Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vatan size minnettar

Vatan size minnettar

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 100. Yıldönümü nedeniyle İzmir'de ve ilçelerinde bir dizi anma etkinliği düzenledi. Bugün 18 Mart

  • Ege Postası
  • 18.03.2015 - 13:08
Vatan size minnettar
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 100. Yıldönümü nedeniyle Kadifekale Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu törenin ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile birlikte şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.


Bayraklı şehitlerini andı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sevgi Yolu’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.

Resmi tören saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Albay Murat Yılmazarslan ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın anıta çelenk sunmasıyla başladı.
Törene CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’da katıldı. 

Başkan Hasan Karabağ, “Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Bir Asır Değil Bin Asır Sürecek

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, bir mesaj yayımladı. Başkan Soylu, Çanakkale destanının bir asır değil, bin asır süreceğini ifade etti.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Soylu mesajında, “  Türlü sıkıntılar içinde Türk milletinin birlik ve beraberlikle verdiği onurlu mücadelenin 100. yılındayız. Milletimizin vatan sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi, tarihin önemli dönüm noktalarından birisidir. Bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinilmeden elde edilen zafer, bir asır değil, bin asır sürecektir.  Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum “ ifadelerine yer verdi.


NARLIDERE ŞEHİTLERİNİ ANDI 
18 Mart şehitleri anma günü ve Çanakkale Zafer’inin 100. yıl dönümü nedeniyle Narlıdere şehitliğinde ve demokrasi meydanında törenler düzenlendi. Törenlere Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Garnizon komutanı İstihkam Albay Şevki Akbaşak, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.


100. yıl kutlu olsun
Narlıdere şehitliğindeki tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve çelenk sunumu ile başladı. Askerler tarafından şehitler için saygı atışı yapıldı. Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere İstihkâm Okulu ve Narlıdere Belediyesi çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Resmi törenin tamamlanmasının ardından Narlıdere Belediyesi tarafından alanda hazır bulundurulan karanfiller şehit mezarlarına bırakıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur tüm şehit mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bıraktı ve şehit ve gazi aileleri ile sohbet etti.  Narlıdere Demokrasi meydanında ki törenlerde ise Narlıdere’deki çeşitli okulların öğrencileri tarafından hazırlanan program sunuldu. Şiirler ve canlandırmalar ile Çanakkale şehitleri anıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Çanakkale Zaferinin 100. Yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Batur “Çanakkale Destanı’nın 100.yılında başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnetle anıyor, Narlıdereli vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Ulu önder Mustafa Kemal’in askeri dehasıyla damgasını vurduğu Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı kutlu olsun” dedi.

Bornova'da 18 Mart'ın gözyaşları
 
Bornova Belediyesi, vatan uğruna binlerce şehidin verildiği 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında özel bir etkinlik düzenledi. Binlerce İzmirli iki noktada kurulan stantlarda Çanakkale'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya gösteren kahramanları temsil eden canlı mankenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraflar, sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Türkü ve ağıtların söylendiği alanda kimi vatandaşlar gözyaşlarına hakim olmadı. 18 Mart'ın ülkemizin doğum günü olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize düşen görev Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl kurulduğunu unutmamak ve unutturmamaktır" diye konuştu.
 
Bornova Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında özel bir organizasyona imza attı. Vatandaşlar, vatan uğruna binlerce şehidin verildiği günün anısına, Bornova Metro çıkışı ve Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta hatıra fotoğrafı çektirdi. Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya gösteren kahramanları temsil eden canlı mankenler yoğun ilgi gördü.
 
O günleri anlatan türkü ve ağıtların söylendiği alanda kimi vatandaşlar gözyaşlarına hakim olmadı. Kimileri de ellerindeki Türk bayrakları ile poz verdi. Kadın erkek, yediden yetmişe binlerce İzmirlinin "Çanakkale Geçilmez" yazılı panonun önünde canlı mankenlerle çektirdiği fotoğraflar, Bornova Belediyesi'nin facebook sayfasından paylaşıldı.
 
Düzenlenen resmi anma töreninde Ege Üniversitesi Hastanesi önündeki Dokuz Eylül Şehitliği'ne çelenk koyan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 18 Mart'ın bir anlamda ülkemizin doğum günü olduğunu söyleyen Atila, "Bugün Kurtuluş Savaşı'nın fitilinin ateşlendiği gündür. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetimizin nasıl bir mücadele sonunda kurulduğunun bilinci ve sorumluluğu ile çalışıyoruz. Bize düşen görev bunu unutmamak ve unutturmamaktır" diye konuştu.

Güzelbahçe'de Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Güzelbahçe'deki Şehitlik Anıtı önünde bir tören düzenlendi.
Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin yanı sıra siyasi partilerin ilçe başkanları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
Şehitler Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayla sona erdi.

