Dolar 34,1259
%-0.03
Euro 38,1013
%0.49
Altın 2.900,690
%0.53
Bist-100 10.027,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TKDK Denizli’deki yatırımcılara 5,6 milyon liralık hibe desteği verecek

TKDK Denizli’deki yatırımcılara 5,6 milyon liralık hibe desteği verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü'nün, hayvancılık alanında 11 milyon 808 bin tutarında yatırım yapacak altı şirkete vereceği toplam 5 milyon 650 bin liralık desteğe dair sözleşmeler onaylanarak...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 15:15
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü'nün, hayvancılık alanında 11 milyon 808 bin tutarında yatırım yapacak altı şirkete vereceği toplam 5 milyon 650 bin liralık desteğe dair sözleşmeler onaylanarak törenle verildi. TKDK'nin AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı 9. çağrı dönemi kapsamında projeleri kabul edilen yatırımcılar için düzenlenen törene AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı (DTO) Necdet Özer, TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ve kaymakamlar katıldı.

Törende proje hakkında bilgi veren Dağdeviren, Denizli olarak ilki yaşadıklarını, şu ana kadar hep diğer illerdeki yatırımlardan bahsedildiğini, bugünden itibaren artık TKDK yatırımlarının burada da görüleceğini söyledi. İlk altı projeyle toplamda Denizli’ye 11 milyon 808 bin 378 TL tutarında yeni yatırım yapılacağını, bunun 5 milyon 650 536 TL olan kısmının TKDK tarafından hibe olarak yatırım sonunda müteşebbislere ödeneceğini ifade etti. Dağdeviren, mayısta 9. çağrıyı tamamlayıcı mahiyette 10 günlük süreyle çıkılan 10. çağrı döneminde toplam 2 milyon 609 bin 821 TL tutarında altı proje daha alındığını, bunların değerlendirmesinin sürdüğünü belirtti.

Vali Demir ise sanayi ve turizm şehri olarak bilinen Denizli’nin tarım ve hayvancılık sektöründe de müteşebbis yapısıyla örnek bir il konumunda olduğunu vurguladı. Demir, “2002 yılında 79 bin olan büyükbaş hayvan sayısının 2012 yılında yüzde 207 artışla 243 bin 522 olduğu, süt üretiminin 2002 yılında yıllık 143 bin tonken 2012 yılı sonunda 580 bin 864 tona çıktığını söylediğimizde, Denizli'nin bu sektörde nerede olduğunu birlikte değerlendirebiliriz. Ayrıca Avrupa Birliği’ne süt gönderme yeterliliğine sahip 10 süt çiftliğinden altısının Denizli'de olduğunu artık bilmeyen kalmadı. Onun dışında ülkemizden AB ülkelerine süt ihraç yetkisi olan altı firmadan bir tanesinin de Denizli'de olduğunu gördüğümüzde, bu oranın özellikle hayvancılık anlamında ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Bunun dışında özellikle bitkisel üretimle ilgili Denizli özellikle bağcılıkta Türkiye ikincisi, elma, nar ve kiraz üretiminde Türkiye üçüncüsü, üzüm ve haşhaş üretiminde Türkiye ikincisi, kekik ve çerezlik ayçekirdeği üretiminde Türkiye birincisi olarak yer almaktadır. Bu rakamlar göstermektedir ki Denizli, tarımda ve hayvancılıkta hakikatten çok özel bir konuma sahip.” dedi.

Kaynak alma konusunda fırsat eşitliği bulunduğunu ve bunun Denizli olarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Demir, “Bu iş için özellikle AB ödeneklerinden toplamda 1,2 milyar lira var. Şu anda bu program 42 ilde uygulanıyor. Bu işin özeti şu: Bu para, orada sabit olarak duruyor. Hangi il bu işi başarıyla yapacak olursa oradan daha çok kaynak alacak, yani kaynak alma konusunda tamamen bir fırsat eşitliği var. Gayret gösterenler, bu işi iyi organize eden iller başaracak. Denizli. her konuda olduğu gibi bu konuda da birlikteliğini ve ekip ruhunu gösterdi. Bugün de çok güzel sonuçlarla arkadaşlarımız çalışmalarına başlayacak.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.