Dolar 34,1728
%0.11
Euro 38,1863
%-0.15
Altın 2.937,810
%0.15
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uşak Tek Sağlık Platformu, doktora bıçaklı saldırıyı kınadı

Uşak Tek Sağlık Platformu, doktora bıçaklı saldırıyı kınadı

Uşak’ta 112 doktoruna hasta yakını tarafından yapılan bıçaklı saldırı olayına kınamalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Uşak’ta hasta yakını tarafından bıçak ile kovalanan 112 doktoru İrfan Yavuz’a bir destek de Uşak Tek Sağlık...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 16:46
Uşak’ta 112 doktoruna hasta yakını tarafından yapılan bıçaklı saldırı olayına kınamalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Uşak’ta hasta yakını tarafından bıçak ile kovalanan 112 doktoru İrfan Yavuz’a bir destek de Uşak Tek Sağlık Platformu'ndan geldi. Uşak Tabip Odası, Türk Hemşireler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Veteriner Hekimler Odası, Eczacılar Odası, Türk Sağlık Sen, Aile Hekimleri Derneği ile Türkiye ATT ve Paramadik Derneği (TAPDER) üyelerinden oluşan Uşak Tek Sağlık Platformu, 112 komuta merkezi önünde bir araya gelerek Uşak’ta doktora yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı.

Platform adına basın açıklaması yapan Uşak Tabip Odası Başkanı Adnan Memiş, sağlık camiasına karşı şiddetin artmadan dolu dizgin gittiğini söyledi. Memiş, “Burada toplanmamızın amacı, arkadaşımız ve ekibine yapılan şiddet nedeni ile bir araya geldik. Tüm sağlık çalışanları olarak bir araya geldik, biz bir vücuduz ve bu vücudun tüm uzuvları burada şu anda, bu saldırılarla bu vücutta yaralar açılıyor. Şayet bu yara derinleşecek olursa ya da bir damara gelecek, kanayacak olursa bu vücut olur, sağlık ölür. Bu gidişle de ölecek. Maalesef bizler sağlıkçı olmamıza rağmen bu hizmeti bizler de alamayacağız, kimse alamayacak. Zaten gönülden çalışıyoruz. Bu gönlü de kaybedeceğiz. Bu sadece hekime karşı değil bütün sağlık çalışanlarına yönelik bir saldırı bunun artık durması gerekiyor. Biz bütün sağlık camiası olarak burada toplandık bu olayı kınıyoruz. Bu konuda diğer kuruluşlardan da yardım istiyoruz. Artık insanların eğitilmesi gerekiyor. Artık bu hizmetin yürütülmesi için karşı kutbun da verimkar olması, iyi niyetli olması gerekiyor. Maalesef ki buz şu sıra bu iyi niyeti göremiyoruz. Tabi ki biz çok iyi çalıştığımızı iddia etmiyoruz. Evin şımarık çocuğu olarak görülmek de istemiyoruz. Her yaptığımız doğru anlamında olmasın lütfen. Ama yaptığımız hatalar gerek sistemden gerekse bizlerden kaynaklanıyor. Bu darp ile şiddet ile olmamalı. Gerekli merciler var şikayetler buralara iletilmeli, çalışmalar yapılmalı. Bu mercilerden biri de biz olabiliriz. Uşak Tabip Odası olarak, bize de şikayetlerini iletebilirler. Çok fazla bir şey konuşmak gerekmiyor. Bu olayı susarak protesto etmek isterdik ama susmakla da bir şey çözümlenmiyor. Basın mensupları olarak sizlere de görev düşüyor sizlere de şimdiden teşekkür ediyoruz. Arkadaşımıza ve bütün ekibe geçmiş olsun diyoruz.” dedi.

Türk Hemşireler Birliği adına yönetim kurulu üyesi Meltem Kahya ise “Çocuk Hastanesi acil servis ile yoğun bakım ve servis hemşirelerine ve 112 doktorumuz ile ekibine karşı yapılan sözlü ve fiili şiddetler yaşandı. Bütün bu şiddetleri kınıyoruz. Yetkilileri bu tarz eylemlere karşı göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.