Dolar 34,1139
%0.01
Euro 38,2012
%0.09
Altın 2.914,380
%-0.01
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kopan parmağını alıp hastaneye gitti

Kopan parmağını alıp hastaneye gitti

Muğla Fethiye’de bir kişi, ağaç budarken spiral makinesiyle parmağını kesti. Kopan parmağını alarak hastaneye giden vatandaşın parmağı yerine dikildi. Muğla’nın Fethiye ilçesi Çaltılar köyünde yaşayan Yusuf Akbaş, ağaç budarken...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 16:23
Muğla Fethiye’de bir kişi, ağaç budarken spiral makinesiyle parmağını kesti. Kopan parmağını alarak hastaneye giden vatandaşın parmağı yerine dikildi.

Muğla’nın Fethiye ilçesi Çaltılar köyünde yaşayan Yusuf Akbaş, ağaç budarken parmağını kesti. Kestiği parmağını beze sararak bulunduğu yerden 3 kilometre uzaklıkta bulunan sağlık kuruluşuna giden Yusuf Akbaş, oradan da ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Mikrocerrahi uzmanı olmadığından dolayı hasta Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne sevk edildi. Akbaş, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Sunay tarafından acilen ameliyata alındı. 5 saat süren ameliyatla hastanın kopan parmağı yerine dikildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Mahmut Sunay, hastanın sol el işaret parmağının hastaneye geldiğinde kopmuş olarak geldiğini, ayrıca diğer parmaklarında da ciddi yaralanmaların mevcut olduğunu gördüklerini açıkladı. Kopan parmağı gerçekleştirdikleri operasyonla yerine diktiklerini kaydeden Sunay, “İşaret parmağının dolaşımını sağladıktan sonra diğer parmaklarında meydana gelen ciddi yaralanmaların tedavisi yapıldı. Hastamız kritik dönemi atlattı ve şu an için parmağın dolaşımı gayet iyi. Genel durumu da iyi olduğundan hastamızı yakın zamanda taburcu etmeyi planlıyoruz. Kısa bir süre sonra parmaklarını eskisi gibi hiçbir problem yaşamadan kullanabilecek.” dedi.

Yusuf Akbaş ise yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Spiral makinesinin elimden kayması sonucu sol işaret parmağım koparak yere düştü. Orta ve yüzük parmağım da kopma derecesine gelerek ciddi yaralanmalar meydana geldi. Soğukkanlılıkla kopan parçayı yerden aldım ve beze sararak sağlık kurumuna gittim. Beni ambulansla devlet hastanesine götürdüler. Oradan da buraya sevk edildim. Kopan parmağım yerine dikildi, diğer parmaklarımın da tedavisi yapıldı. Şu an parmaklarım gayet iyi. Doktoruma çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.