Sürekli, “Bütün siyasi görüşler birlik oldu. Tüm partiler olarak, beraberiz, darbeye karşıyız, milli iradeden demokrasiden yanayız. Ancak dış dünyada bu böyle gözükmüyor. Lütfen herkes sosyal medyadan dünyaya gerçekleri göstersin. Hepimiz yoğun bir çaba gösteriyoruz. Dünya bunu görmezden geliyor. Ama biz bunu göstereceğiz, gerçeği anlatacağız. Kahraman Türk Milleti'nin yazdığı bu destanı, dünya bilmeli. Bu kendileri için önemli. Hiçbir ülkede böyle aziz bir millete rastlamak mümkün değil” diye konuştu.

Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü: “TBMM kulislerinde de İzmir konuşuluyor. Her siyasi partiden gururla bahsediliyor. İzmir başı çekmişken bu birlik ve bareberliğimizi daha pekiştirmek için bütün kesimlere demokrasi nöbetine davetimi yineliyorum. İzmirliler vatan için millet için tepkisini ilk koyan topluluk... Millet...İstanbul Ankara darbecileri püskürtmek için meşgüldü. İlk İzmir tepkisini ortaya koydu. 81 ili birbirinden ayırt etmek mümkün değil” diye konuştu.

-15 Temmuz'da ülkemiz büyük bir badire atlattı. 15 Temmuz'da FETÖ adlı terörist yapı ülkemizin geleceğine kast etti. Türk Demokrasi milli irade adına, milletin geleceği adına, ordumuz, milletimiz, hep birlikte büyük bir kenetlenme yaşadık ve bir demokrasi sınavı verildi. Siz bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz'

İlk olarak 15 Temmuz'da yaşamını yitiren 246 şehidimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum, vatanımızın milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sadece bu 15 Temmuz sürecinde değil, bundan önce yıllarda bölücü terör örgütüyle mücadele eden güvenlik güçlerimizin şahadetleri var, bütün şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum.15 Temmuz gerçekten çok acı bir geceydi demokrasi tarihimizde. Sonuçları yönüyle değil, sonuçları hamdolsun, milletimizin iradesiyle, milletimizin desteğiyle mükemmel sonuçlar... Ancak böylesi bir kalkışma, böylesi hainlik, böylesi barbarlık görülmemiştir.

Bakın biz yıllardır neyi eleştiriyoru? Dünyada zulme uğrayan bütün insanlıkların zulme uğrayanların yanındayız. Heryerde ayrım yapmadan, kim zulme uğruyorsa biz onların sesi olduk. Sıkıntılarını dile getirdik. Ancak hiç tahmin etmezdikki birgün o zulümden daha beter yapan birilerinin, gözü dönmüş birilerinin Türkiye'de o zulümleri yapmak üzere yola çıkacaklarını, bir kalkışmaya çıkacaklarını aklımızın ucundan dahi geçirmezdik. Tamam bunlar devlet için kümelenmiş bir çeteydi, biz bunu son 3 yıldır defalarca söyledik. Biz bunu tespit ettik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunu tespit etti. Evet 17-25 Aralık'tan sonra bu çok net olarak belliydi, bundan öncesinden, gerekli çalışmalarımız da Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapıldı. Milli Güvenlik Kurulu'nda konuşuldu, gerekenler yapıldı. Biz bunların amaçlarını biliyorduk. Biz bunların siyasi amaçlarını kimlerle birlikte olduğunu da biliyorduk ama biz bunların bu kadar gözlerinin döneceğini, halkının üstüne bomba atacağını, halkının üstüne ateş açacağını bilmiyorduk. Bakın şu anda 173 sivil şehidimiz var. Şahsım adına konuşuyorumki, hiç tahmin etmiyordum. Bunlar hain, gözü dönmüş, bunlar insanlıkla ifade edilemeyecek yaratıklar. Bu ülkenin geleceği için çalışan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat destan yazdı. Bölücü terörle olan mücadelede müthiş başarı elde edildi. Orada da 62 şehidimiz var. Nasıl kıydı? 15-16 yaşındaki çocuklar genç nesil çıkmışlar oraya demokrasiden yana tavrını koymuş 'vatan millet' demiş. 15 yaşında o çocukta o bilinç var, sen 15 yaşındaki çocuğa kurşun sıkıyorsun ve şehit oluyor. Bu ne barbarlı? TBBM'ye bomba atıyorsun, bizim meclisimiz savaşta bile bombalanmadı.

