Dolar 34,1378
%0.08
Euro 38,0671
%-0.26
Altın 2.917,080
%0.09
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan üreticinin yanında

Tartan üreticinin yanında

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bademler Köyü’nde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ve köylülerle kahvaltıda buluştu.

  • Ege Postası
  • 12.04.2013 - 10:04
İZMİR - Türkiye’nin En Temiz Köyü ödüllü Bademler’in el değmemiş doğası içinde gerçekleşen buluşmaya Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever, Bademler Köyü Muhtarı Mehmet Uysal, kooperatifçiler ve köylüler katıldı. Her yıl Ödemiş patates üreticileri, Gödence zeytin ve zeytinyağı üreticileri gibi İzmir’in her köşesinden üreticiyi destekleyerek İzmir’de sağlıklı ve doğal yaşam kültürüne katkı koyan ve “üretici dostu Başkan” ödülü alan Başkan Tartan, Bademler köylülerinin de yanında olduğunu söyledi.

Kooperatif zor günlerin bitmesini istiyor
Kooperatif Başkanı Mehmet Sever, seslerini duyarak yanıt verdiği ve dertlerini dinlediği için Başkan Tartan’a teşekkür ederek yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdi:
“Bademler köyü 51 yılık bir kooperatifçilik geçmişine sahip. Ancak tanıtım eksikliği, insanların işlenmiş ve ucuz gıdalara yönelmesi, pazarda yeteri kadar yer alamama gibi nedenlerle üreticiler, köylüler ve kooperatifçiler zor durumda. Biz de çözüm yolları için devlet adamı kimliğiyle, geçmişte de köyümüze büyük katkıları olan Hakan Tartan Başkanımızın fikirlerini almak istedik. Bizi kırmadı, koşarak geldi. Desteğini hissetmek hepimiz adına büyük mutluluk. ”
“Sağlıklı yaşam herkesin hakkı”
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan köy kahvaltısında Bademler’in doğal süt, peynir, zeytin, köy ekmeği, portakal ve karadut reçeli, bal gibi ürünlerinin tadına baktı. Kooperatifçilerin ürettiği rengarenk çiçeklerin de hayranlık yarattığını söyleyen Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Kooperatif bugün bin bir engele karşı ayakta durmaya, 300 dönümlük arazide on binlerce üreticinin sesi olmaya çalışıyor. Burada önemli olan Türkiye’ye verilen mesaj. Biz hala ayaktayız, güçlüyüz ve hala üreticinin sesi olmaya devam ediyoruz. Yerel yöneticilerin üreticiyle el ele olma zorunluluğu var bir ölçüde. Çünkü sağlıklı yaşam herkesin hakkı, sağlıklı ürünlere sahip olmak herkesin hakkı. Artık biberlere boyaların karıştırıldığı, hormonlu meyve sebzeden hepimizin kırıldığı bir dönemde hala o çilekeş vefakar üreticinin el emeği ürünlerini herkese pazarlama fırsatımız, şansımız ve çabamız olmalı. Ben o çabanın içinde olacağım. Bundan sonra bu sağlıklı ürünleri İzmir’in her noktasında İzmir halkına Bademler’den sevgi yolculuğu yapan dostlarla birlikte ulaştırmaya çalışacağım.”

Kentleri cebinden çıkaran köy
Kooperatif arazisindeki kahvaltının ardından sohbete Bademler Köy Kahvesi’nde devam edildi. Başkan Tartan, köy halkıyla sohbet ederken, milletvekilliği döneminde 80 yıllık köy tiyatrosunun onarılması, ulaşım kolaylığının sağlanması gibi hizmetlerde bulunduğu Bademler’e sevgisini şu sözlerle anlattı:
“Benim için bir nostalji oldu. Milletvekilliği dönemimde hep ziyaret ettiğim, hizmet verdiğim, çok sevgili dostlarımın olduğu bir yer Bademler. Türkiye’ye örnek bir köy. Köy Kimliği altında birçok kenti cebinden çıkaran bir sevgi yuvası.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.