Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tam Aziz Nesin'lik meclis

Tam Aziz Nesin'lik meclis

Buca Meclisi Ocak ayının ikinci toplantısına hem ‘Aziz Nesinlik’ bir gelişme hem de bir meclis üyesi tarafından, Tatı’nın korumasının belediye binası içinde başka bir belediye meclis üyesine ‘p…….k’ dediği yönündeki sözleri damgasını vurdu.

  • Ege Postası
  • 04.02.2013 - 21:15
BÜNYAMİN DOBRUCALI- HABER SERVİSİ/ Geçtiğimiz Cuma günü yarım kalan Buca Meclis ocak ayı toplantısına bugün devam edildi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın başkanlık ettiği toplantı geçmiş toplantılara göre daha sakin bir havada geçse de, geçen toplantıda toplu protesto edilen Başkan Tatı’nın koruması yine gündem maddelerinden birisi oldu. Bağımsız Meclis üyesi Lokman Fazla kendisine yönelik saldırının olduğu meclis toplantısında da toplu protestonun hedefindeki isim olan Başkan Tatı’nın koruması Turgut Yalçın’ın olduğunu öne sürerek, ‘kimse eşkiyalık yapamaz, eşkiyanın yeri belediye değil dağlardır’ uyarısında bulundu. Fazla söz konusu kişinin bu gücü kimden aldığını merak ediyorum diye sordu. Başkan Tatı’nın korumasına yönelik en çarpıcı açıklama ise CHP’nin muhalif meclis üyelerinden Gülendam Çorak’tan geldi.



BELEDİYE İÇİNDE P………………..K DENDİ!..
Beni çok rahatsız eden bir konu var diyerek sözlerine başlayan Gülendam Çorak ‘hepinizin ablası konumundayım. Bu arkadaş (Başkan Tatı’nın koruması) bir meclis üyesi hakkında bu kelimeyi tekrarladığım için çok özür diliyorum ama ‘p…………….k’ tanımlamasını kullandı. Meclis üyesi olarak aşağılandığımızı anlatmak için bunu anlatmak zorunda kaldım’ dedi. Aynı konuda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan da ‘söz konusu kişinin neden korunduğunu’ sordu.

TAM AZİZ NESİNLİK OLAY
Buca meclisinde tam Azizi Nesinlik olay olarak nitelendirilecek gelişmeyi açıklayan ise Bağımsız Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu oldu. Kendisi hakkında geçtiğimiz yıl 5’inci ayda mal varlığında gözle görülür bir artış olduğu, 2 dükkan, 2 daire, Gıda Çarşısında 1 dükkan ve Foça’da 1 yazlık edindiği, 500 bin liralık Porsche marka arabaya bindiği yönünde savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıklayan Zayıfoğlu bunun için savcıya ifade verdiğini söyledi. Savcıya ‘benim böyle bir mal varlığım yok dediğinde savcının ‘devletin tapu daireleri yalan mı söylüyor, işte senin üstüne tapular var dediğinde, konuyu araştırmak için savcıdan 1 hafta süre istediğini anlattı. Allah benim hakkımda ihbarda bulunandan razı olsun diye konuşan Zayıfoğlu üzerinde gözüken mal varlığının nedenini de araştırması sayesinde öğrendiğini söyledi. 1967 yılından beri görmediği bir halası olduğunu, halasını hiç evlenmemiş iki çocuğu olduğunu, öne halasının, sonra kuzenlerinin hiç mirasçı bırakmadan ölmesi nedeniyle mirasçı olarak babasının kaldığını, babasının da 1971 Gediz depreminde ölmesi nedeniyle kardeşleriyle birlikte söz konusu daire, dükkan ve yazlığın kendilerine kaldığını anlattı. Tam Aziz Nesinlik olay olarak nitelendirilecek olay hakkında Başkan Tatı ‘Allah herkese böyle hala nasip etsin’ sözleriyle takıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan da, ‘Buca’da herkes Rıza Zayıfoğlu’nun yürüyüşü bile değişmişti diye konuşuyordu, demek ki bundanmış’ diyerek mecliste gülümsemelere neden oldu.

HASAN SAĞLAM’IN ‘KÖPEKLERİMİZ BİLE HARAM YEMEZ’ SÖZÜ GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ
CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam’ın geçtiğimiz Cuma günkü toplantıda ‘bizim köpeklerimiz bile haram yemez! Sözleri meclis üyelerinin yine gündemindeydi. Rıza Zayıfoğlu ‘köpeklerin ne kadar değerli hayvan olduğunu’ uzun uzun anlattı. Bağımsız Meclis üyesi Lokman Fazla ise Buca’da eksikliği duyulan ‘hayvan barınağı’ ile ilgili hazırladığı projeyi önümüzdeki meclise getireceğini açıkladı. Buca Arena stadıyla ilgili iddiaları yeniden gündeme getiren Mustafa Arslan ise Buca-Mar’ın aldığına dair ellerinde makbuz olduğu halde stadın halı saha ve kantin işletmesi hakkında neden net bilgi sahibi olamadıklarını sordu. Hem Arslan hem de Zayıfoğlu Buca Gölet te 2012’nin 4’üncü ayında lunaparka izin verildiği halde aynı tesis için kurulmasından 5 ay sonra Büyükşehir’e böyle bir tesisi kurulabilir mi diye soran başkan yardımcısı Tayfun Emre’yi eleştirdi. Arslan ‘laz fıkrası’ gibi bir durum olarak değerlendirdiği konuyla ilglli Başkan Yardımcısı hakjkında neden bir işlem yapılmadığını sordu.

FEN İŞLERİNE BAKIN!..
Buca Arena stadının zeminin Milli Emlak’a, üstünün ise kendilerine ait olduğuna dair mahkeme kararının kesinleitiğini belirten Başkan Tatı, isim vermeden Cemil Şeboy dönemini suçladı. Buca Arena, Atatürk Maskı, Kültür Merkezi ve Safari Park’la ilgili sıkıntılar olduğunu vurgulayan Tatı, ‘fen işlerine uğrayın. Benim şimdi 5 liraya aldığım taşı, 5-6-10 sene önce kaç paraya almışlar ona bakın’ diye konuştu. Görevi boyunsa 2 başkan yardımcısı ve bir özel kalemi görevden aldığını hatırlatan Tatı, ‘özel kalem belediyeye gelmeden maaş alıyordu. Başkan yardımcılarından birini ruhsat konularında ‘çözüm çözümsüzlüktür’ dediği için, diğerinin de Bornova’ya bağlı Gökdere’yi Buca’ya bağlıymış gibi işlem yaptığı için görevden aldığını açıkladı. Tatı, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak istemediğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.