Dolar 34,1479
%0.11
Euro 38,0749
%-0.24
Altın 2.914,670
%0
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turgut Kazan, Ergenekon tutuklusu Yanardağ'ı ziyaret etti

Turgut Kazan, Ergenekon tutuklusu Yanardağ'ı ziyaret etti

Ergenekon davası kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Av. Turgut Kazan ziyaret etti. Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 13:41
Ergenekon davası kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Av. Turgut Kazan ziyaret etti. Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne saat 10.30’da giden Kazan, yaklaşık bir saat Yanardağ ile görüştü. Ziyaret çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kazan, "Gazeteci arkadaşımız Merdan Yanardağ'ı ziyaret ettim. Ben aynı zamanda avukat olmamın yanında Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesiyim. Türkiye'de gazeteciler, ya işsizlikle karşı karşıya kalıyor, doğru bildiğini yazanlar gazeteden uzaklaştırılıyor ya da yazdıkları için cezaevine kapatılıyor. Türkiye, gazeteciler için bir büyük cezaevi oldu." dedi.

Merdan ve onun gibi gazetecilerin, gazetecilik yaptığı için tutuklandığını iddia eden Av. Kazan, "Zaten özel yetkili mahkemeler, biz onları mahkeme saymıyoruz, siyasal bir kararlılığın gereğini yerine getiriyorlar. Türkiye’de ileri demokrasi adına yargı formatı kullanılarak siyasal iktidarın veya cemaatin, sevmediği insanların kolaylıkla hapse atabildiği bir dönem yaşanıyor. Bu dönemin, 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerinden daha çok kötü işlediğini bir hukukçu olarak görüyorum ve bundan da bir hukukçu olarak mahcubiyet duyuyorum. Merdan'a geçmiş olsun dedim ve onu dinledim. Dinlediklerimden çıkardığım sonuç, gazeteci olduğu için hapis cezasına çarptırıldığı. En basiti, ondan ağır ceza alanlar tutuklanmadı, o tutuklandı. Diğerlerinden farklı bir tek açıklaması var, gazeteciydi ve ısrarla yazıyordu. Israrla yazmanın sonucu Türkiye'de cezaeviymiş. Morali çok iyi ve tüm gazetecilere selam söyledi. Hepinize kucak dolusu selam gönderdi." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.