Dolar 34,2750
%0.1
Euro 37,6855
%0.23
Altın 2.915,520
%0.2
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turizm Haftası tencere üzerinde aşçılık yemini ile başladı

Turizm Haftası tencere üzerinde aşçılık yemini ile başladı

Turizm Haftası etkinlikleri, turizm şehrinde Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin tencere üzerine ellerini koyarak yaptıkları aşçı yemini ile başladı.Bacasız sanayi turizm sektöründe Türkiye'ye gelen turistin...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 16:33
Turizm Haftası etkinlikleri, turizm şehrinde Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin tencere üzerine ellerini koyarak yaptıkları aşçı yemini ile başladı.

Bacasız sanayi turizm sektöründe Türkiye'ye gelen turistin üçte birini Antalya, Antalya'ya gelen turistin yüzde 35'ini de Manavgat ağırlıyor. Türk Rivierası Antalya, turizm potansiyeli bakımından dünyada Fransa Paris, İngiltere Londra ve Singapur'dan sonra dördüncü sırada turist ağırlayan turizm şehri ünvanına sahip. Antalya'ya gelen turistin üçte birinden fazlasını ağırlayan Manavgat, aynı zamanda 180 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin 'en büyük turizm destinasyonu' unvanına sahip. Turizm şehrinde her yıl 10 bin yatak kapasitesi ilave oluyor.

Türkiye'nin en fazla yatak destinasyonu unvanlı Manavgat'ta, 15-21 Nisan tarihleri arası kutlanan Turizm Haftası başladı. Turizm Haftası etkinlikleri, turizm şehrinde Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin tencere üzerine ellerini koyarak yaptıkları aşçı yemini ile başladı. Etkinlikte konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçede 4 milyonun üzerinde turist ağırladıklarını söyledi. Turizm şehrinin, 180 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük destinasyonu unvanına sahip olduğunu hatırlatan Bulgurlu, 1985 yılında Antalya'da yatak kapasitesinin 2 bin olduğunu söyledi. Altı yıl sonra bu rakamın 40 bine, 10 yıl sonra 80 bine çıktığını bilgisini veren Bulgurlu, 2013 yılı itibariyle 700 bine ulaştığını kaydetti.

Manavgat'ta, turizmin başarılı olmasında en önemli etkenin profesyonellik olduğunu anlatan Bulgurlu, "Turizm beldesinde 180 bin yatak kapasitesinin yüzde 70'inin yerli sermaya ve yöre insanının kaynaklarıyla yapılmasının, Manavgat'ta herkesin turizmi birinci öncelik yapmasını sağlamıştır. Geçen yıl Manavgat'ta 4 milyon turist tatil yaptı. Bu sene turizmcilerin genel kaanati yüzde 15'lik bir artışın olması. Bu artış il bazında olunca Antalya, dünyada en fazla turistin tatil yaptığı şehir sıralamasında 3 veya 2'ye inmesini sağlayacaktır. Turizmin temelini güven oluşturur. Manavgat'ta yaşayan her birey bu güveni vermek zorunda." diye konuştu.

ÖĞRENCİLER TENCERE ÜZERİNE ELLERİNİ KOYARAK YEMİN ETTİ

Turizm şehrinde, Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Turizm Haftası kutlamasına 'aşçılık yemini' yaparak başlıyor. Bu yılki Turizm Haftası kutlamalarında Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Sinan Sivas, Onur Kurban, Sevgi Öztürk ve Demet Sayım, öğretmenleri Pınar Bayrak huzurunda aşçılık yemini yaptı. Ders öğretmeni Pınar Bayrak, bu yeminin aynı zamanda Türkiye'de gastronomi turizminin yagınlaşmasını ve turizmde gıdada güvenilir olmanın bir anlamda sözünü verme ve yemini olduğunu kaydetti. Bayrak, "Hipokrat yemini doktor-hasta güvencesi açısından ne kadar önemli ise aşçı yemini de sektörde gastronomi turizmi için o kadar önemli. Çünkü turizmde güven boğadan başlıyor. Yediğinden, içtiğinden emin olan bir turist, aynı zamanda bir sonraki yılın erken rezervasyonunu yaptıracağı hiç unutulmamalı." dedi.

Etkinlikte, Okul Müdürü Mustafa Yüksel, Okul Aile Birliği Başkanı Okan Sezen, öğrenci Kezban Çelebi ve Mehmet Cesur birer konuşma yaptı. 75. Yıl İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi de Kezban Yenge türküsü eşliğinde yöresel halk oyunlarından kesitler sundu. Etkinlik, otellerin açtığı ikram servisiyle sona erdi. Hafta etkinliğine; Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, Okul Müdürü Mustafa Yüksel, turizm sektörü temsilciler, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.