Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Talak, Hayalindeki Çiğli’yi anlattı

Talak, Hayalindeki Çiğli’yi anlattı

CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak Belediye Başkanı olursa nasıl bir Çiğli hayal ettiğini egepostası’na anlattı.

  • Ege Postası
  • 19.10.2013 - 11:00

HABER SERVİSİ- Çiğli’de belediye başkanlığı için yola çıkan en önemli isimlerden bir olan ve “Önce insan” diyerek  aday adaylığını duyuran Ali Talak, Genel Merkez tarafından aday gösterildiği ve belediye başkanı seçildiği takdirde, Çiğli’yi cazibe merkezi konumuna getireceğini dile getirdi. Oluşturacağı örnek belediyecilik anlayışı ve yönetim ilkeleri hakkında da kısaca bilgi veren Talak, Çiğli’nin eksiklerini A’dan Z’ye tespit ettiğini ve buna uygun projelerinin de hazır olduğunu belitti. Talak ayrıca, hayalindeki Çiğli’yi de özetleyerek, mesleki ve siyasi birikim itibarı ile göreve en hazır kişinin kendisi olduğu mesajı verdi.

  “ÇİĞLİ’DE HALKIN NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM”

“Neden Çiğli” sorusuna yanıt vererek sözlerine başlayan Ali Talak, “Geçmiş dönemlerde de seçim yarışı içerisinde yer aldığını kaydeden Talak, “Ben Çiğli’yi çok iyi biliyorum. Ben uzun yıllardır buradayım. Çiğli’nin yapısını, dokusunu, imarını, gelişmesini, imar planlarını iyi biliyorum. Şehir imar ile başlar. Ben haritacıyım, plancıyım. İlçenin nasıl gelişeceğini, neler yapılması gerektiğini iyi biliyorum. Belediye başkanın  yetkilerini biliyorum, halkın ne istediğini biliyorum. Ben Çiğli’de yaşıyorum. Yaşımın ve mesleğimin doruğundayım. Yapılması gereken projeler ile ilgili bilgi birikimimi ve tecrübemi çok iyi kullandım” diye konuştu.

 

“ÇİĞLİ’DE İNSANLAR AÇ YATAMAYACAK”

Çiğli için hazırladığı projeleri de kısaca özetleyen Ali Talak, “Çiğli’nin bir meydanı yok. Bunun projesi hazır. Aday olursam bunu açıklayacağım. Eğer aday olmazsam da projelerimi aday olacak arkadaşlara vereceğim. Her kim aday olursa olsun maddi ve manevi desteğe hazırım. Çiğli yolların ayırdığı değil yolların birleştirdiği bir ilçe olacak. Çiğli yollar sebebi ile üçe ayrılmış durumda. Burada Çiğli’de metro güzergahının yerin en az iki kilometre altına alınması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBAN yetkilileri ile proje hazırlayıp fikir birliği yapacağız. Anadolu Caddesi’ne yeniden bir trafik düzenlemesi yaparak ilçedeki yolları rahatlatacağız. Çiğli’de yapılması gereken çok fazla proje var. ilçemizdeki işsiz vatandaşlarımız ile AOSB arasında köprü olacağız. Çiğli’de aş evleri kuracağız. Bu ilçede insanlar yatağa aç girmeyecek. Büyükşehir Belediyesi ile organize çalışmalar yürüteceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte hareket ederek, birlikte çözüm üreteceğiz. Çiğli’de spor alanları yok, 35 bin kişilik bir stadyum projemiz var. 35 metrelik dev bir Atatürk Heykeli yapmayı düşünüyorum. Bunun yanında bir Kurtuluş Müzesi hedefim var. Çiğli’de  bisiklet yolları yapacağız. Sadece spor için değil, insanların işlerine gidebilmesi için. Ve bunlar süslü sözler olarak kalmayacak. Kadınlar evde oturmayacak. Çalışmak isteyip iş bulamayan kadınlarımız için stantlar, kadın kooperatifleri kuracağız. Gençler sokaklarda olmayacak, onları spora yönlendireceğiz” dedi.