BU KADAR GÖZLERİNİN DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİK

15 Temmuz'da olayı siz nasıl duydunuz'

Ben Ankara'dan gelmiştim. Kemalpaşa'da İlçe Başkanlığımızın etkinliklerine katılıyorum. 22.30 itibariyle danışmanım tarafından böyle duyumlar olduğu iletildi. Yorumladık hemen. Yanımda da Kemalpaşa Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı var, dedik ki bu terör saldırısı olabilir. Ülkemiz yıllarca darbeyi çektikten sonra geldiğimiz şartlarda böyle gözü dönmüş bir çetenin darbeye kalkışacağına ihtimal vermiyordum. Bir telefon daha geldi bana, Ankara'da jetlerin uçuş yaptığına dair. Kafam karıştı ancak biz hala olayı bölücü terör örgütüyle ilişkilendirdim. FETÖ terör örgütünün böyle bir kalkışma yapacağını, bu kadar gözü döneceğini o an itibariyle düşünmedim. Arkasından diğer milletvekili arkadaşlarımızla bilgilerimizi teyit ettik. 22.45 itibariyle bu bir darbe kalkışmasıdır dedik. Vali Bey'i aradım. Vali Bey'e “hemen oraya geliyoruz” dedim. Valiliğe hareket ettik. İzmir Milletvekilimiz Atilla Kaya ile görüşüp, Valilik binasına gititik. Vali Bey sağolsun duruma hemen müdahale etmiş. İl Emniyet Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, İzmir İlJandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit durumla ilgili çalışıyordu. Devlet mekenanizması çalışıyordu. İzmir'de Milletvekili arkadaşımız Attila Bey ve İl ve İlçe Başkanlıklarının önünde toplanma kararı aldık. 23.11 itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız canlı yayına bağlandı. O anda da bize meydanlara gidin talimatı geldi. İzmir'de bir kaç meydan var. Attila Bey'le değerlendirip, Saat Kulesi bir simge, valilik halkın da güvendiği bir yer olması gerektiği için Konak Meydanı'nda toplanma kararı aldık. Sosyal medyadan duyurduk. Şunu da itiraf etmeliyim, bu duyurulardan öncede halkımız kendiliğinden de sokağa fırladı ama o anda Sayın Cumhurbaşkanımızın sesini duyunca yüzler on binler çıktı. Alan dolmaya başladı, biz o arada teşkilatları da koordine ediyoruz. Halkımızla iletişimi sağlıyoruz, hem Valiliğin çalışmalarını gözlemliyoruz. Jandarma Alay Komutanı ve Ege Ordu Komutanlığı ile irtibat kurulup, bilgiler alındı.

İZMİR'DE O GECE BÜYÜK BADİRE ATLATTIK

Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı, bu FETÖ'nün içinde olan biri. Onun kalkışması oldu. Başta Ege Ordu Komutanımız sağolsun o kalkışmayı önledi. O gece Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in bazı talimatları olmuş. Maltepe Askeri Lisesi'nden 500 kişilik bir öğrenci grubunun başarısız çıkma girişimi oldu. Bizim Türk Silahlı Kuvvetlerimiz peygamber ocağıdır. Darbe kalkışanı ile bizim TSK vatansever fertlerini birbirinden ayırmamız lazım. Bu kalkışmacılar zaten azınlık. Fethullah denilen hainin peşine takılmış mensuplarla vatanseverleri ayırt etmemiz lazım. TSK içerisine bağlı vatansever grup artı Emniyetimiz ile bu kalkışmayı önledik. Emniyetimiz de o akşam destanlar yazdı. Maltepe Askeri Lisesi'nden, 500 kişi çıkmış. Hedefleri de Valilik binası, Konak Meydanı... Emniyetimiz bunu püskürttü. Ege Ordu Komutanımız kendi Kurmay Başkanının kalkışmasını bastırırtı. O askerler Maltepe Askeri Lisesi'ne geri gönderildi.

Bir yandan yine kriz masasına bilgiler geliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın kaldığı oteli bombalayan helikopter Çiğli'den kalkmış ve bu hainlerin, FETÖ'cülerin üstüymüş, hainlerin 2. Ana jetteki bazı bölümlerini organize etmişler.

MUĞLA'YA TAKVİYE GİTTİ 

İzmir Emniyet Müdürümüz, Sayın Muğla Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçti. İzmir'den takviye gitti Emniyet'ten... Ben devletimin idarecileriyle gurur duyuyorum. Valimiz, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Alay Komutanımız, İzmir'deki Özel Kuvvetlerimizin müdahalesi ile bastrıldı bu hain saldırı, hem İzmir'deki duruma hakim oldular, hem de Marmaris'e destek oldular.

Bir yandan hemen adli süreç başlatıldı, gözaltılar başlatıldı. Başsavcımız, Başsavcı vekillerimiz, Karşıyaka Başsavcılığımızın da çok büyük katkıları oldu gözaltılarda.

