Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriye heyeti Hakan Fidan konuşurken salonu terk etti!

Suriye heyeti Hakan Fidan konuşurken salonu terk etti!

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı; toplantı sırasında Suriye heyeti, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın konuşması sırasında salonu terk etti.

  • Ege Postası
  • 10.09.2024 - 16:48

Türkiye, 13 yıl aradan sonra Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı. Kahire'de gerçekleştirilen 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldı.

Toplantı sırasında Suriye heyetinin, Fidan’ın konuşması başladığında salonu terk ettiği bildirildi. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Al Arabia'ya göre, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad başkanlığındaki heyet, konuşma esnasında toplantı salonunu terketmiş ve konuşma sona erdiğinde geri dönmüştü.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Suriye heyetinden bir temsilcinin konuşmayı takip ettiğini belirtti.

TÜRKİYE-SURİYE NORMALLEŞMESİNDE ENGEL

Faysal Mikdad, toplantı öncesinde Russia Today’e verdiği demeçte, Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerinde ilerleme kaydetmesi ve normalleşme sağlanması için, Türkiye'nin kuzeydeki Arap topraklarından çekilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriye heyetinin salonu terk etmesine ilişkin olarak, “Arap Ligi’nde Hakan Fidan’ın konuşmasını izleyen bir Suriye temsilcisi bulunmaktaydı” bilgisini verdi. Ayrıca, Arap Ligi kararlarının konsensüsle alındığını ve bir üye ülkenin bu kararları engelleyebileceğini ifade ettiler.

Türkiye’nin Arap Ligi toplantısına katılımına Suriye’nin herhangi bir itirazda bulunmadığı ve bunun davet sürecinde dile getirilmediği belirtildi. (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.