Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den ilçeye müjde belediye başkanı Durak'a tepki!

Sürekli'den ilçeye müjde belediye başkanı Durak'a tepki!

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’den Karşıyakalılara 2 müjde birden geldi. Sürekli ilçeye TOKİ konutları ve 150 yataklı hastane yapılacağını söyledi. Sürekli, son zamanlarda Atık Kompost Tesisi, Marina Projesi, Mavişehir Planları ve Örnekköy’deki stat projesi doğrultusunda bakanlıklar ve ilgili birimlere yönelik çıkışlar gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a tepki gösterdi, “Ankara’ya yüklenmenin prim yaptığını sanıyor. Karşıyaka’da tekrar belediye başkan adayı olma çabaları olarak görüyorum bu çıkışları ” yorumunda bulundu.Sürekli, 'Gezi' olayları sırasında ilçenin bir çok noktasında yazılan Başbakan’a yönelik hakaret içeren yazıların silinmesine yönelik gösterilen hassasiyet nedeniyle Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etmeyi ‘es’ geçmedi. Aynı zamanda Konak AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Sürekli, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a Konak'taki yazıların silinmesine yönelik duyarsızlığı nedeniyle tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 17:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Gezi olayları sırasında ilçe binası büyük hasar gören AK Parti Karşıyaka yaralarını çabuk sarıyor. İlçede tadilat çalışmaları son hızla devam ederken İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli de ilçeyi ve teşkilatı yakından ilgilendiren projeler adına Ankara’ya çıkarma yaptı. Ankara’da AK Parti İzmir Milletvekilleriyle birebir görüşmeler yapan Sürekli Ankara dönüşü Ege Postası aracılığıyla Karşıyakalılara müjdeler verdi.Sürekli, son zamanlarda projeler doğrultusunda Bakanlıklara ve ilgili birimlere tepki gösteren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı da hedef aldı.

“SOSYAL KONUT İÇİN ARAZİ ARIYORUZ”
Yalı Mahallesi’nde sağlıksız koşullarda yaşayan 808 aile TOKİ ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğinde Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaptırılan modern konutlarda yepyeni bir yaşama “merhaba” demişti. Uzun zamandır ilçede konut konusunda girişimde bulunmayan TOKİ’nin Karşıyaka’da konut yapmasına yönelik ilçeliden büyün talepler aldıklarını belirten Sürekli bu konuda önemli adımlar attıklarını söyledi. TOKİ için AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’le birlikte ciddi girişimler içinde bulunduklarını ifade eden Sürekli, “ TOKİ’nin sosyal konut yaparak halka hizmet etmesini istiyor vatandaş... Bu isteği Ankara’daki temaslarımızda ilettik. Harita Mühendisi Teşkilat Başkanımız Tanfer Kemerli, uygun hazine arazileriyle ilgili çalışma yapıyor. Hazırlayacağımız raporu TOKİ’ye götüreceğiz. Bir çok bölgeden talep var. Uygun hazine arazisi nerede olursa orada olacak konutlar... Cumhuriyet Örnekköy gibi mahalleler olabilir. Ancak şunu söyleyebiliri TOKİ Karşıyaka’da önümüzdeki dönemde sosyal konut yapacak. TOKİ’nin kendi geliştireceği bir proje olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ
Yıllardır hastane sıkıntısı yaşayan Çiğli ve BayraklI’da hükümet nezdinde adımlar atılırken Sürekli’den benzer sıkıntıyı yaşayan Karşıyaka içinde müjde geldi. 150 yataklı bir hastane girişimlerinin olduğunu belirten Sürekli, “ Ankara’da bu yönde temaslarımız oldu. Sağlık Bakanlığı’nın gündeminde. Yer arayışları var.Arazi temin edildikten sonra hemen başlanacak. Yer tespiti yapıyoruz. Teşkilat olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olması yönünde talebimiz olacak. Karşıyaka’da bu anlamda eksiklik var. Belediyede uygun yeri gösterirse işbirliği içersinde tamamlanır” dedi.