-İstanbul ve Ankara' da bu kadar olaylar yaşanırken İzmir'de buna nasıl önlem alındı'

Ankara ve İstanbul'u merkez üssü seçmişler, bazı hedeflere yönelmişler. Ancak asıl darbe çıkarmasının üssü, Çiğli Ana Jet ve Foça'nın bazı silahlı kuvvetlerinde darbe girişiminde aktif ol oynandı. Ancak tekrar söylüyorum Foça'daki kalkışma yapanlar varken devletin yanında olan TSK vatanı milleti seven kahramanlar da vardı. Onlar da onlarla mücadele ettiler. Foça'yı da etkisiz hale getirdiler. Çiğli'de de gereken yapıldı. Bu arada Cumhurbaşkanımız otelini bombalayan üç helikopterin birisi Yunanistan' a kaçtı, iki tanesi Çiğli'ye döndü. Eylemleri yapan FETÖ'cüler hainler dönüp burada Ankara'da olduğu gibi Konak'ta halkın üstüne ateş edebilirlerdi. Bunları düşündüler gerekli tedbirler alındı. Ama ne halk kıpırdadı ne bizler oradan bir saniye ayrılmadık.

Sokağa çıkan en ufak bireyden siyasi olarak en üst düzeye kadar ondan sonra bürokratik olarak herkes kahramanca mücadele etti, kimse vatandan milletten başka bir şey düşünmedi.

Alan doldu, alana binlerce insan geldi. Diyelim ki 100 bin kişi geldi. O 100 bin kişi sadece AK Parti'li değildi. Sosyal demokratlar, ülkücüler özellikle ülkücü kardeşlerimiz ağırlıklı olarak onlara teşekkürü borç biliyorum. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli en kritik anda çıkarak açıklama yaptı. Kritik anda en önce açıklama yapan Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Sosyal demokratlar da vardı. Saadet Partisi İl Başkanı bizzat beni aradı. Alana geliyorum diye. O arada CHP vekillerinin bazıları beni aradılar, durum değerlendirmesi yaptık, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Etrafınızda bir şey var mı diye sordular. Bütün siyasi partilere, bütün milletime teşekkür ediyorum. Zaten ayrım yapamayız, bunun protokolü falan da yok. Bu milletin içinde biz de varız bürokrat da var. Millet, bu işi başardı. O alanlardaki insanlar ne yaptılar biliyor musunuz, demokrasiyi savundular, vatanlarını savundular. Çocuklarının geleceğine sahip çıktılar. Alanlarda öyle manzaralar görüyoruz ki 7 aylık bebekten 103 yaşındaki dedemize kadar, 92 yaşındaki Selçuk'tan gelen ninemize kadar herkes alanlardaydı.

MEYDANLARI DÜNYAYA GÖSTERELİM

Millet olarak, bir olduk, beraber olduk, aramızda hiç bir aykırı ses yok. Bütün siyasi görüşler, beraberiz, darbeye karşıyız, milli iradeden demokrasiden yanayız. Ancak dış dünyada bu böyle gözükmüyor. Beni dinleyen herkes lütfen herkes sosyal medyadan dünyaya gerçekleri göstersinler. Hepimiz yoğun bir çaba gösteriyoruz. Dünya bunu görmezden geliyor. Ama biz bunu göstereceğiz, gerçeği anlatacağız. Kahraman Türk Milletinin yazdığı bu destanı dünya bilmeli, kendileri için önemli. Hiçbir ülkede böyle aziz bir millete rastlamak mümkün değil.

Küçük yaşlardayken bir gün televizyonda Rusya'da bir darbe girişimi olmuştu. Boris Yassin tankın üstüne çıkmıştı, yıllarca bu konuşuldu. Ya burada bırak siyasileri, benim milletim 15 yaşındaki fidanım, genç delikanlılar, benim kardeşim, nenem, dedem tankın altına girdi, tankın üstüne çıktı. Şehidt oldu, helikopterin altından kaçmadı, yani herşeyi yaptılar, darbeye karşı direndiler. Bu yapılanları dünya görmeli, bizler bunun görünmesi için çaba sarfedeceğiz.

Tabi burada şunu da söylemek lazım, Sayın CumhurbaşkanımızRecep Tayyip Erdoğan, başından beri bu paralel devlet yapılanmasıyla kahramanca müdahale etti.

Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a, diğer siyasi parti temsilcilerine ve partililere, vatanını seven TSK personeline, emniyete, demokrasiden yana tavır koyan bürokratlara, memurlara ve sivil toplum örgütlerine, halkımıza da çok teşekkür ediyorum.

