Dolar 34,1763
%0.04
Euro 38,2359
%0.18
Altın 2.900,360
%-0.68
Bist-100 9.686,00
%-0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tandoğan Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları başladı

Tandoğan Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları başladı

Ankara’daki 1 Mayıs kutlamalarının bir bölümü Tandoğan Meydanı'nda yapılıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Kızılay'da toplanan siyasi parti grupları, sendikalar ve vatandaşlar toplandıktan sonra kortej halinde Tandoğan Meydanı'na...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 13:38
Ankara’daki 1 Mayıs kutlamalarının bir bölümü Tandoğan Meydanı'nda yapılıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Kızılay'da toplanan siyasi parti grupları, sendikalar ve vatandaşlar toplandıktan sonra kortej halinde Tandoğan Meydanı'na yürüdü. Marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık meydana ulaştıktan sonra konuşmaların başlaması bekleniyor.

1 Mayıs kutlamalarının Başkentteki adreslerinden olan Tandoğan Meydanı'na vatandaşlar kortejler halinde yürüdü. Vatandaşlar sabah saatleri ile birlikte meydana gelirken, siyasi partiler ve sendikal gruplar Kızılay YKM’de toplandı. İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Atatürk Düşünce Derneği, Türk Metal-İş, Birleşik Kamu- İş Sendikası ve Büro-İş Sendikası gibi sivil toplum örgütlerinden oluşan gruplar, ellerindeki bayraklar ve flamalarla kortej oluşturdu. Kortej Tandoğan Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiği sırada DSP Genel Başkanı Masum Türker ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da yürüyüşe katıldı. İşçi Parti yöneticileri ve sendikaların yöneticilerinin öncülüğünde kortej Tandoğan Meydanı'na geldi. Buradaki kutlamalara CHP'li bazı milletvekilleri, ADD Başkanı Tansel Çölaşan ve Ankara Barosu'ndan bazı hukukçular da katılıyor. Meydanı dolduran kalabalık, müzik eşliğinde eğlenmeye başladı. Buradaki kutlamaların konuşmalarla devam etmesi bekleniyor.

Kalabalığın yürüdüğü GMK Bulvarı ve Tandoğan'a giden bazı yollar trafiğe kapatıldı. Polisin çevredeki geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.