DXK0C_news_big.jpg)
Taşer sloganla vurdu
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile birlikte Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nu ziyaret etti.
- Ege Postası
- 21.02.2014 - 11:39
“İZMİRLİLER SENSİZ ÇOK İYİ YAPAR”
İşadamlarına yapacağı projeler hakkında bilgi veren Taşer, Aziz Kocaoğlu’nu da CHP’nin seçim sloganı üzerinden eleştirdi. Taşer, “Kocaoğlu, tutturmuş bir tekerleme ‘İzmirliyiz yaparız’ diyor. 1950 yılında belediyeye devredilen hastaneyi kendileri yapmış gibi propaganda yapıyorlar. Bugüne kadar bu kente ne yaptın onu açıkla. Slogan atmak kolay, sen işin özünü söyle, bu kente mağdur edebiyatı yapma. Evet, İzmirliler yapar, ancak sensiz çok daha iyi işler yapar” dedi.
“SANAYİCİ İZMİR’DEN KAÇIYOR”
Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara’dan bilgi alan ve kentin zenginliğine bağlı olarak üretken belediyeciliği benimseyeceklerinin altını çizen Taşer, “Kentin yıllardır kötü yönetilmesi sonucu sanayicilerimiz İzmir’den kaçar hale geldi. Kaç tane işadamına yer gösterdin. Kaç işadamını İzmir’e teşvik ettin. Eskiden Manisa’dan İzmir’e çalışmaya gelen işçiler vardı. Ama şuan İzmirliler Manisa’ya gidiyor. Kemalpaşa’da olmasa İzmir’de sanayi yok denecek kadar kötü durumda. Bu kadar zengin bir sanayi geçmişi olan bir kentin, bu durumunun sorumlusu, beceriksiz yerel yönetimlerdir” ifadelerini kullandı.
“VERGİLER İZMİR’E GERİ DÖNMÜYOR”
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akyarman’ı makamında ziyaret eden Murat Taşer, şunları söyledi: “Ben Süpermen değilim ama işi bilirim işi bileni de bulurum. Kuru söylemler, tehditlerle işimiz yok. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla seçimin iki parti arasında geçeceği havasını bozduk. Çünkü bizim sicilimiz temiz amacımız ve tek yapacağımız şey İzmir’e hizmet etmektir. Diğer adayların ilk yapacağı şey ise İzmir’e hesap vermek olacaktır. Bugün İzmir’de sanayicilere çok büyük haksızlık yapılıyor. İzmir’den alınan vergiler İzmir’e yatırım olarak dönmüyorsa bu, iktidarın İzmir’i geri bıraktırma politikasından başka bir şey değildir. İzmir bugüne kadar ayakta durduysa bunu sağlayan İzmirli sanayicilerdir. Bizim belediyecilik anlayışımızda sanayicilerimizin fikirleri çok önemlidir. Kent yönetimine geldiğimizde bu fikirleri kullanmak bizim için bir görevdir.”
.jpg)
Yorum Yazın