Dolar 34,1479
%0.11
Euro 38,0749
%-0.24
Altın 2.914,670
%0
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Coş: Suriye'deki krizin ekonomik kaybı değil insani yönü bizim için önemli

Vali Coş: Suriye'deki krizin ekonomik kaybı değil insani yönü bizim için önemli

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Suriye krizinin getirdiği ekonomik kayıplarla fazla ilgilenmediklerini söyledi. Vali Coş, “Bizim için önemli olan insanlık. Savaşın durması ve insanların huzura kavuşması en büyük dileğimiz.” dedi. Finlandiya...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 15:58
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Suriye krizinin getirdiği ekonomik kayıplarla fazla ilgilenmediklerini söyledi. Vali Coş, “Bizim için önemli olan insanlık. Savaşın durması ve insanların huzura kavuşması en büyük dileğimiz.” dedi.

Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Finlandiya Fahri Konsolosu Hüseyin Nuri Çomu ile birlikte Vali Coş'u makamında ziyaret etti.

Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti’nin "Suriye'deki kriz sizi nasıl etkiledi" şeklindeki soruya cevap veren Vali Coş, şu anda Adana'da 10 bin civarında Suriyeliyi misafir ettiklerini söyledi. Misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Vali Coş, “Onlar bir an önce ülkelerinde durumun normale dönmesini ve evlerine geri dönmeyi arzu ediyor. Bunun getirdiği ekonomik kayıplarla çok fazla ilgilenmiyoruz. Bizim için önemli olan insani yön ve onların bir an önce huzursuzluklarının, bu göçebe durumlarının ortadan kaldırılması. Bu bizim en fazla önemsediğimiz durum. Yoksa ekonomik kayıplar bir şekilde telafi edilebilir. Dolayısıyla biz olaya ekonomik ve siyasi sahiplerden ziyade insani olaylar açısından bakıyoruz." dedi.
Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Adana’yı çok beğendiğini belirterek "Adana'da beni en çok çeken şeylerden biri de kültür. Adana'da birkaç hafta önce bir tiyatro festivali oldu, bizde ilgiyle izledik. Umuyorum ki önümüzdeki senelerde bizler de katılma imkanı buluruz." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.