Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da kriz yaratan karar: Ne Atatürk kaldı, ne İnönü!

Torbalı'da kriz yaratan karar: Ne Atatürk kaldı, ne İnönü!

AK Parti’nin geçtiğimiz yerel seçimlerde kazandığı ilçelerden Torbalı’da aralarında Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün de adının yer aldığı mahalle adlarının değiştirilmesi çeşitli tartışmaları beraberinde getirdi. Kapatılan eski beldelerin ismini yaşatmak üzere vatandaşların taleplerini onaylayan ilçe belediyesinin hayata geçirdiği değişiklikle ilgili son sözü İzmir Büyükşehir Belediyesi söyleyecek. Torbalı'da kriz yaratan karar

  • Ege Postası
  • 10.08.2015 - 11:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yasa ile kapatılan beldelerin adını yaşatmak üzere harekete geçen Torbalı Belediyesi, ilçedeki toplam dört ayrı alanda isim değişikliğine gitti. Son dönemde bazı ilçelerde çeşitli tartışmalara yol açan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ise aldığı ilke kararı gereği reddettiği isim değişikliğine yönelik Torbalı’nın talebiyle ilgili durum önümüzdeki günlerde netliğe kavuşacak.

YASAYLA KAPANDI, MECLİS KARARI İLE YENİDEN AÇILDI

Torbalı’da ilçe belediyesinin tüzel kişiliği sona eren beldelerin adını yaşatmak amacıyla başlattığı girişim tartışma konusu oldu. Söz konusu yörede yaşayan vatandaşların yazışmalarında ve resmi işlemlerinde zorluk yaşadığı, kapatılarak mahalleye çevrilen beldelerin isminin devam etmesini istemesi gibi gerekçelerle belediyeye sunduğu başvurular sonrasında dört ayrı mahallede isim değişikliğine gidildi.

ATATÜRK’ÜN YERİNE AYRANCILAR, İNÖNÜ’NÜN YERİNE SUBAŞI

Vatandaşlar ve mahalle muhtarlıklarından gelen talepleri değerlendiren İlçe belediyesi, geçtiğimiz yılın sonunda aldığı kararla birlikte, İsmetpaşa Mahallesi’nin ismini "Subaşı Mahallesi", mevcut Pancar Gazipaşa Mahallesinin ismini "Pancar Mahallesi", 29 Ekim Mahallesi’nin ismini "Yazıbaşı Mahallesi", Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nin adını da "Ayrancılar Mahallesi" olarak değiştirdi.



SON KARARI BÜYÜKŞEHİR VERECEK

Söz konusu karar belediye meclisinde grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP gruplarının oybirliği ile alındı. Kasım ayında talebi resmiyete döken Torbalı Belediyesi’nin aldığı adres ve isim değişikliği kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunulurken, söz konusu değişiklik önümüzdeki günlerde görüşülerek karara bağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.