Dolar 34,2538
%0.09
Euro 37,6216
%0.39
Altın 2.877,200
%0.26
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da okul sorunu çözülüyor

Torbalı'da okul sorunu çözülüyor

Son dönemde ekonomik ve demografik anlamda büyük bir gelişim gösteren Ayrancılar’ın en büyük sıkıntılarından birisi de okullar. Torbalı Belediyesi bu sıkıntının çözümü için düğmeye bastı ve 7 noktaya okul için imar izni verdi....

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 17:54
Son dönemde ekonomik ve demografik anlamda büyük bir gelişim gösteren Ayrancılar’ın en büyük sıkıntılarından birisi de okullar. Torbalı Belediyesi bu sıkıntının çözümü için düğmeye bastı ve 7 noktaya okul için imar izni verdi.

Ayrancılar Torbalı’nın son dönemde yükselen değerlerinin başında geliyor. Gelişen yapı sektörü ve sanayisi ile büyük bir sükse yakalayan Ayrancılar’a birçok yerleşim alanı oluşturuldu. Böylece bölgenin nüfus oranında büyük bir artış yaşanmaya başladı. Nüfusta oluşan artış bölgedeki okul ihtiyacını da büyük oranda etkiliyor. Ayrancılar’da hali hazırda birçok okul bulunmasına rağmen bölgede okul sıkıntısı halen devam ediyor. Bu sorunun çözümü için adım Torbalı Belediyesinden geldi. Ayrancılar’da bulunan bazı bölgelere okul yapımı için imarlı alanlar oluşturuldu. Torbalı Belediyesi tarafından okul yapımı için ayrılan bölgeler Ayrancılar’ın en önemli bölgelerinde yer alıyor. Nüfusun yoğun olarak bulunduğu mahallerde okul yapılması için ayrılan alanların projeleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. Belediye tarafından 6 önemli bölgede ayrılan yerler ise şöyle sıralanıyor: "Meşelik Bölgesi, Pancar yolu mevkii, İhlas Mahallesi, Huzur Kent, Üçpınarlar bölgesi, Fevzi Çakmak Mahallesi. Bu bölgelerde yapılacak okullar sayesinde Ayrancılar’ın okul problemi büyük oranda çözüme kavuşturulmuş olacak. Belediye tarafından tahsis edilen alanlara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan görevlendirilecek ekiplerin binaları kurması bekleniliyor. Ayrancılar halkı bu projenin büyük bir adım olacağına inandıklarını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.