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda da bir tören düzenlendi. Törende “Çanakkale Geçilmez” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Zafer Suntekin’in yazıp bestelediği “Gelibolu Destanı Yıl 1915” adlı orotoryo sahnelendi. 60. Yıl Anadolu Lisesi ve Özel Martı Okulları’nın düzenlediği gösteri izleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı, coşku dolu alkış aldı.
Bu arada etkinliği izlemeye gelen konuklara Çanakkale Savaşı’nda askerlerin içtiği hoşaf ve kuru peksimetten ikram edildi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Canlarını feda ederek bu vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünde şükran, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

FOÇA'DA ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLERLE KUTLANDI

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü” düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. 
18 Mart 2015 Çarşamba günü düzenlenen törenlere Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Askeri Erkan, Belediye Meclisi Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Etkinlikler, saat 10.30’da, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Anıtı’na; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu. Çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okunarak, Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Öner günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Yapılanı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından ‘Çanakkale’ isimli bir gösteri sahnelendi. 

Öte yandan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle bir bildiri yayınladı. Başkan Demirağ,  “Çanakkale Zaferi, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren müthiş bir destandır. Tarihimizde zaferin nasıl elde edildiğini anlatan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin destanıdır. Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir.
Türk Milleti'nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğinin, boyunduruk altına girmeyeceğinin haykırışıdır. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde, başta Yüce Ata’mızı, vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.
“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü” programı; Bağarası’ndaki şehit kabrinin ziyareti ile Foça ve Bağarası’ndaki şehit yakınlarına yapılan ev ziyaretlerinin ardından sona erdi.
ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILI ALİAĞA’DA TÖRENLERLE KUTLANIYOR


18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlanıyor. 

İLK TÖREN CUMHURİYET MEYDANI'NDA YAPILDI 

Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle İzmir’in Aliağa ilçesinde kutlama programı düzenlendi. Program, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Rahmi Keskinoğlu ve Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI 

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünü kutlama ve şehitleri anma töreni; Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Aliağa Barbaros Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Barbaros Anadolu Lisesi Müdürü Habib Çelik yaptı. Çelik, “100 yıl önce başlayıp 62 hafta 14 ay sürerek dünya tarihinin en büyük ve küresel çatışması olan birinci dünya savaşının gidişatına yön veren Çanakkale Muharebeleri, savaşa dahil olan bütün tarafların büyük kayıplar vermesine neden olmuştur. Helvacı’dan Halil, Hacı Ömerli’den Ahmet, Karaköy’den Mustafa, Çakmaklı’dan Süleyman ve isimsiz diğer kahramanlar nefesini kaybettiği için bizler özgürce nefes alabiliyoruz. Onlar canlarını seve seve feda ettikleri için özgürce yaşayabiliyoruz “ diyerek,  Türk Milleti'nin Çanakkale'de bir destan yazdığını söyledi. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından 'Çanakkale zaferi ve şehitlerimiz' konulu bit sunum gerçekleştirildi. Duygusal anların yaşandığı program ‘Bir Destandır Çanakkale’ oratoryosu ile son buldu. 

Zaferin 100. Yılı Selçuk’ta törenlerle kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı Selçuk’ta törenlerle kutlandı. Selçuk Şehitliğinin ziyaret edilerek duaların okunduğu, öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferine giden mücadelenin gösterisinin yer aldığı etkinlikler sırasında Öğretmen Baykal Deniz’in zaferi anlatan sunumu katılanlara duygulu anlar yaşattı. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Öğretmen Baykal Deniz’i ayakta alkışlarken, Ortaokul öğrencilerinin sunduğu oratoryo ve Çanakkale Türküleri etkinliğe katılanları büyüledi.

Atatürk Anıtına çelenk

Eşsiz zaferin 100. yılının kutlandığı törenlerin ilk durağı Atatürk Anıtı’nın yer aldığı Hükümet Konağı alanı oldu. Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Tabur, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bazı siyasi parti başkan ve temsilcileri hazır bulundu. Şehit Aileleri adına çelenk sunumunu yapan bir şehit annesi Zabıtaların yardımıyla çelenk koydu. Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Selçuk Şehitliği’ne geçildi. Şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve karanfil bırakılmasının ardından şehitler için dualar okundu.

Törende duygulu anlar

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için düzenlenen tören Efes Tiyatro Salonu’nda devam etti. Protokol üyeleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı tören de katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Efes Tiyatro Salonu’ndaki törenin açılış konuşmasını Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı yaptı. Boyacı, “Çanakkale Savaşı’nın üzerinden 100 yıl geçti. Çanakkale Geçilmez destanını yazan Büyük Atatürk ve silah arkadaşları dünyanın en büyük silah gücü ile karşı karşıya kaldıkları zaman, dünyanın kazanamaz dediği bir yerde o günün şartlarında dünyanın en büyük deniz zaferini kazandılar. Bugün büyük zaferin 100. yılını idrak ederken bir kez daha anıyoruz. Çanakkale destanının yazıldığı bugün ülkemize, ulusumuza, uluslararası alemde bütün insanlık alemine ders olsun, ibret olsun” diye konuştu.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.