Dolar 34,2538
%0.09
Euro 37,6216
%0.39
Altın 2.877,200
%0.26
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Marmaray'da test sürüşü başlıyor!

Ve Marmaray'da test sürüşü başlıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray'ın test sürüşü programında açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, makinist koltuğuna geçti ve test sürüşü başladı. Marmaray, Cumhuriyet'in 90. yıldönümüne, 29 Ekim'e yetiştirilecek...

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 15:53
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

- Asrın değil, asırların projesi. Yer üstü çalışmaları 1.5 ay sürecek.

- 150 yıllık rüyayı gerçekleştirdik. İşin lafını değil gerçeğini yaparız.

- İstanbul'da ulaşımda sıkıntımız büyük. Ulaşımdaki sıkıntıyı yer altında çözeceğiz.

- 150 yıllık rüyayı gerçekleştirdik. İşin lafını değil gerçeğini yaparız. 29 Ekim'e Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ni yetiştirmeyi hedefliyoruz.

BAŞBAKAN MAKİNİST KOLTUĞUNDA

Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, makinist koltuğuna geçti ve Marmaray'da test sürüşü başladı. Temeli 2004 yılında atılan Marmaray, Cumhuriyet'in 90. yıldönümüne, 29 Ekim'e yetiştiriliyor...

LONDRA'DAN PEKİN'E KESİNTİSİZ...

Marmaray projesi Halkalı ile Gebze'yi İstanbul Boğazı'nın altından demiryolu ile birbirine bağlayacak. Marmaray projesi güzergahında toplam 39 istasyon bulunuyor.

Bunlardan 3 tanesi yer altında. Boğaz Geçiş Kesiminde çift hat, Kazlıçeşme'den sonra Yedikule'de yeraltına girecek; yeni yeraltı istasyonları olan Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyecek, İstanbul Boğazının altından geçip diğer bir yeni yer altı istasyonu olan Üsküdar'dan ilerleyerek Ayrılıkçeşme'de tekrar yüzeye çıkacak ve Söğütlüçeşme'ye ulaşacak. Bu kesimin uzunluğu yaklaşık 13.5 km olacak.
İyileştirilmiş ve yeni demiryolu sisteminin tamamı ise yaklaşık 76 km uzunluğunda olacak. 'Asrın Projesi' olarak nitelendirilen proje kapsamında, eylül ayından itibaren kazalara karşı muhtemel senaryolar test edilecek. Marmaray vagonlarıyla günde ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.