Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trabzon’da 683 okulda toplam 139 bin 473 öğrenci öğrenim görecek

Trabzon’da 683 okulda toplam 139 bin 473 öğrenci öğrenim görecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, öğrencilerden daha fazla çalışmalarını, ezbercilikten ziyade araştırmacı, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerine sahip gençler olmalarını istedi. Vali Öz, öğretmenlerden de bu konuda daha fazla özveri...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 16:33
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, öğrencilerden daha fazla çalışmalarını, ezbercilikten ziyade araştırmacı, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerine sahip gençler olmalarını istedi. Vali Öz, öğretmenlerden de bu konuda daha fazla özveri ve gayret beklediklerini belirtti.

Trabzon’da 683 okulda toplam 139 bin 473 öğrencinin örgün okulda öğrenim göreceği yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Erdoğdu İlkokulu’nda Vali Öz’ün yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ın da katılımıyla bir tören yapıldı. Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının eğitim camiası ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi. Öğrencilerden daha fazla çalışmalarını, ezbercilikten ziyade araştırmacı, kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip gençler olmalarını isteyen Vali Öz, öğretmenlerden de bu konuda daha fazla özveri ve gayret beklediklerini vurguladı.

Vali Öz, okul yöneticilerinden de bir ekip ruhu içersinde öğrenci, veli, öğretmen üçgenini en iyi şekilde sağlayarak başarılı olmalarını beklediklerini ifade etti. Velilere de seslenen Vali Öz, “Velilerimizden ise okula, okul yönetimine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize daha fazla sahip çıkma, gerekirse sorgulama ve hakkını arama konusunda daha dirayetli bir çalışma bekliyoruz. İlimizde de derslik, öğretmen, okul kitapları ve teknoloji kullanımı açısından ciddi bir eksiğimiz yok. Dolayısıyla unumuz var, yağımız var, şekerimiz var ve lezzetli güzel helvalar yapmak için sevgili yavrularımızı yarınlara yetiştirmek durumundayız. İlimizde eğitim alanında başarısız olmanın hiçbir mazereti yok. İlimizin eğitim kalitesini hep beraber yükselteceğiz.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç da yeni eğitim öğretim yılının milli eğitim sisteminde yapılan yenilik ve değişikliklerle başladığına değindi. Bunlardan bir tanesinin bağımsız ilkokul ve ortaokul olarak belirlenen okulların öğretmen ve öğrencilerin tamamen yeni okullarına geçişlerinin gerçekleştirilmesi olduğunu anlatan Kırbaç, “İlimiz genelinde 273 ilkokulun 78’i bağımsız, 151’i ise ortaokul, 38’i de birleştirilmiş sınıf ilkokul olarak, 203 ortaokulun ise 45’i bağımsız 151’i ilkokul ile birlikte faaliyetini sürdürecektir. Ayrıca, ilimiz genelinde 21’i bağımsız 6’sı lise bünyesinde toplam 27 imam hatip ortaokulu açılarak eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır.” dedi.

Bu yıl ders kitaplarının birinci ve ikinci dönem ayrı ayrı verileceğini ifade eden Kırbaç, böylelikle öğrencilerin çantalarının hafifleyeceğini kaydetti. Kırbaç, kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle de öğrencilerin kıyafetlerini belirleme yetkisinin okul yönetimleri, okul aile birliği aracılığı ile velilere bırakıldığını hatırlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.