 

“İKİ DÖNEM BAŞKANLIK İSTİYORUM”

Belediye başkanlığı için “Ben hazırım” mesajı gönderen Talak, “Biz Çiğli’nin içinde olacağız. Çiğli halkı ile beraber olacağız. Halk ile yüz yüze, kol kola olacağız. Ben Çiğli’de var oldum. Bu ilçenin sorunlarını da biliyorum ve bunları en iyi ben çözerim diyerek aday adayı oldum. Eğer aday gösterilirsem, bir dönem değil iki dönem başkanlık yapmak istiyorum. Çiğli’de yapacak çok işimiz var. Çiğli’nin fotoğrafını çekeceğiz. İlçe buydu, bu oldu diyeceğiz. İyi bir ekibim var. yüreğimizi, bilgimi, becerimi, tecrübemi ortaya koyarak Çiğli’yi en iyi şekilde yönetmeye hazırız.”

 

“İLÇENİN MR’INI ÇEKECEĞİZ”

Anlattığı projelerin aslında bir bütün olduğu ve “Sosyal Dönüşüm Projesi” başlığı altında toplandığını belirten Talak, “Kentsel dönüşüm de bunun bir parçası. Biz dönüşümü yerinde yapacağız. Ekibimle birlikte bu ilçenin MR’ını çekeceğiz. İlçede büyük mülkiyet problemleri, imar sıkıntılar var. Çiğli’de fay hattı üzerinde kalan birçok yerleşim alanı var. Biz yapılması gerekeni yapacağız. Çiğli’de yerinde dönüşüm yapılacak alanlar var, burada yerinde dönüşüm yapacağız. Ben imar kanununu, mevzuatı iyi biliyorum. İyi bir ekip ve iyi bir sistemle Çiğli’yi yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

 

“ÖNCE İNSAN”

“Çiğli’de önce insan” diyeceklerini belirterek sözlerine devam eden Talak, “Niçin adayız, neden belediye var, özümüz insan, önce insan. Hedef kitlemiz insan. Hedef kitlemiz Çiğlİ’deki tüm insanlar. Çiğli’nin tamamı. Sosyal dönüşüm projemiz budur. Ben herkesi birden kucaklayacağım. Herkese eşit davranacağım, kimseyi birbirinden ayırmayacağım. Ben Çiğli’de aday olursam, herkesten oy alırım” dedi.

 

“YENİ BİR ÇİĞLİ”

Ali Talak sıkça dile getirdiği “Yeni bir Çiğli” kavramına ise şöyle açıklık getirdi; “İmar planında olan ama uygulamada olmayan bir çok tesisi kurarak, ilçenin tepeden tırnağa gelişmesini sağlayacağız. İmar her şeyin başlangıcı derken bunu kast ediyorum. Çiğli sanayi, kültür, turizm, eğitim kenti olacak. İlçedeki kültürel faaliyetleri de arttıracağız. Dört ana temadan oluşuyor.”

 

“HER ŞEY USULÜNE UYGUN OLACAK”

Talak aday adaylığı için yaptığı  bir başka hazırlığı da şöyle anlattı; “Ben kendi ekibimi tasfiye ettim. Arkadaşlarımı farklı yerlerde işe yönlendirdim. Ben aday olursam farklı algılanır diye. Olacağıma da inanıyorum. Bu açıdan, vatandaş belediyede çözemediği teknik bir işi gelip kendi ofisimde çözemeyecek. Bizde kesinlikle yasadışı bir iş olmayacak. Her şey usulüne, kanuna, encümene, belediye meclisine uygun koşullarda ilerleyecek. Ben bunca senedir bir tane bile belediyeden iş almadım. Benim kendi değerlerim, kurallarım var. Ticaretin de belli şartları vardır.”

