Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suudi İçişleri Bakanlığı'ndan Müslüman olmayanlara oruca saygı çağrısı

Suudi İçişleri Bakanlığı'ndan Müslüman olmayanlara oruca saygı çağrısı

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, ülkede yaşayan gayri Müslimlerden Ramazan ayı boyunca orucun tezahürlerine uygun hareket etmelerini, bu mübarek ayın kutsallığına saygı ve ülkedeki Müslümanların duygularını dikkate almalarını istedi.İçişleri...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 15:40
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, ülkede yaşayan gayri Müslimlerden Ramazan ayı boyunca orucun tezahürlerine uygun hareket etmelerini, bu mübarek ayın kutsallığına saygı ve ülkedeki Müslümanların duygularını dikkate almalarını istedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, "Allah'ın Müslümanlara orucu farz kıldığı günden bugüne kadar Müslümanların bu aya çok önem verdiği herkesin bildiği bir gerçek. Bu oruç ayının hakim görünümü Müslümanların gün boyunca yeme ve içmeden kaçınmalarıdır." denilerek, Müslüman olmayanların bile bu görünümün dışına çıkıp oruç tutanların duygularını incitmemesi gerektiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, ülkede yaşayan Müslüman olmayan mukimlerden halka açık yerlerde, sokak ve caddelerde yeme, içme veya sigara içmeyi açıkça yapmayarak Müslümanların duygularına saygı gösterilmesi istendi.

Bakanlık herkesten buna uygun hareket etmesini umut ettiğini, buna uymayanlar hakkında ise işine son verilmesi ve ülkeden uzaklaştırılması gibi caydırıcı önlemlerin alınacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.