-246 şehidimiz var, yaralılarımız var. Bu sivillerimizin de en üst düzeyden şehit sayılması için kanun çıkarıldı. Bu vatandaşlarımıza bazı imkanlar sağlanacak. Tazminat, hayatını kaybedenlerin ailerinden iki kişiye kamuda istihdam hakkı gibi... Biraz da bunlardan bahsedebilir miyiz'

Şehitlerimizin sosyal hakları konusunda uzmanlaşmış bir ülkeyiz. 40 yıldır bölücü terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Bunlarla çalışmalarımız var. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız, asker olsun vatandaş olsun şehit statüsünü karara bağladık. Hiçbir vatandaşımız mağdur olamayacak. Onlar bizim canımız gereken fazlasıyla yapılacak.

Emniyet yetkilileri, sosyal medyada halkı korku, panik ve kaos ortamına sürüklemek amacıyla paylaşım yapanlara itibar edilmemesini, ayrıca bu hesapların güvenlik güçlerine bildirilmesini istemişti. Söz konusu suçlarla ilgili "[email protected]" adresine ihbarda bulunulabileceği bildirilmişti. FETÖ terör örgütü ile bağlatıları olan kişiler ihbar ediliyor. Bu tür ihbarlar nasıl değerlendirilecek'

Devlet, çok sağlam refleks geliştirdi. Bu FETÖ terör örgütünün yapısı Milli Güvenlik Siyaset Belgesine de girmişti. Onun için mümkün olduğu kadar çeşitli kanallardan karşılaştırılarak teyid edilerek, hareket ediliyor. Ben burada gerçekten altını çizerek ifade ediyorum: Hukuk devletinde demokraside kimse böyle bir keyfi hareket de bulunamaz. Eğer içinde bulunan çıkarsa hukuk çerçevesinde de cevabını verir. Gerçek suçlularla masum insanlar ayırt edilecektir.

BUNDAN SONRA NE OLUR

Darbe kalkışması bitti, gerekli tedbirler alındı, bundan sonra böyle bir şeyin olmaması için her şey yapılıyor. Önemli olan bu paralel yapının tamamının temizlenmesi... Bununla ilgili de hükümetimiz gerekli önlemleri alıyor. Ancak yine de temkinli ve tedbirli olmalıyız. Uyanık olmalıyız, vazgeçebileceğimiz tek şey var, ne yaparlarsa yapsınlar nasıl spekülasyon yaparlarsa yapsınlar nasıl dezenformasyon yaparlarsa yapsınlar, hiçbir zaman birbirimize bağlılığımızdan birbirimize sevgi ve saygıdan ödün vermemeliyiz.

Bizi kurtaran neyd? Birliğimiz ve beraberliğimiz... Bunu unutmayalım. Kalktılar hemen Alevi vatandaşlarımıza karşı büyük propaganda, doğulu kardeşlerimize yönelik bir propaganda denediler. Bazı askerlerin linç edildiğine dair haberler çıktı. Bundan sonra hiçbir şekilde sosyal medyada aslı olmayan bir şey lütfen inanmayalım sonra yanlış çıkıyor. Evet bu süreç çok önemli nazik bir süreç. Bazı ufak tefek bazen istemediğimiz şeyler olabilir ama demokrasi ve hukuk içerisinde hareket edeceğimize dair Sayın Cumhurbaşkanımızın net sözleri var. Tüm ülke sakin bir şekilde ve ciddiyetle mücadele vermeye devam ediyor. Herkes huzurlu, normal yaşama geçildi. Gündüz işe gidiyor, gece demokrasi nöbetine geliyor. Ben bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. AK Partili, CHP'li siyasi görüşü ne olursa olsun bütün kardeşlerimiz birlik içindeyiz.Alanlar, herkese açık, bir şenlik havasını hissediyorsunuz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ilk gün geldi. Bizler Büyükşehir Belediye Başkanı'nı diğer günlerde de alanlarda görmek istiyoruz. İlçe Belediye Başkanlarını da hep birlikte meydanlara davet ediyorum. İzmir'in 30 belediye başkanı, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ile bir görüntü verelim. İzmir burada da başı çekti. TBMM kulislerinde de İzmir konuşuluyor. Her siyasi partiden gururla bahsediliyor. İzmir başı çekmişken bu birlik ve bareberliğimizi daha pekiştirmek için bütün kesimlere davetimi yineliyorum.

İzmirliler vatan için millet için tepkisini ilk koyan topluluk...Millet...İstanbul Ankara darbecileri püskürtmek için meşgüldü. İlk İzmir tepkisini ortaya koydu. 81 ili birbirinden ayırt etmek mümkün değil.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.