Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkbay yola çıktı, örgüte ön seçim çağrısı yaptı

Türkbay yola çıktı, örgüte ön seçim çağrısı yaptı

​2015 genel seçimleri öncesinde CHP’de milletvekili adaylığına kesin gözü ile bakılan Avukat Mehmet Türkbay, İzmir 1’inci bölgeden aday adaylığını açıklayarak resmen yola çıktı. Geçtiğimiz dönem Konak Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği görevini üstlenen Türkbay, önseçim çağrısında bulunarak, “Faşist sisteme dur demek için CHP’ye büyük görev düşüyor. Partimi bugüne kadar utandırmadım bugünden sonra da yüzünüzü kara çıkarmayacağım” diyerek Türkiye’nin kader seçimlerine gittiğini söyledi. TÜRKBAY YOLA ÇIKTI

  • Ege Postası
  • 06.02.2015 - 13:40
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşan genel seçimler öncesinde milletvekilliği için aday adaylığı açıklamaları ardı arkasına gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönem Konak Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği görevini üstlenen Avukat Mehmet Türkbay, partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde vekillik yarışında resmen “Ben de varım” dedi. Çok sayıda partili ile sendika, sivil toplum örgütü, meslek örgütü, belediye meclis üyesinin destek verdiği Türkbay, “İşte örgüt, işte vekil” sloganları ve alkışlar eşliğinde vekilliğini açıkladı.
 
 
“TÜRKİYE’NİN KADER SEÇİMİ OLACAK”
Gerçekleştirdiği basın toplantısında partililere ve İzmir halkına seslenen Avukat Mehmet Türkbay, 2015 seçimlerinin Türkiye’nin kader seçimleri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir numaralı ismi başkanlık sistemi diye tutturdu. Türkiye’nin tek sorunu başkanlık sistemi gibi bir algı yaratılıyor. Bu seçimler parlamenter demokrasinin rafa kaldırılıp kaldırılmayacağını, faşist sitemin gelip gelmeyeceğini belirleyecek. CHP’ye büyük iş düşüyor, İktidar olmak zorundayız. AK Parti’nin 330 milletvekili sınırını düşürmek zorundayız. Eğer bu sayıyı geçerlerse, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi için referandum kapımızda olacak.”


 
OLMAZSA OLMAZLARINI AÇIKLADI, ÖNSEÇİM ÇAĞRISINDA BULUNDU
“2015 seçimleri Türkiye için, hepimiz için oldukça önemli” diyerek sözlerini sürdüren Türkbay, “Safları sıklaştırmamız lazım. Ankara’ya göndereceğiniz milletvekillerini sizin seçmeniz lazım. Ön seçim çok önemli .Önseçimle çıkacak milletvekilleri sizin içinizden çıkacak. Size hesap verecek, ilerde yakasına yapışabileceğiniz isimlerdir. Önseçim yapılması olmazsa olmaz koşulumuz. Yukarıdan paraşütle bir takım insanlar geliyor, kendilerini bir daha görmüyoruz. Hepimiz bir arada ön seçim olacak gibi çalışacağız. Ön seçimle Ankara’ya gönderecek sorunlarınızı bilen insanları seçmeye çalışın. Önseçim söylemi bile tabanda bir hareketlilik başlattı. Ufacık bir kıvılcım bile partiyi harekete geçirdi” diyerek önseçim çağrısında bulundu.
 
“ÇİZGİMDEN ÖDÜN VERMEDİM, VERMEYECEĞİM”
Konuşmasının devamında CHP’li bir aileden geldiğini hatırlatan Avukat Mehmet Türkbay, “Çizgimden hiçbir zaman ödün vermedim. Ben bu partinin ev sahiplerinden biriyim. Bunu gururla söylüyorum. Bu partiye hepimiz emek verdik. Hep beraber ter döktük, hep beraber yorulduk, haksızlıklara hep beraber dur dedik. Bu yolda devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“YÜZÜNÜZÜ KARA ÇIKARMAYACAĞIM”
Tire, Foça, Bayındır, Kınık, Torbalı gibi ilçelerde yürüttüğü parti çalışmalarını özetleyen Türkbay, “Bizim geçmişimiz belli. Gelecekte ne yapacağımıza siz karar vereceksiniz. Bu partide en ufak görevden en büyük göreve kadar her yerde görev yapıtım. Ben kendimi size sunuyorum. Değerlendirmeyi siz yapın. Bugüne dek çok fazla şey yaptık. Emek harcadık, bir şey beklemeden çalıştık. Emeğin değeri veriliyorsa, emeği değerlendirin, emek harcayanlara destek verin. Partime faydalı olabileceğime inandığım için 2015 seçimlerinden 1’inci bölgeden aday adaylığımı koyuyorum. Sizleri bugüne kadar utandırmadım, bundan sonra da yüzünüzü kara çıkarmayacağım. Eğer beni Ankara’ya gönderirseniz istediğiniz zaman gelip yakama yapışabilirsiniz. O özgürlüğünüz var. Yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun. Diğer aday adayı arkadaşlara da başarılar diliyorum” diyerek sözlerine son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.