Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Yazıcı: Amacımız öğrencilerimize kaliteli eğitim vermek

Vali Yazıcı: Amacımız öğrencilerimize kaliteli eğitim vermek

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilde 8 okulda ikili eğiitm verildiğini bunların 5 tanesini tekli eğitime geçirdiklerini belirterek amaçlarının öğrencilere kaliteli eğitim vermek olduğunu söyledi.    Yozgat’ta yeni eğitim-öğretim...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 16:09
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilde 8 okulda ikili eğiitm verildiğini bunların 5 tanesini tekli eğitime geçirdiklerini belirterek amaçlarının öğrencilere kaliteli eğitim vermek olduğunu söyledi.

    Yozgat’ta yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda ‘İlköğretim Haftası Kutlama’ programı düzenlendi. Programda konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, öğretmenlere ‘Çocuklarınızın eğitimini nasıl önemsiyorsanız, öğrencilerinizinkini de o şekilde önemseyin’ çağrısında bulundu.

    Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ta ikili eğitimin hem öğrenciler hem de veliler için sıkıntılar doğurduğuna dikkat çekerek, yeni eğitim yılında ikili eğitim veren 8 okuldan 5’inin tekli eğitime geçtiğinin müjdesini verdi.
Vali Yazıcı şöyle konuştu: “İkili eğitimin bir takım sıkıntıları var çocuklar için veliler için. Biz de elimizden geldiği ölçüde ikili eğitimi teke indirelim istedik. 8 okulumuzda ikili eğitim vardı onun 5 tanesini teke indirdik. Şuan 3 okulumuzda ikili eğitim var. İnşallah onları da önümüzdeki sene teke indireceğiz. Devlet Yozgat’ımızda 100 bin öğrenciye eğitim imkanı veriyor ve bunu da 6 bin öğretmenle yapıyor. Herkes kendi elindeki evladının, yavrunun eğitimine verdiği önemi öğrencilerine de göstermelidir öğretmen arkadaşlarımız.”

    Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, öğrencilik yıllarından örnek verdiği konuşmasında, “Benden birkaç sınıf önde olan amcamın oğlu vardı. Onun ders kitaplarını ben kullanırdım. Günümüzde yavrularımız okula başlamadan kitapları masalarına konduğu gibi akıllı tahtası ile Fatih Projesi ile Türkiye devrim yaptı” dedi.

    Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise konuşmasında yeni eğitim yılı ile ilgili rakamsal açıklamalarda bulundu. Kuş, 633 okul, 4 bin 731 derslikte 93 bin 320 öğrenci ve 5 bin 763 öğretmenin 2013-2014 eğitim öğretim yılına başladığını söyledi. Eğitim yılı sonunda Yozgat’tan giden 870 öğretmenin yerine 861 yeni atamanın gerçekleştirildiğini belirten Kuş, yeni öğretmenlerin genç ve heyecanlı bir şekilde okullarında eğitime başladıklarını kaydetti. Konuşmasında öğrenci velilerine de seslenen Kuş, şunları söyledi: “Değerli veliler; emanetiniz, emanetimizdir diye bakıyoruz. Sevgili yavrularınızı bu gün itibari ile bizlere emanet ettiniz, tüm eğitim kadrosu ile beraber emanet etmiş olduğunuz yavrularımızı milletimize ve memleketimize faydalı birer evlat olmaları için elimizden gelen gayreti seferber edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.