 

ALİ TALAK’IN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Talak, hedefindeki belediyecilik anlayışını ve yönetim modelini de şöyle özetledi; “Dediğim gibi, “Önce insan” ana prensibimiz olacak. Belediyede en çok çalışan birimler, İmar Müdürlüğü,Fen İşler Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü ve Gelir Müdürlüğü. Burası vatandaşa en çok hizmet eden ve en yoğun birimlerdir. Her birim için kapıda vatandaşımızı karşılayan iki personelimiz olacak. Vatandaşı nereye geldiniz diyerek karşılayan bu personel, vatandaşa eşlik edecek, ilgili birime götürecek, işlemi tamamlanana kadar onu yalnız bırakmayacak. Sonra o vatandaşların numarasından bir kısmını seçip onları arayacağım. Sizinle ilgilenildi mi, işiniz halloldu mu diye soracağım. Bizzat ben bunu takip edeceğim. Belediyede yatan personel olmayacak. Zaten bende ekip ruhu  var. Yatmak bize göre değil. Biz yatmaya değil, çalışmaya geliyoruz. Hizmet etmek için göreve talip olduk. Ben belediye başkanı olduğum gün yarın seçim varmış gibi çalışacağım. Gece gündüz mahalleri gezerek, sorunu yerinde dinleyecek ve vatandaşla bir bütün halinde olacağız.”       

 

“ŞİMDİDEN YORULAN BAŞKAN OLURSA NE YAPACAK'”

Aday adayları için belirlenen son başvuru tarihi olan 2 Eylül’ün, CHP için erken olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Ali Talak, “CHP şemsiyesi altında ne kadar kişinin bu görevlere talip olduğunu, ne kadar hevesli olduklarını gördük. Bu partimiz adına da sevindirici bir gelişmedir. Süreç erkendi ancak, bana göre zor bir yarış değildi. Burada altı ayda yorulan aday adayı, başkan seçilirse, önümüzdeki beş yılda nasıl dayanaca? Çok değerli, çok güzide dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım hizmet aşkı ile bu göreve talip oldular. Her şey sevgi saygı çerçevesinde gidiyor. Bu anlamda Çiğli’de güzel bir tablo var. İlçe ve il örgütümüz ile birlik beraberlik görüntüsü veriyoruz. Aday çokluğu var, ama bu “Ben daha iyi yönetirim” mantığına bir örnektir. Herkese saygılıyım” şeklinde konuştu.

 

“ÇİĞLİ’Yİ ORTAK AKIL YÖNETECEK”

Aday adayı Talak, her türlü görüşü, eleştiriyi dinlemenin bir başkanın öncelikli ilkesi olması gerektiğini kaydederek, “Ben belediye başkanı olmazsam da ben projelerimi aday olan ya da belediye başkanı olan yol arkadaşlarıma vereceğim. Ben birlikte olmaya saygı duyarım. Başkan olursam, sadece şu anda aday adayı olan arkadaşlarım değil herkese kapım açık olacak. Herkesin projesini dinlemeye razıyım. Hatta “Saçmalayın” bile diyeceğim. Başkasına saçma gelen bir fikir aslında çok önemli bir şey de olabilir. Bizim bir felsefemiz var. Herkesin projesini, fikrini, önerisini, eleştirisini dinlemeye şimdiden hazırım. Çiğli’yi ortak akıl yönetecek” ifadelerini kullandı.

 

“KİMSE İŞTEN ÇIKARTILMAYACAK”

Ali Talak, belediye başkanı seçildiği takdirde oluşturacağı kurumsal yapıya da değinerek, “Şu anda Çiğli Belediyesi’nde yaklaşık 1100 kişi çalışıyor. Ciddi bir aile. Personel size inanırsa, sizin çalıştığınızı görürse çalışır. Onları sıkıştırarak tehdit ederek çalıştıramazsınız. Çalışanlarım benim şevkimi örnek alacak. Bir kere kimse işten çıkartılmayacak. Aksine daha fazla kişiye ekmek kapısı açacağız. Belediye başkanı olursam ilk önce sendikalar ile toplanacağım ve “Biz birlikte Çiğli’yi yöneteceğiz” diyeceğim. Ben kimsenin hakkını yemeyeceğim. “Kimse de Çiğli vatandaşının hakkını yemesin” diyeceğim. Ben çalışmak için geldim. Ben proje yapma sevdası ile geldim. Biz burada dürüst, namuslu, güler yüzlü insanlarla çalışacağız. Biz ne için oradayı? İnsanlara hizmet etmek için oradayız. Kimseyi birbirinden ayırt etmeden, sınıflandırmadan hizmet vereceğiz. Bu olmazsa olmazdır. Kanununun verdiği kurallara uymak zorundayız. Ben çalışanıma örnek olacağım” dedi.

