Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'dan dövize karşı TL'ye destek hamlesi

Torbalı'dan dövize karşı TL'ye destek hamlesi

İzmir'deki Torbalı ilçe belediyesi, 'Ekonomiye kan, doğaya can' adıyla meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla döviz bozdurma kampanyası başlattı. 'Dolarını bozdur' kampanyasına bir destek de Torbalı Belediyesinden geldi.

  • Ege Postası
  • 09.12.2016 - 11:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolardaki yükselme sonrası yaptığı, TL'yi destekleme çağrısı üzerine İzmir'in Torbalı ilçesinde, "Ekonomiye kan, doğaya can" sloganıyla döviz bozdurma ve Türk lirasına dönme kampanyası başlatıldı. Kampanya ile tutarına bakılmaksızın elindeki dövizi Türk lirasına dönüştüren her vatandaşa bir zeytin fidanı ya da Türk bayrağı hediye edildiği bildirildi.

Yabancı para birimlerine karşı Türk lirasının değer kaybetmesi Torbalı'da ilginç bir kampanyanın başlatılmasına neden oldu. Torbalı Belediyesi, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin ortak katılımıyla "Ekonomiye kan, doğaya can" sloganıyla döviz bozdurma ve Türk lirasına dönme kampanyası başlattı. Torbalı'daki oda başkanları ve muhtarlar, kampanya kapsamında yapılacak işbirliğini görüşmek üzere geçen 7 Aralık'ta AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez öncülüğünde bir araya geldi. Kampanya ile tutarına bakılmaksızın elindeki dövizi Türk lirasına dönüştüren her vatandaşa bir zeytin fidanı ya da Türk bayrağı hediye edilmesine karar verildi. Torbalı halkının kampanyaya ilk günden itibaren yoğun bir ilgi gösterdiği bildirildi.

"HEM EKONOMİYE HEM DOĞAYA DESTEK"

AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türk lirasına karşı bir operasyon yapıldığını, bundaki asıl amacın ekonomide hasar oluşturmak olduğunu belirterek, "15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen reaksiyon, Türk Milleti'nin birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan en taze örnek olarak tarih sayfalarında yerini aldı. Bundan 5 ay önce vatanın selameti ve geleceği için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Meydanlara inin' çağrısına uyarak kendini tankın önüne atmakta tereddüt etmeyen halkımız şimdi başka bir destana imza atıyor. Vefakar Türk halkı cansiperane biçimde ülke ekonomisine de omuz veriyor. Dolar ve euro kurundaki artış karşısında da 15 Temmuz'da uyanan ve doruğa çıkan milli birlik ruhunu sergiliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yastık altınızdaki dolarları bozdurup Türk lirasına çevirin' çağrısı üzerine harekete geçen halkımız adeta yeni bir 15 Temmuz destanına imza atıyor. Torbalı Belediyesi olarak bizlerin de ülkemizin her yerinden büyük destek gören bu çağrıya kayıtsız kalmamız düşünülemezdi. Bizler de ilçe sathında 'Ekonomiye kan, doğaya can' adı altında bir kampanya düzenledik. Bu kampanyamız kapsamında miktarı ne olursa oldun dolarını bozdurup Türk lirasına çeviren ve bunun makbuzunu bize getiren vatandaşlarımıza ücretsiz olarak zeytin fidanı yada Türk bayrağı dağıtıyoruz. Böylelikle hem Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla başlayan milli ekonomi mücadelesine elimizden gelen desteği sunmuş oluyoruz hem de doğaya katkıda bulunuyoruz" dedi.

Kampanyayla hem Türk lirasının itibar kazanacağını hem de doğanın ağaçlarla renkleneceğini belirten Başkan Görmez, herkesi destek olmaya davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.