Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0705
%-0.25
Altın 2.893,410
%-0.92
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan'dan CHP'li  kadınlara yol haritası

Tartan'dan CHP'li kadınlara yol haritası

Konak İlçe Kadın Kolları yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız verdi. Parti içi nasıl örgütlenmeleri, nasıl bir rota izlemeleri gerektiğini masaya yatıran kadın kolları Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Yerel Seçimlere Giderken Örgüt Çalışmaları’ konulu bir panel düzenledi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2012 - 09:56
İZMİR -Konak İlçe Kadın Kolları yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız verdi. Parti içi nasıl örgütlenmeleri, nasıl bir rota izlemeleri gerektiğini masaya yatıran kadın kolları Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Yerel Seçimlere Giderken Örgüt Çalışmaları’ konulu bir panel düzenledi. Panele; CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nüket Akyıldız, Kadın Kolları MYK ve PM üyeleri ile kadın muhtarlar katıldı.
Adım adım yerel seçimlere yaklaşırken parti için izlenecek stratejiler ile şimdiye kadar kadın kollarının neler yaptığının ele alındığı toplantıda kadınlara seslenen Başkan Tartan, kadının daha çok siyasetin içinde yer alması gerektiğini söyledi. “Kadının gücünü görmeyen siyasi partiler yeterince başarılı olamaz” diyen Tartan, kadının gücünü yeterince kullanamama sıkıntısı olduğunu ifade etti. Başkan Tartan, sözlerine şöyle devam etti:
“Nutukların atıldığı toplantılar yerine; projelerin üretildiği, yeni fikirlerin ele alındığı, paylaşıldığı, verimli toplantılar düzenlemek çok önemli. Hataları en aza indirgeyerek bir strateji içinde ilerlemek gerekir. Biz belediye olarak kadınlarla hareket etmeye devam edeceğiz. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı’nda Atatürk de kadınları daima ön plana çıkarttı. Ben de Atatürk ideali için çaba gösteren kadınlara teşekkür ederim. Manevi duygularımın zenginliği ile övünürüm ancak; Türkiye’de Atatürk gerçeğini de görmezden gelemeyiz. Varlığımın etkili olacağı her yerde olmaya gayret edeceğim.”
Tartan, Kadın Haklarını Koruma Derneği’nin de ilk ve tek erkek üyesi olmaktan her zaman gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.