Dolar 34,1814
%0.13
Euro 38,0889
%-0.41
Altın 2.929,220
%-0.14
Bist-100 9.815,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Öztürk’ten UAÜ’ye ziyaret

Vali Öztürk’ten UAÜ’ye ziyaret

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye’nin gelişmişlik düzeyinin üniversitelerinin kalitesine bağlı olduğunu söyledi. Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Cihat Göktepe'ye iade-i ziyarette bulunan Vali Sebahattin Öztürk,...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 14:59
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye’nin gelişmişlik düzeyinin üniversitelerinin kalitesine bağlı olduğunu söyledi. Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Cihat Göktepe'ye iade-i ziyarette bulunan Vali Sebahattin Öztürk, üniversite hakkında bilgi aldı.

    Rektör Prof. Cihat Göktepe ve Rektör Yardımcısı Prof. Musa Hakan Asyalı ile rektörlük makamında bir araya gelen Vali Öztürk, üniversitenin eğitim kadrosunu takdir etti. Üniversite binası için "Çok güzel bir mimari düşünülmüş." diyen Vali Öztürk, üniversiteyi beğendiğini, Türkiye’de üniversitelerin kalitesinin daha da artması gerektiğini söyledi.

    Vali Öztürk, “Bu yüzyılda daha çok şey katmamız gerekirdi. Daha çok patent, daha çok inovasyon (yenilikçilik) olmalıydı. Başarı demek, bunlara yapılacak katkı demektir. Üniversitelerde bilimsel projelere önem verilmeli.” dedi.

UAÜ Rektörü Prof. Göktepe, Mühendislik Fakültesi’nden örnek vererek, “Mühendislikte projesi olmayan hocamız kalmadı. Bazı hocalarımızın iki projesi var, üçüncüsünü almaya uğraşıyor.” demesi üzerine Vali Öztürk memnuniyetini dile getirdi.

Vali Öztürk, ayrıca Rektör Göktepe’ye yabancı öğrenci sayılarını artırmalarını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.