Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk vatandaşı, Kızılderililere şef oldu

Türk vatandaşı, Kızılderililere şef oldu

Ankara’da sokak konseri veren Kızılderili müzisyenlere, ayağı alçılı bir Türk vatandaşın orkestra şefliği yapıp, danslarına eşlik etmesi çevredekilerin neşe kaynağı oldu. İsmini söylemek istemeyen vatandaşın, Ekvadorlu müzisyenlerden...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 10:47
Ankara’da sokak konseri veren Kızılderili müzisyenlere, ayağı alçılı bir Türk vatandaşın orkestra şefliği yapıp, danslarına eşlik etmesi çevredekilerin neşe kaynağı oldu. İsmini söylemek istemeyen vatandaşın, Ekvadorlu müzisyenlerden ‘Ankara’nın bağları, Antep’in hamamları’ parçalarını çalmalarını istemesi de gülüşmelere neden oldu.

Güney Amerika ülkesi Ekvador’dan gelen müzisyenler, Kızılderili kıyafetleri içerisinde, şehrin en işlek yerlerinden olan Sakarya Caddesi'nde ülkelerinin etnik müziklerinden örnekler sunmaya başladı. Flüt, çıngırak, deniz kabukları, kuş gagası, geyik tırnakları ve hayvan boynuzlarından oluşan aletlerle kendi kültürlerine ait müzikleri çalıp söyleyen gruba bir süre sonra elinde bastonu ile ayağı alçılı olan bir Türk vatandaşı da eşlik etti. Kızılderili gruba elindeki ağaç dalı ile orkestra şefliği yapan vatandaş, her şarkının sonunda kalabalığa dönüp eğilerek selamlaması dikkat çekti.

AYAĞINDAKİ ALÇIYI UNUTUP, KIZILDERİLİ DANSI YAPTI

Kızılderili müzisyenleri el kol hareketleri ile yönlendiren yetenekli kişinin sergilediği hünerler cadde üzerinde toplananlardan alkış aldı. Bastonunu yere bırakan kişi, bir süre sonra ayağındeki alçıya aldırış etmeden müziklere eşlik ederek Kızılderili dans figürlerini sergilemeye başladı. Yaptığı ilginç hareketler ile müzisyenleri de güldüren vatandaşın dansına bir süre sonra bir Ekvador Kızılderilisi de eşlik etti.

Vatandaşın, Ekvadorlu müzisyenlerden ‘Ankara’nın bağları, Antep’in hamamları’ parçalarını çalmalarını istemesi de gülüşmelere neden oldu. Bir taraftan ülkelerinden getirdikleri geleneksel süs eşyası ve müzik aletlerini satan Kızılderili müzisyenler, vatandaşların para yardımlarına da ‘hayır’ demedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.