Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: İktidarımızda çiftçi altın dönemini yaşayacak!

Sürekli: İktidarımızda çiftçi altın dönemini yaşayacak!

Ak Parti İzmir Milletvekilli Kerem Ali Sürekli, 13 yıllık iktidarları döneminde Tarım alanında birçok yenilikler yaptıklarına işaret ederek, iktidara tekrar geldiğimizde tarımsal alanda devrim niteliğindeki yapacağımız uygulamalarla çiftçimiz altın dönemini yaşayacak”dedi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2015 - 12:45
Secim çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Sürekli, Bergama’da Çiftçilerle bir araya geldi. Yemde ve Gübre de Katma Değer Vergisini kaldıracaklarını ifade eden Sürekli, 2015 yılı sonuna kadar nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını 10 Milyar TL’ye ulaşacağını Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verileceğini Çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi vereceklerini açıkladı.

Sürekli iktidar olmaları durumda tarımda yapacaklarını şu şekilde açıkladı
“Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştıracağız. Arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkânları sağlayacağız. Çiftçilerimizden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler vereceğiz. Tarım arazilerimizi ve verimli ovalarımızı koruyacak “Arazi Kullanım Planları” ve “Ovalarımızın Belirlenmesi” çalışmalarını tamamlayacağız. Tarım sayımını tamamlayacağız. Tarımsal verileri tek bir veri tabanında düzenleyerek güncel halde takip edeceğiz.


Tarımsal kuraklığın daha etkin olarak izlenebilmesi için TARBİL kapsamında çalışan 400 tarımsal meteoroloji istasyonu 1.200’ e çıkarılarak tüm ülke geneline yaygınlaştırılacaktır. Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Ulusal Kümelenme Stratejisi’ oluşturacağız. Başta aspir, kanola, soya olmak üzere bitkisel üretimde sözleşmeli üretimi yaygınlaştıracağız. Sertifikalı tohumluk üretimini 880 bin tona çıkaracağız. Tarım alanları içerisinde organik tarımın oranını yüzde 1,95’den yüzde 4’e çıkaracağız. Organik atık ve artıkların tarımda kullanımını yaygınlaştırmak için “Organik Atık ve Artık Yönetimi” Entegre Projesi yürütülecektir. İlk yerli patates çeşitlerini üretime kazandıracağız”
Sürekli “Biz bu yola baş koyduk. Dağ bayır demeden, herkese ulaşacak, yapılması gereken hizmeti yerine getireceğiz. Bergamalı vatandaş söylüyor, buraya hizmet gelmiyor. İnsanlar artık bıkmış. Ne yazık ki İzmir’de köylere, beldelere gerekli hizmetler götürülmüyor. Oy verilsin verilmesin biz hizmeti her yere götüreceğiz. Yani, Büyükşehir Belediyesi’nin köylere ve beldelere götürmediği hizmeti valilikler aracılığıyla kuracağımız koordinasyon birimleriyle biz götüreceğiz. Bundan şüpheniz olmasın. Bakırçay Havzası’nda tüm araştırma ve çalışmalarımızı yaptık. 1 Kasım seçimleri ardından çalışmalarımızı tüm hızıyla kesmeden sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.