Dolar 34,1879
%0.02
Euro 38,1102
%0.04
Altın 2.898,900
%0.1
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçkuyular'da tünelin sonu göründü

Üçkuyular'da tünelin sonu göründü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım çalışmalarına devam ettiği Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nda düğüm yavaş yavaş çözülüyor. Geçen yılın sonunda Hatay ve İzmirspor istasyonlarını devreye alan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Poligon ve Göztepe istasyonları çevresinde yolu taşıt trafiğine açarak vatandaşlara sürpriz yapmıştı. Yerel seçime kadar metro çalışmalarını tamamlamak için çalışmalara hız katan belediye yönetimi, İzmirlilere Üçkuyular'da müjde vermeye hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 21.11.2013 - 15:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Metro yapım çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe ve Üçkuyular istasyonlarında sona yaklaşırken, Poligon ve Göztepe'nin ardından Üçkuyular'da da metro inşaatı nedeni ile kapalı bulunan yolları hizmete almaya hazırlanıyor. Önümüzdeki ay içerisinde metro inşaatının sürdüğü Fahrettin Altay ve Üçkuyular Meydanı bölgesinde kapsamlı bir yenileme çalışması başlatmak amacı ile ihaleye çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 yıldır kapalı kalan meydanı tepeden tırnağa yenileyerek hizmete açacak.

ÇALIŞMALAR ARALIK'TA BAŞLAYACAK
Geçtiğimiz haftalarda kısmen trafiğe açılan ve yer üstü çalışmalarının başladığı Fahrettin Altay metro istasyonu ve çevresinde seferberlik başladı. Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde metroda kalan istasyonları da tamamlayarak Üçyol-Üçkuyular hattını tam kapsamlı olarak hizmete açmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, istasyonların çevresinde kalan bölgelerde yeniden düzenlemeye gidiyor. Yapılan çevre düzenlemeleri kapsamında Göztepe ve Poligon civarında trafiği hizmete açan belediye, rotayı Üçkuyular'a çevirdi. Fahrettin Altay metro istasyonu çıkışında bulunan ve daha önceden otobüs terminali olarak hizmet veren, aynı zamanda da Oyak Sitesi ile Üçkuyular Meydanı arasında taşıt trafiğini birbirine bağlayan kritik bölge yenilenerek yaya ve taşıt trafiğine açılacak. Çalışmalar kapsamında Fahrettin Altay Meydanı-İnciraltı Kavşağı arasında yol ve kaldırım düzenlemesi yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, 6 Aralık 2013 tarihinde ihaleye çıkacak.

ÜÇKUYULAR 90 GÜNDE YENİLENECEK
Yapılacak ihalenin ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalayacak olan belediye yönetimi, yer teslimi yaparak çevre düzenlemesi ve yol yenileme çalışmalarına resmen başlayacak. 90 iş gününde tamamlanması beklenen çalışmalar kapsamında, Fahrettin Altay Meydanı A'dan Z'ye yenilenecek ve Üçkuyular'da bulunan yol ve kaldırımlar tıpkı İnönü Caddesi'nde olduğu gibi yeni bir görünüm kazanacak. Mart ayına kadar metroyu tamamen hizmete açarak seferlere başlamayı da hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay Meydanı'nı da eşzamanlı olarak İzmirlilerin kullanıma sunmak amacı ile yoğun çalışmalarına devam ederken, toplam 2950 metre yol ve kaldırım düzenlemesi yapacak. Söz konusu bölgede aydınlatma sistemlerini de tepeden tırnağa yenileyecek olan belediye, diğer yandan kaldırımlarda engelliler için de gerekli düzenlemeleri hayata geçirecek.

BELEDİYE OLASI KRİZE KARŞI EK ÖNLEMLER ALDI

Geçmiş dönemlerde mütehattit firmalarla sık sık sorun yaşayan Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemesine dair hazırlanan şartnamede ek önlemlere giderken, işi sıkı tutarak gecikme yaşanmaması için firmaya ek yükümlülük getirecek olan tedbirler de aldı. Esnaf ve vatandaşların yaşadığı mağduriyeti de göz önünde bulunduran belediye yönetimi diğer yandan metro çalışmalarına da ağırlık verirken, Fahrettin Altay metro istasyonu istasyonda devam eden çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde giriş asansörlerinin montajı ve metro üstü kemer betonlarının yapılacağı öğrenildi.

METRODA SON DURUM NE'
Üçyol-Üçkuyular hattında ilk olarak açılması beklenen Göztepe Metro İstasyonu'nda çalışmalar tamamlanma aşamasına gelirken, yer üstünde asansör ve yürüyen merdiven montajları gerçekleştirilirken, yol ise tamamen trafiğe açılmıştı. Göztepe'nin yıl sonuna kadar sürpriz bir törenle trafiğe açılması beklenirken, Poligon'da da vites yükselten Büyükşehir Belediyesi çalışmaları yüzde 90 oranında tamamladı. Çalışmaların tıkanma noktasına geldiği kritik 21 metrelik kısımdaki zorluklar tam anlamı ile aşılırken, yer altında çalışan iş makineleri ise geçtiğimiz günlerde tünel dışına çıkartıldı. Poligon-Üçkuyular arasında rayların döşenmesi işi devam ederken, Üçkuyular'da ise yapılacak çevre düzenlemesi ile birlikte yer altında da çalışmaların da eş zamanlı olarak bitmesi bekleniyor. Poligon ve Üçkuyular için resmi açılış tarihi belirtilmezken, Şubat ayında test sürüşleri yapılması planlanan her iki istasyonun da , Mart ayı sonunda dek hizmete açılarak yolculu seferlerin başlaması bekleniyor. Diğer yandan, metronun açılması ile birlikte belediyenin mevcut otobüs seferlerinde yeniden düzenleme yaparak, metronun açılmasına paralel olarak sefer hatlarında değişikliğe gitmesi de bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği twitter buluşmasında İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Göztepe Metro İstasyonu'nun Aralık sonunda, Poligon ve Üçkuyular'ın ise yerel seçimlerden önce açılacağını duyurmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.