Dolar 34,1115
%0.28
Euro 38,0922
%0.09
Altın 2.866,230
%1.31
Bist-100 9.959,00
%-0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tiyatro sanatçısının cinsel tacız iddiası mahkemeden kabul görmedi

Tiyatro sanatçısının cinsel tacız iddiası mahkemeden kabul görmedi

Tiyatro yazarı ve öğretmeni U.S.'ye hakaret ettikleri, ardından da Polis Merkezi'nde çıplak üst araması yaptıkları iddia edilen 4 polis memurunun yargılandığı davada mahkeme, kararını verdi. İki sanık hakkında beraat kararı verilirken...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 17:04
Tiyatro yazarı ve öğretmeni U.S.'ye hakaret ettikleri, ardından da Polis Merkezi'nde çıplak üst araması yaptıkları iddia edilen 4 polis memurunun yargılandığı davada mahkeme, kararını verdi. İki sanık hakkında beraat kararı verilirken T. D. 'Görevi ihmal', S.Ç. ise 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Haksız arama yapmak' suçlarından suçlu bulundu. Ancak iki polis memuru hakkında verilen cezalar için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

İstanbul 20'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada şikayetçi tiyatro yazarı ve öğretmeni U.S. ile tutuksuz 4 polis memurundan S.Ç. hazır bulundu. Davada U.S.'nin, Tarlabaşı'nda 11 Şubat 2011 tarihinde kimlik araması sırasında polis memurlarının hakaretine uğradığı, şikayet için gittiği Beyoğlu Polis Merkezi'nde ise çıplak üst aramasına maruz bırakıldığı iddia ediliyordu. Bu nedenle sanık polis memurlarının, 'Görevi kötüye kullanma', 'İşkence', 'Hakaret', 'Haksız arama', 'Cinsel taciz' ve 'Kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakma' suçlarından cezalandırılmaları isteniyordu.

Cumhuriyet Savcısı Aydın Boztaş, esas hakkındaki mütalaasında kanunun verdiği yetkiyi, durumun ve olayın gerektirdiği ölçüde kullandıklarını gerekçe göstererek 4 polis memurunun beraatlerini istedi.

Mütalaaya katılmadıklarını ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirten U. S.'nin avukatı Meriç Eyüboğlu ise "Müvekkilim yolda yürürken kolundan çekilerek durdurulmuştur. Polislerin hakaretine maruz kalmıştır. Polis merkezinde şikayetçi olacağını söyleyince de keyfi bir şekilde çıplak üst aramasına maruz kalmıştır. Gözaltı kararı olmadan 2 saat karakolda tutulmuş, aşağılanmış ve taciz edilmiştir." diye konuştu

Hazır bulunan sanık polis memuru S.Ç. ise şikayetçi U.S.'nin şüpheli hareketleri olduğu için durdurduklarını ve kimliğini de vermediği için muhafaza altına aldıklarını söyledi. Bu durumlarda üst araması yapmak zorunda olduklarını belirten S.Ç., "Adli değil idari işlem yaptık. Bu nedenle de savcıya haber vermedik. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." ifadesini kullandı.

Dava sonunda sanık polis memurlarından T.Ç. ve M.A.E. hakkında delil yetirsizliğinden beraat kararı verildi. Sanık polis memurlarından T. D. 'Görevi ihmal' suçundan 2,5 ay hapis cezasına çarptırarak cezasının infazından sonra 2 ay memuriyetten yasaklanmasına karar verildi. S. Ç. hakkında ise U.S.'yi 'Hürriyetinden yoksun bıraktığı' ve 'Haksız arama yaptığı' gerekçesiyle toplam 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. S.Ç.'nin de cezasının infazından sonra 1 yıl 3 ay memuriyetten yasaklanmasına karar verildi.

Ancak mahkeme heyeti, T. D. ve S. Ç. hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 5 yıl içerisinde suç işlemezlerse iki sanık polis memuru hakkındaki hüküm ortadan kalkacak ve dava düşecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.