Dolar 34,1052
%-0.01
Euro 38,1801
%0.03
Altın 2.916,210
%0.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tan: Almanya'dan gelen bir turistin başına bir iş gelse PKK sıkıntıya düşer

Tan: Almanya'dan gelen bir turistin başına bir iş gelse PKK sıkıntıya düşer

1999 yılındaki 4. Ecevit hükümetinde Turizm Bakanı olarak görev yapan Ahmet Tan, PKK'nın, Avrupa'da sıkıntıya düşmemek için Türkiye'de turistlere yönelik bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi. Tan, "PKK’nın biliyoruz ki para...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 16:34
1999 yılındaki 4. Ecevit hükümetinde Turizm Bakanı olarak görev yapan Ahmet Tan, PKK'nın, Avrupa'da sıkıntıya düşmemek için Türkiye'de turistlere yönelik bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi. Tan, "PKK’nın biliyoruz ki para kaynakları Avrupa’da. Almanya’dan gelen bir turistin başına bir iş gelse örgüt sıkıntıya düşer. " dedi.

Moderatörlüğünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın yaptığı konferansta eski turizm bakanları Alev Coşkun, Abdülkadir Ateş, Bahattin Yücel ve Ahmet Tan, turizm sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 27 Eylül Dünya Turizm Günü vesileyisle Rama'da Otel'de düzenlediği 'Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör Turizm' konulu konferansta konuşan eski turizm bakanlarından Ahmet Tan, MGK hatıralarını anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da izlediği konferansta Ahmet Tan, “MGK, sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplandı. Karşımızda paşalar, kara, hava kuvvetleri Genelkurmay. Komutanlar bana sordu; 'Sayın bakanım Türkiye’nin turizm politikası var mı'' Ben de bakanlık ve bakanlığın kadrolarıyla ilgili bilgi verdim. Bakanlıkta Almanca bilenlerin sayısı 2 veya üçü geçmiyordu o gün.” dedi.

Ahmet Tan, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 'Antalya’yı kullanmamız lazım' dedi. Sonra 'Türkiye’yi unutun, Antalya’ya gidin' sloganını söyledi. Türkiye’ye son 30 yılda 200 milyonun üzerinde turist geldi. Bu 200 milyon turistten 200’nün burnu kanasaydı, milyonda bir turistin başına bir iş gelmiş olsaydı turizm böyle olmazdı.”

Ahmet Tan şu ifadelere yer verdi: “Avrupa devletleriyle öyle anlaşılıyor ki Türkiye’ye gelen turistin korunmasıyla ilgili olarak bir anlaşma var. PKK’nın biliyoruz ki para kaynakları Avrupa’da. Almanya’dan gelen bir turistin başına bir iş gelse örgüt sıkıntıya düşer. Onun için turiste yönelik bir şey yapmadılar. Turizmin terörle dost olmasının sebebi Avrupa istihbarat güçlerinin yaptıkları centilmenlik anlaşmasıdır.”

Eski turizm bakanlarından Bahattin Yücel, THY’nin en çok turist gelen ülkelere Antalya’dan direkt uçmamasını eleştirdi. Abdulkadir Ateş, yaşı 30-35’e gelmiş oteller bulunduğunu ve bunların yenilenmesi için devletin önayak olması gerektiğini ifade etti. Ateş, “Oteller 5 yıldız, ama çevresi 3 yıldız.” eleştirisinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.