Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarımsal ilaçlar nedeniyle tarlalar gelincik kırmızısından yoksun kaldı

Tarımsal ilaçlar nedeniyle tarlalar gelincik kırmızısından yoksun kaldı

Batman'da özellikle Gercüş ve Hasankeyf bölgesinde ekili tarların arasında çiçek açan gelincikler, son yıllardaki iklim değişikliği ve tarımsal ilaçlar nedeniyle yok olmayla karşı karşıya kaldı. Bölge halkının yoğun ilgisini çeken...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 13:57
Batman'da özellikle Gercüş ve Hasankeyf bölgesinde ekili tarların arasında çiçek açan gelincikler, son yıllardaki iklim değişikliği ve tarımsal ilaçlar nedeniyle yok olmayla karşı karşıya kaldı.

Bölge halkının yoğun ilgisini çeken gelincik tarlaları Batman ve çevresinde ekili alanların etrafında tabiata muhteşem bir güzellik katıyordu. Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf, Gercüş ve Midyat istikametinden giden yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçi, tarihi dokuyu görmeden gelincik tarlalarına akın ediyordu. Ekili alanların etrafında nadasa bırakılan tarlalarda çıkan gelincikler içinde soluğu alan vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyordu.

Fotoğrafçıların da ilgi odağı olan gelincik tarlaları, ne yazık ki bu yıl o muhteşem güzelliğini sunmadı. Özellikle gelincik tarlalarında fotoğraf çekmek için gelen bir çok ziyaretti Batman'dan Gercüş'e kadar kat ettiği yolda gelincik tarlalarına rastlamadığını belirterek üzüntüsünü dile getirdi. Uzmanlar, yabani otlara karşı kullanılan ilaçlamanın gelincik tarlalarını olumsuz etkilediğini ileri söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.