Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'da parkın taşınmasına tepki

Urla'da parkın taşınmasına tepki

İzmir'in Urla İlçesi'nde 20 yıldır kullanılan içinde çam ağaçlarının da olduğu Öğretmen Faik Evren Parkı'nda Urla Belediyesi'nin kültür merkezi yapma amacıyla ağaçlarının sökülmesine vatandaşlardan tepki yağdı. Urla'da 20 yıllık parkın taşınmasına tepki

  • Ege Postası
  • 09.11.2016 - 17:04

Vatandaşlar, alanın park olarak kalması için imza toplayıp, ihalenin yürütmesinin durdurulmasına yönelik dava açarken Urla Belediye başkanı CHP'li Sibel Uyar da parkın revize edilen imar planında belediye hizmet alanı olduğunu belirtti. Uyar, "Ağaç kesecek insan değilim. Park taşınacak" dedi. 

Urla Zeytinalanı Mahallesi'ndeki Öğretmen Faik Evren Parkı'nda vatandaşların tepkisine rağmen “Zeytinalanı Mahallesi Kültür Merkezi" inşaatı başladı. parka kültür merkezi istemeyen vatandaşlar daha önce 350 imza ile belediyeye başvurmuş, inşaatın ihalesinin durdurulması için dava açmıştı. Vatandaşlar bugün ( çarşamba) de iş makinelerinin ağaçları sökmeye başlamasına tepki gösterdi. Urla Belediye başkanı CHP'li Sibel Uyar, yaptığı açıklamada alanın 2006 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararıyla belediye hizmet alanı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: 

"Urla'nın her geçen gün artan nüfusu, yerleşim yeri olarak tercih edilmesi sonucunda bu mahallemizde Kültür Merkezi ihtiyacı doğmuştur. Belediyemiz bu talep karşısında Urla planları üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda Zeytinalanı Mahallesi'nde kültür merkezi binası yapmayı kararlaştırdı. Mevcut alanda hali hazırda Öğretmen Faik Evren Parkı bulunmaktadır. Urla Belediyesi Meclisi daha önce bu mahallede plan tadilatı yapmak için karar almıştır. Bu sebepten dolayı Zeytinalanı Mahallesi 'nde bu alana kültür merkezi yapacağız. Öğretmen Faik Evren Parkı içinde bulunan ağaçlar, çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin yine Çamlıçay Mahallesi içerisinde 5172 sokak üzerinde bulunan park alanına taşınma çalışmaları başlamıştır. Yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. İhalenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemli açılan dava reddedildi. Ağaç kesecek insan değilim. Park taşınacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.