Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışmalı bölgeden sesler yükseldi!

Tartışmalı bölgeden sesler yükseldi!

İzmir’de siyasilerin arasında ‘çöp’ düellosu son sürat devam ederken katı atık bertaraf tesisinin yapılması düşünülen Yamanlar Dağı bölgesindeki alana en yakın yerleşim birimi olan Sancaklı Köyü ve Yamanlar Köyü’nden sesler yükselmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 15:51
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kentin kanayan yarası olan ‘çöp’ konusu gündemin bir numaralı maddesi oldu. Büyükşehir’in ‘son teknoloji, çevreye zararsız’ diyerek duyurduğu tesisin kurulması düşünülen Karşıyaka Yamanlar Dağı bölgesinden başlayarak Menemen’e kadar uzanan alan kentte polemik konusu oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurmak istediği tesise Karşıyaka Belediyesi karşı çıkarken, CHP İl Başkanı Ali Engin ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege ise sıcak bakıyor. Başta vekil İlknur Denizli olmak üzere AK Parti cephesi tesisin yapılmak istediği alana karşı.İzmir’de siyasilerin arasında ‘çöp’ düellosu son sürat devam ederken alana en yakın yerleşim birimi olan Sancaklı Köyü ve Yamanlar Köyü’nden sesler yükselmeye başladı.

“BİZE SORAN YOK İSTEMİYORUZ”

130 kişinin yaşadığı ve yapılması halinde tesise en yakın yerleşim birimi olacak olan Yamanlar Köyü muhtarı Necdet Yenigöl, “ Köylüler tesisi hoş karşılamıyor. Burası 2 bin dönümlük mera sahası…Biz Yamanlar Köyü olarak karşıyız. Vatandaş her gün gelip soruyor ne olacak diye…Ancak tesisi yapmak isteyen Büyükşehir Belediyesi’nden gelen giden yok. Bize bir bilgilendirme yapılmadı. Bizi kimse ciddiye almadı ” dedi. 200 kişinin yaşadığı Sancaklı Köyü’nde de endişe hakim. Köy muhtarı İsmail Akdoğan, “ Bizde istemiyoruz. Tesis kurulursa koku gelecek. Atıklar gelecek. Bize tesisi ne anlattılar ne de fikrimiz sorular” dedi. Her iki muhtarda tesisin kurulması halinde eylem yapabileceklerini söyledi.

RAPOR ORTAYA ÇIKMIŞTI

Karşıyaka Belediyesi tarafından Yamanlar'a yapılması planlanan çöp tesisi için ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi'ne hazırlatılan raporun detayları ortaya çıktı. Raporda Yamanlar'ın katı atık tesisi için uygun bir alan olmadığı, çevresel risk oluşturacağı, yer altı ve yer üstü su kaynaklarının ve çeşitli canlı türlerini olumsuz etkileneceği bilgisi yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.