Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turist taşıyan otobüs kazalarının önüne denetimle geçilecek

Turist taşıyan otobüs kazalarının önüne denetimle geçilecek

Turizm sezonu süresince otobüs taşıyan otobüsler sıkı kontrol altında tutularak, ölümlü kazaların önüne geçileceği bildirildi. Antalya Havalimanı'ndan alınan turistler, turizm şehri Manavgat ve Alanya'da kaldıkları otellere yerleştirilmeden,...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 18:03
Turizm sezonu süresince otobüs taşıyan otobüsler sıkı kontrol altında tutularak, ölümlü kazaların önüne geçileceği bildirildi.

Antalya Havalimanı'ndan alınan turistler, turizm şehri Manavgat ve Alanya'da kaldıkları otellere yerleştirilmeden, D-400 kara yolunda seyir halinde olan bütün turist taşıyan araçlar sürekli denetlenecek. Sıkı denetimlerle turist taşıyan tur otobüslerinin aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, 9 saatten fazla direksiyon sallama, alkollü araç kullanan ve uykusuz yola çıkmaları önleneceği belirtildi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, geçen yıl sıkı denetimlerle D-400 kara yolunda turist taşıyan otobüslerde kaza olayının sıfır olduğunu söyledi. Bu sene de turist taşıyan otobüs kazalarını geçen yıl olduğu gibi sıfır noktasında sabitlemek istediklerini belirten Bulgurlu, bunun yolunun da sıkı bir denetim ve duyarlı olmakla mümkün olacağını kaydetti.

Bulgurlu, "Bölgemizde geçen yıl turist taşıyan otobüslerle kaza olayını sıfırla kapattık. Sıkı denetimlerle bu sene de sıfırla kapatmak istiyoruz. Almanya, İngiltere, Rusya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Norveç, İsveç, İsviçre ve dünyanın başka başka ülkelerinde bölgemize tatile gelen yabancı konuklarımızı havalimanından kaldıkları otele, tatilleri bitince de ülkelerine mutlu bir şekilde göndermek istiyoruz. Turist ölümlü kazalarla ülke ve bölge destinasyonu imajına zarar veriyor. Yabancı konuklarımızın mutlu bir şekilde tatil yapmalarının yolu da yol güvenliğiyle başlıyor. Bölgemizde turizm sezonunda turist taşıyan otobüs kazaları olmaması günün 24 saati yol denetimleri aralıksız sürecek." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.