Dolar 34,2608
%0.06
Euro 37,6518
%0.14
Altın 2.911,980
%0.08
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'nin atılım ve açılımları Avusturya basınında

Türkiye'nin atılım ve açılımları Avusturya basınında

Avusturya’da yayınlanan Profil dergisi Türkiye’nin dış politikasına ve ülkedeki gelişmelere dair ‘hilal bağımlısı’ başlıklı bir haber yayımladı.Türkiye’nin dış politikadaki adımlarını "Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya bölgesinden...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 13:09
Avusturya’da yayınlanan Profil dergisi Türkiye’nin dış politikasına ve ülkedeki gelişmelere dair ‘hilal bağımlısı’ başlıklı bir haber yayımladı.

Türkiye’nin dış politikadaki adımlarını "Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya bölgesinden aşağıdaki Kuzey Afrika’ya kadar uzanan bölgede dikkate alınması gereken bir oyuncu olmak istiyor. Pek çok unsur Türkiye’nin bunu başarmasına yardımcı olabilir." şeklinde değerlendiren haberde, İsrail ile yakınlaşmanın mozaiğin küçük bir parçası olduğu ifade ediliyor.

Türkiye’deki çözüm sürecine ilişkin tespitlerin yer aldığı haberde "Kürt halkıyla nihai olarak barış sağlanması Başbakan Erdoğan’ı tarihî bir sembole dönüştürür. Ayrıca böyle bir durum hem iç hem de dış politikada muazzam sonuçlar çıkarır." değerlendirmelerine yer veriliyor.

Türkiye’nin Arap dünyasında popülaritesinin arttığı ifade edilen haberde, "Türkiye 2010’da ilk kez Suudi Arabistan’ın ardından o bölgede en çok sevilen ikinci ülkeydi. Komşu devletler için Türkiye’de cazip olan unsurlar, Türk vatandaşlarının nispeten sahip olduğu özgürlüklerin yanı sıra alışveriş merkezleri ve televizyon dizileridir." tespitinde bulunuluyor.

Berlin’deki Türk asıllı siyaset bilimci Gülistan Gürbey’in, “Türk dış politikasının konseptinin özelliği, Müslümanlaşmaya rağmen Batı bağlılığına yüz çevirmemesidir.” değerlendirmelerine yer verilen haberde, Fatih Üniversitesi Siyaset Bilimcisi Savaş Genç "AB Ankara için en başta gelen önceliği olmamasına rağmen Türkiye Avrupa Birliği’nin bir parçası olmak istiyor. Ülke bunun için gerekli olan reformları hayata geçirmeye hazır.” ifadelerini kullanıyor.

Dergide üç sayfa yer alan haber "Muhtemelen Avrupa Türkiye’nin yükselişini hayret ve huzursuzluktan oluşan bir karışımla izlemeyi sürdürecektir." ifadeleri ile son buluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.