Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turizm Haftası kutlaması Çatalhöyük'te yapılan resepsiyonla başladı

Turizm Haftası kutlaması Çatalhöyük'te yapılan resepsiyonla başladı

Her yıl 19-26 Nisan tarihlerinde kutlanan “Turizm Haftası” Konya'da dünyanın en eski yerleşim birimi olarak bilinen ve UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınan Çatalhöyük Neolitik Kent'te başladı. Kültür ve Turizm Konya...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 14:02
Her yıl 19-26 Nisan tarihlerinde kutlanan “Turizm Haftası” Konya'da dünyanın en eski yerleşim birimi olarak bilinen ve UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınan Çatalhöyük Neolitik Kent'te başladı. Kültür ve Turizm Konya İl Müdürlüğü'nün Çatalhöyük'te düzenlediği resepsiyona 70 ülkenin Türkiye temsilciliklerinde görev yapan diplomatlar katıldı.

Çatalhöyük’teki resepsiyona Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Yılmaz, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Çumra Kaymakamı Ali Akça, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ile 70 ülkenin diplomatları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya turizm sektörünü yeniden yapılandırmak üzere stratejik plan hazırladıklarını ifade etti ve "Bu plan çevresinde birbiriyle ilişkili bir takım alt eylem planlarını da gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunların bir bölümü doğrudan merkezi hükümetle ilgili olan büyük ölçekli projeler. Bu çerçevede yapılan hızlı tren, duble yollar ve yeni hava limanı yatırımlarında gelinen mesafe övünç verici. Önümüzdeki yıllarda Konya tam bir turizm şehri haline gelecek." dedi.

Vali Doğan, merkezi hükümetin faaliyetleriyle birlikte Konya’yı turizm açısından destekleyen en önemli ikinci olgunun da UNESCO’nun faaliyetleri olduğunu vurguladı ve UNESCO'nun Konya'ya, Çatalhöyük'ü dünya kültürel mirası asıl listesine almak suretiyle destek olduğunu kaydetti. Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Yılmaz da yapılan yatırımlar sayesinde 10 yıl önce, yılda 500 bin kişinin gezdiği şehrin bugün 2.5 milyon turist tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Çatalhöyük’e bir kez daha dikkat çekmek amacıyla Turizm Haftası Resepsiyonunu Çatalhöyük’te düzenlediklerini ifade etti. "Konya ülke genelinde hem somut, hem de somut olmayan iki değişik kültür mirasına sahip iki ilden biridir." diyen Mustafa Çıpan, somut olmayan kültür mirasının Mevlevilik, somut kültür mirası Çatalhöyük olduğunu anlattı. Çıpan, Çatalhöyük’ün ardından Beyşehir’deki Eşrefoğlu Camisi, Selçuklu Başkenti Konya ile Selçuklu Kervansarayları'nın da UNESCO’nun kültürel miras listesine girmesini ümit ettiklerini belirterek, "Bu saydığım üç değer de zaman içerisinde gerekli çalışmalar yürütülerek asil listeye alındığı takdirde, Konya için bir başka güzelliğin, canlılığın ve turizm açısından hareketinde gücü olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli, resepsiyona katılan misafirlere Çatalhöyük'ü tanıtan bir sunum yaptı. Resepsiyon, Vali Doğan ve misafirlerin Çatalhöyük Neolitik Kenti’ni ve kazı alanlarını rehber eşliğinde gezmesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.