 

“BELEDİYECİLİK SİYASİ BİR ARENADIR”

“Göreve geldiğimde parti rozetini çıkartacağım” diyen Talak, “Ama şu unutulmamalı ki, ben CHP’nin belediye  başkanıyım. Benim ilçe örgütüm çok önemli. İlçe başkanı her zaman grupta, belediye başkanının önündedir. Masanın başına o geçmelidir. Ben hiyerarşiye her zaman önem veren birisiyim. Ben haddimi bilirim. Benim örgütüm, delegem, üyem kimi ilçe başkanı seçmişse, partimin 6 oklu şemsiyesinin altında hizmet vereceğim. Biz ne halkta, ne çalışanımızda ayrıştırma yapmayacağız. Biz sosyal demokratız. Biz toparlayıcı olacağız. Başka partiden biri bile olsa diyecek ki, “Biz gittik bizimle CHP’li gibi ilgilendiler”. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Belediyecilik siyasi bir arenadır. Ama bana göre belediye başkanı siyasete karışmamalı. Herkes inanabileceği, akıl birliğine varabileceği insanlarla çalışmak ister. Kimse, kendisini hiçe sayan biri ile çalışmak istemez. Bunun dengeleri vardır. Onun dengelerini sağladığınız zaman. Siyaset ile hizmet arasında denge olacak. siz bir mahallenin içine girip kültürüne aykırı hareket edemezsiniz. Biz öncelikle kendi partilimizle, sonra da halk ile birleşeceğiz. Her kuş kendi sürüsü ile uçar” sözleriyle siyaset ile belediye ilişkisine bakışını özetledi.

 

“GÖREVE GELDİĞİM GÜN PROJELER BAŞLAYACAK”

Yerel seçimler öncesinde kendi adına anket ya da kamuoyu araştırması yaptırmadığını söyleyen Talak, enerjisini halkın ihtiyaçlarını belirlemek için kullandığını dile getirdi ve şöyle devam etti; “Halkın ihtiyaçlarını Çiğli halkı bana güzel bakıyor, ben de ona güzel bakıyorum. Bir buçuk yıl önce kendim bir kamuoyu araştırması yaptım. Ali Talak olarak değil. Bunun için bir anket firması ile anlaşarak yerele, sokağa indik. “Çiğli halkı ne istiyor'” diye sorduk. Ben zaten bunu biliyorum, elimde veriler var, ben hazırım. Üç dönemdir burada siyaset yapmış olmanın bana verdiği bir avantaj, bir birikim var. Araştırdım, ilçenin problemlerini gördüm, nerede ne yapılması gerekiyor buna hazırlandım. Geldiğim günün ertesinde projeler başlayacak. Yöntem, özümüz, sözümüz insan olacak. Gücümüz insan olacak. İnsana dönük tüm her şeyi yapacağız.”

 

“ÇÖP TESİSİ BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUĞU”

Harmandalı Katı Atık Tesisi’nin ilçeye getirdiği sıkıntılara da değinen Talak, “O sorun ilçe belediyesinin değil İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu. Ben bir belediye başkanı olarak tabii ki bölgemde hoş olmayan şeyler istemem. Halk da istemez. Şu anda bu konu tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde, sorumluluğunda olan bir konu. Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Sayın Aziz Kocaoğlu, çalışmalarını yapıyor. Yamanlar Dağı’nda ciddi bir bertaraf tesisi kuracak. Çiğli’deki çöplük artık halkın yaşam alanının içerisinde kaldı. Çiğli’deki tesisin de yakın zamanda kapatılacağını görüyoruz, süreç bu yönde ilerliyor” diyerek sıkıntıların zamanla aşılacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.