Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TSK, 14 yıldır iki ülke arasındaki bağı canlı tutuyor

TSK, 14 yıldır iki ülke arasındaki bağı canlı tutuyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yurt dışında görev icra ettiği yerlerden biri olan Kosova’da, 14 yıldan bu yana ülkede barışı destekleme harekatı ve Türkiye'yi temsil etme görevini başarıyla sürdürdüğü ifade edildi. TSK yaptığı...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 13:11
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yurt dışında görev icra ettiği yerlerden biri olan Kosova’da, 14 yıldan bu yana ülkede barışı destekleme harekatı ve Türkiye'yi temsil etme görevini başarıyla sürdürdüğü ifade edildi.

TSK yaptığı yazılı açıklamada, Mehmetçiğin Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nın konuşlu olduğu Sultan Murat Kışlası'ndan görüntüleri ve Prizren halkının askere yaklaşımlarını yansıtan görüntüleri basınla paylaştı. Açıklamada, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nca barışı destekleme faaliyetleri kapsamında icra edilen çalışmaların en önemli bölümünü SAİ adı verilen Sivil Asker İşbirliği faaliyetlerinin oluşturduğu belirtildi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sayesinde, köklü tarihi birlik ve kültürel bağların bulunduğu bölgede, iki ülke halkı arasındaki bağların canlı tutulduğu aktarıldı.

Açıklama, şöyle devam etti: “Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sivil Askeri İşbirliği Faaliyetleri kapsamında insani yardım, sağlık desteği, altyapı destekleri, eğitim desteği, Türk kültürünün yaşatılmasına ve toplumsal barışa katkı, Türkiye’nin ve TSK’nın tanıtımı kapsamında tüm Kosova’da sayısız faaliyetlerde bulunmaktadır. Prizren gibi değişik etnik grupların bir arada yaşadığı bir şehirde konuşlandırılmış olan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nda görev yapan 400’ü aşkın Türk askeri, bu etnik gruplar arasındaki hoşgörü ve saygı ortamının yeniden tesisini sağlamak ve huzur içinde yaşanılmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yapmaktadır. Bu doğrultuda yapılan halkla ilişkiler faaliyetleri yöre insanı için çok önem taşımaktadır. Şehirde yapılan röportajlarda, Prizren halkı’nın ister Sırp, ister Arnavut, ister Kosova Türkü olsun Mehmetçiğimizi nasıl bağrına bastığına ve yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarına tanık olunmuştur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.