“ANKARA’YA YÜKLENEREK PRİM YAPTIĞINI SANIYOR”
Karşıyaka’yı yakından ilgilendiren Atık Kompost Tesisi, Marina Projesi, Mavişehir Planları ve Örnekköy’deki stat projesine yönelik açıklamalarda bulunan Durak’ın ilgili bakanlık ve birimleri hedef almasını eleştiren Sürekli, Durak’ın çıkışlarını ‘siyasi’ bulurken “Ankara’ya yüklenmenin prim yaptığını sanıyor. Karşıyaka’da tekrar belediye başkan adayı olma çabaları olarak görüyorum” yorumunda bulundu. “Seçim dönemi geldikçe meyve veren ağacı taşlıyorlar” diyen Sürekli, şunları söyledi, “Ocak ayına kadar kendi parti işlerine dönük siyaset yapacaklar. Her cümleden bunu anlıyoruz. Ancak bunu yaparken bazı konuları kamuoyuna yanlış yansıtmasınlar. Gerçek dışı siyaset yapmasınlar. Marina projesi…Devlet büyük önem veriyor. 2 yılda bitecek. Fizibilitesi yapıldı. Durak’ın eleştirilerine katılmıyorum. Karşıyaka esnafına zarar vermeyecek. Daha çok ilçeyi canlandıracak bir yerde yapılacak. Mavişehir’de olsa daha iyi olabilirdi belki ancak orada yapılması teknik olarak mümkün değil. ‘ Devlet paradan kaçıyor az masrafla yapmak istiyor’ tarifi doğru değil. Kesinlikle fizibilite çalışmasında mevcut yer çıkıyor. Aziz Kocaoğlu’yla da konuştum. Kocaoğlu da Mavişehir’deki sıkıntıyı dile getirdi. Teknik olarak şu şartlarda mümkün değil. Desinler ki bize ‘biz derinleştirme çalışmalarına başlıyoruz. 6 ay sonra orası Marina yapımına uygundur’ bakanlık yetkilileri o sese kulak verirler. Körfez’deki tarama çalışmaları bitmeden Mavişehir’de marina yapılması teknik olarak mümkün değil. Başka yapacak yerde yok. Yapmayalım m? Karşıyaka’ya büyük katkısı olacak bir proje. Kendi parti içi adaylık konularına alet etmesinler bu konuyu. Katı Atık Tesisi için bakanlık birimlerini hedef alıyor Durak…Konunun muhatabı Büyükşehir. Büyükşehir’İn projesi…Devlet kurumları görevini yapıyor. Aziz Başkan da bu konuda nokta koydu. Devlet kurumları çekincelerini belirtmişler. ‘Orman alanına zarar gelmeyecek. Su kaynaklarına zarar vermeyecek şekilde yapılacak’ denmiş. Çekinceleri karşılayan bir yazı…Kurumlar bu konuda şerh koymuş. ‘Bu şerhler çerçevesinde yapılabilir’ demişler. Siyaset yapıyor bu konuda da Durak…Mavişehir planları yargıda. Keşifler yapıldı. En yakın zamanda yargı kararını verecek. Bu konuda bir yorum yapmamız mümkün değil. Örnekköy stat projesi rafa kalkmadı. Karşıyaka sahilde stat yapılacak. Yakında temeli atılacak.Örnekköy, hükümetimizin 35 projesi içinde yer alan bir proje. Sadece Karşıyaka için değil İzmir’in kuzeyine bir stattı. Proje aynen devam ediyor. Kimse merak etmesin. CHP’de iç siyasette bunları göreceğiz. Aday olma çabaları bunlar. Ankara’ya yüklenmenin prim yaptığını sanıyorlar. Halbuki yanlış yapıyorlar. Haksız çıkışları doğru bulmuyorum. Durak'ın çıkışlarını, Karşıyaka’da tekrar belediye başkan adayı olma çabaları olarak görüyorum”



KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR TARTAN’A SİTEM
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Gezi olayları sırasında kentin bir çok noktasında Başbakan’a hakaret içeren yazılar yazıldığını ve belediyelerin bu yazıları silme konusunda gerekli girişimleri göstermediğine yönelik çıkışı sonrası harekete geçen teşkilatların başında yer alan Karşıyaka’da İlçe Başkanı Sürekli bu doğrultuda Belediyeye teşekkür etti. Sürekli, “ Gezi olayları sırasında sokakta yazılan yazıların silinmesi için girişimde bulunduk. Karşıyaka Belediyesi gerekli hassasiyeti gösterdi. Belirttiğimiz bütün noktaları temizlediler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak meclis üyesi olduğum Konak için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan bu konuda hassasiyet göstermedi. Tartan’dan böyle bir şey beklemezdim. Konak’ta adım atılmadığını görüyoruz” dedi. Gezi olayları sırasında ilçe binalarının ciddi hasar gördüğünü ve bu konuda zararın karşılanması için Kaymakamlı ile Valiliğe başvurduklarını hatırlatan Sürekli, “ Önceliğimiz zarar gören komşularımızın zararının ödenmesi. Bu konuda adım atıldı. İlçe binasının zararı en son ödenecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.