Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak’tan şaşırtan ziyaret

Vali Toprak’tan şaşırtan ziyaret

Vali Toprak’ı karşısında gören vatandaşlar şaşkınlıklarını “Sayın Valim sizi ulaşılmaz biri zannediyorduk. Meğerse sizde, içimizden biriymişsiniz” sözleriyle gösterdi

  • Ege Postası
  • 18.02.2014 - 11:49
İZMİR- İzmir Valisi Mustafa Toprak seçim sürecinde aktif bir aday gibi İzmir’i dolaşıyor. Gültepe’de vatandaşlarla bir araya gelen Vali toprak “Sayın Valim sizi ulaşılmaz biri zannediyorduk. Meğerse sizde, içimizden biriymişsiniz” diye seslenen vatandaşlara tebessümle yaklaşan Vali Toprak, “Aman efendim, tabii ki bende sizlerin içinden geliyorum. Biz bu koltuklara zaman geçirmek için oturmadık. Vatana, millete, vatandaşımıza, halkımıza faydalı işler yapabilme noktasında bu koltuklarda oturuyoruz. Eğer biz sizlere, istenilen refah seviyesine ulaşıncaya kadar hizmet edemezsek oralarda oturmanın hiçbir manası yoktur’ diye cevap verdi.

Valiliğin resmi sitesinde Vali Toprak’ın Gültepe haberi şöyle verildi.
…ulaşılmaz biri zannediyorduk, meğerse içimizden biriymiş
…Devletimizin hizmetlerini güzellikler içerisinde sunabilmek
İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’i karış karış gezmeye ve sorunları vatandaşların ağzından dinleyip, yerinde görmeye devam ediyor. Son olarak Konak ilçemize bağlı Gültepe’ye giden Vali Toprak’a, Konak Kaymakamı Ahmet Önal ve Gültepe Mahalle Muhtarları eşlik etti.
Toros Meydanında ki bir kıraathanede oturan Vali Toprak’ı çok sayıda vatandaş yakından takip etti. Gültepe’ye daha önce hiç Vali gelmediğini dile getiren vatandaşlar, mahallelerine bir Vali’nin gelmiş olmasından dolayı memnuniyetlerini gizlemediler. Vatandaşlardan “Sayın Valim sizi ulaşılmaz biri zannediyorduk. Meğerse sizde, içimizden biriymişsiniz” diye seslenen vatandaşlara tebessümle yaklaşan Vali Toprak, “Aman efendim, tabii ki bende sizlerin içinden geliyorum. Biz bu koltuklara zaman geçirmek için oturmadık. Vatana, millete, vatandaşımıza, halkımıza faydalı işler yapabilme noktasında bu koltuklarda oturuyoruz. Eğer biz sizlere, istenilen refah seviyesine ulaşıncaya kadar hizmet edemezsek oralarda oturmanın hiçbir manası yoktur.
 
Aslında boş vakit bulamıyoruz. Yoğun çalışıyoruz. Şüphesiz ki devletimizin istediği görevler var. Zaman buldukça sizlerin arasına gelerek birebir ağızdan sizlerin sıkıntılarını dinelmeye çalışıyoruz. Bizim gibi insanlar için zamanı yönetmek ayrı bir problem. Tüm yoğunluğumuza rağmen fırsat oluşturup mahalle köye sizlerin yanınıza gelip sizleri dinlemeye çalışıyoruz bu konuda bir plan ve problem doğrultusunda istekli bir şekilde bu konuda çalışıyoruz. Hayatın akışına bırakmadan bu konuları çözmeye çalışıyoruz.

MUHTARLAR HALKIN SESİ
İzmir büyük bir yer, geniş bir yer. Yerleşim yerleri var her bir yere kavuşmak, ulaşmak mümkün değil. Muhtarlar halkın sesidir.  Burada bulunmak, hissetmek, dokunmak ayrı bir mesele, bizimde istediğimiz bir şey,  toplumun dışında değiliz, farklı bir bakışımız yok. Memnuniyet duydum. Dolayısıyla burada duygu, yoğunluk hissetmek önemli. Duyguyu hissediyoruz, gönülden davranışı hissediyoruz. Renkler farklı olabilir ama bizim, devletin bakış açısında, her bir elbisenin içerisinde olan bir insan var, insanda Allah’ın yarattığı en kutsal varlık. İçimizde ki sevgiyi insanlara ulaştırıp hissettiriyor isek, önemli olan bu. Her birimizin kendimize göre sıkıntısı olabiliyor, tatlı günler olabiliyor, önemli olan her bir kişiye insana insanca yaklaşalım gösterebilmenin altyapısını kurabilmek ve bu bakış açısını sağlayabilmektir. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Her bir insanımıza eşit bir şekilde ulaşmaya ve yardım etmeye çalışıyoruz.
 
ALLAH HUZURUMUZU, BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN GERİSİ OLUYOR
İleriye gitmek lazım bu konuda da düne göre de kişi bazında da hepimiz açısından ülke devlet olarak düne göre bugün daha iyiyiz, yarın daha iyi olacaktır. Allah bir kere sağlığımızı bozmasın. Allah huzurumuzu birliğimizi bozmasın gerisi oluyor. İnsanlarımızın yaşadığı yeri iyi kılmamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Son yıllarda yoğun bir şekilde değişik nedenlerle göçle buralara gelen insanlarımız oldu. Çalışmak ve çocuklarını eğitmek için değişik sebeplerle, ama hızlı bir şeklide niteliksiz güvenliksiz, binalar oluştu. Bunları da düzeltmemiz gerekiyor. Şüphesiz ki bu konuda vatandaşın önünden gitmek lazım. Devletimizin temsilcisi olarak bizim görevimiz de insanlarımıza devletimizin güzelliklerini ve hizmetlerini sunabilmektir Bu bağlamda hizmetlerin kalitesini yükseltebilmektir. Mevcut kaliteyi de iyileştirmek gerekir. Yılların birikimi sorunlar şüphesiz buralarda da vardır. Kentsel dönüşümde dâhil olmak üzere bunları inşallah yakın bir zamanda çözme noktasında önemli gelişmelerin olacağını düşünüyorum. Önemli olan bu sorunları bilebilmek ve ve bu sorunları çözebilmektir. Bunlar bir anda düzeltmek mümkün değil. Vatandaşımızı güzel yaşatmak temel hizmet alanlarını sosyal hizmet alanlarını daha da etkili kılabilmek el birliği ile düzeltmek gerekir” dedi.
 
Vatandaşlar ile sohbet eden Vali Toprak burada bulunanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra semt pazarına gitti. Her bir esnaf ile ayrı ayrı görüşen Vali Toprak, yol boyunca simitçisinden, çorbacısına, market çalışanlarından, yolda yürüyen gençlere, oyun oynayan çocuklardan, yaşlılarımız ile tek tek ilgilenip onların hatırlarını sordu. Vatandaşların bir sıkıntıları olup olmadığını öğrenen Vali Toprak’ın memnuniyeti yüzünden okunuyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.