Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Tepe: Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Vali Tepe: Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Kars Valisi Eyüp Tepe, bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağına Kars olarak ev sahipliği yapacak olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Vali Tepe, Türkçe Olimpiyatları'nın geçen 11 yıl içeresinde...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 16:11
Kars Valisi Eyüp Tepe, bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağına Kars olarak ev sahipliği yapacak olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Tepe, Türkçe Olimpiyatları'nın geçen 11 yıl içeresinde rüştünü ispat ettiğini ve gelinen noktada adına yakışır şekilde bir olimpiyat havasına çok rahat girdiğini belirtti. İlk zamanlarda yapılan organizasyonlarda amatör ruhla hareket edildiğini gözlemlediklerini dile getiren Vali Tepe, “Amatör ruh devam etmekle beraber daha profesyonel ve çok daha geniş kitlelere hitap eden bir organizasyon halini aldığını görüyoruz. Yani bugün ifade edilen 140 ülkeden 2 bin 500 öğrenciyi o ülkelerden alıp getirmek, onları burada misafir etmek, günlerce Anadolu’nun dört bir tarafındaki şehirlerde programlarını icra etmelerini sağlamak ve tekrar kazasız belasız güvenle onları anne ve babalarına ulaştırmak çok iddialı çok özel bir çaba ve gayret istiyor diye düşünüyorum.” dedi.

Böylesine uluslararası bir organizasyonun Kars ayağının olmasının Kars için büyük bir hamle ve büyük bir adım olduğunu da ifade eden Vali Tepe, “Bu sayede Kars hem kendi adını duyurmuş olacak, hem de küresel anlamda böyle büyük bir organizasyon Kars’a zenginlik katacaktır. Biz tabi ev sahibi olarak 15 ülkeden gelecek olan arkadaşlarımızı kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Kars’taki öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızda üzerlerine düşeni yapıp onlarla kucaklaşacaktır.” diye konuştu.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI UNU YAĞI HAZIRLIYOR

Kars Valisi Tepe, Türkçe Olimpiyatları'nın bir organizasyon olmanın ötesinde, bir çabanın ürünü olduğunu gözlemlediklerini, bu çabanın dünyanın dört bir tarafında Türkiye’nin sesi olduğunu, memleketin nefesini oralarda hissettirmek adına son derece önemli bu çabanın meyvesini Ankara’da görev yaparken çok rahat bir şekilde gördüğünü aktardı. Vali Tepe, “Gittiğimiz her ülkede adı Moritanya, Senegal, Umman veya Sudan olsun şunu net bir şekilde görebiliyoruz. Orada bizden birileri var. Hem orada bizi temsil etmeleri yönüyle hem de Anadolu toprağından giden bir bürokratın, siyasetçinin ve siyaset adamının orada açıkçası kendini daha güçlü hissetmesi kendini garip ve yalnız hissetmesinden öte sahipli hissetmesine sebebiyet veriyor. Bu çok güzel bir şey. Bu çabaları bu konudaki emekleri unutmamalıyız. Bunu sadece devletin eliyle devletin imkanlarıyla yapmaya kalkarsanız belki başarılı olursunuz. Ama gönüllülük esası üzerinden hareket ediyorsak taban oluşturan ve hakikaten bir Türkiye sempatisi oluşturan atmosferle birleştiği zaman ve siyasi çabalarla o zaman helva olabiliyor. Yani un hazır, yağ hazır, usta hazır işte size helva. Ama o unun yağın hazırlanması lazım oralarda.” şeklinde konuştu.

'COŞKUN ARAL’I 30 YIL ÖNCE İÇERİ ALMADILAR. ŞİMDİ İSE VIP’TEN BUYURUN DİYORLAR'

Vali Tepe yakın tarihte TV ekranlarında bir programda Türkiye’nin önemli aydınlarından Coşkun Aral'ın bir sohbetine denk geldiğini ve 25-30 sene önce Afrika’da yaşadığı bir olaydan bahsettiğini hatırlatarak şöyle konuştu:“Coşkun Aral, 30 sene önce bir belgesel çekimi için Afrika ülkelerinden birine gittiğini söylüyor. Havaalanında niye geldin kardeşim moduyla sorguya çekildiğini, sonra bir odaya çekildiğini artı orada da sorguya çekildiğini ve 'al pasaportunu geriye dön' denildiğini ifade ediyor. Yani o Afrika ülkesine girememiş. Yine bir belgesel çekimi için Kamboçya’ya gittiğinden bahsederek, pasaportunu uzattığını anlatarak, ‘Adam baktı pasaportuma yine ay ve yıldızı gördü ondan sonra yüzüme baktı yanlış gelmişsiniz deyince dedim ki yine mi aynı muamele. Sonra nasıl yanlış geldiğimi anladım. 'Burada Türk vatandaşlarını VIP’den alıyoruz. Yan tarafa alalım diye bizi VIP’e aldılar.'” dedi. Sonra öğrenmiş ki adamın çocuğu oradaki Türk okullarında okuyormuş. Mealinde güzel bir konuşma yaptı ve bende izledim. Yani o konuşmadan bu memleketteki memleket sevdalısı birinin duygulanmaması duygusallaşmaması mümkün değil. Peki, bunu ne sağladı işte bunu bu olimpiyatları düzenleyen irade sağladı. Biz o sayede bugün daha sağlam daha güçlü kendimizi hissediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.