Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Veda yemeğinde şok benzetme:Fırıldak Kubi

Veda yemeğinde şok benzetme:Fırıldak Kubi

Konak Belediye Meclisi'nin basına kapalı gerçekleşen veda yemeği keyifli başladı, CHP'li Meclis Üyesi Ali Büyükkayıkçı'nın konuşmasıyla gerildi. Büyükkayıkçı, Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın, partisi CHP'den aday gösterilmeyince DSP'ye geçmesine "Fırıldak Kubi" benzetmesi yaparken, Tartan'ın CHP üyesi göründüğünü, DSP'den adaylığının yasal olmadığını savundu. Büyükkayıkçı, "Elimde her türlü malzeme varken, önünüzü kesmedim" dedi. Salonda buz gibi bir hava estiren konuşmanın ardından Tartan, Konak adayı Sema Pekdaş'ı hedef alarak kendisini savunmaya başlayınca Büyükkayıkçı yemeği terk etti.

  • Ege Postası
  • 04.03.2014 - 12:32
EGE POSTASI - Konak Belediye Meclisi'nin veda yemeğinde, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ali Büyükkayıkçı'nın sözleri buz gibi bir hava estirdi. Büyükkayıkçı, partisi CHP'den aday gösterilmeyince, DSP'den aday olan Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın transferini ve icraatlarını yerden yere vurduğu konuşmasında "Bir zamanlar bir Fırıldak Kubi vardı. Siz de bir çok parti değiştirdiniz. Şimdi toplumda oluşan yeni Fırıldak Kubi algısını nasıl değiştireceksiniz" dedi.
 
Dün akşam Kordon Otel'de meclis üyelerine verilen veda yemeği samimi bir havada geçerken, önümüzdeki dönem için Konak'da CHP'den başkan adayı gösterilen Sema Pekdaş'ın listesinden kontenjan birinci sıra adayı olarak meclis üyeliğine aday olan Ali Büyükkayıkçı konuşma yaptı. İşte Büyükkayıkçı'nın şok yaratan sözleri:

TOPLANTILARA GELMEDİNİZ
 
Siz kendinizi Türkiye’nin metropollerde en başaırlı Beleidye Başkanı olarak gördünüz. Ancak; Genel Merkez böyle görmedi ki sizi ne Büyükşehir’e ne Konak’a aday göstermedi. Başarının ölçüsü kalıcı ve belediyecilik alamında başarılı hizmetelere göre belirlenir.
 
Siz görev yaptığınız 5 yıl içerisinde 1825 gün yaapr. Bunun yarısını yurtdışında ve İstanbuL’da geçirdiniz. Bu arada bir çok grup ve meclis toplantısına katılmadınız. Büyükşehir Meclisinin toplantılarının büyük çoğunluğuna katılmadınız. Son üç aydır da ne gruba ne de meclise geldiniz.
 
Seyahat ve müsamere koplunuz çalışmalaır ile gerçekten ülke çapında 1 numaradır. Tüm ilçe belediyeleri en az 2-3 tane pazaryeri yaparken siz bir tane bile yapmadınız. Konak Belediyesi İzmir’İn ilçeleri içerisinde en büyük bütçeye sahip olduğu halde bir tek kalıcı eser yapılmadı. Tüm bunlar Genel Merkez tarafından değerlendirilmiş olacak ki siz kendinizi başarılı görürken parti merkezi görmedi ve sizi aday göstermedi. Göstermeyince de istifa edip başka bir partiden üstelik Konak bana dar geliyor deyip Büyükşehir adaylığına soyunurken yeni partinizden Konak Belediye Başkan Adayı oldunuz. Başarılı iseniz hakkınız yendi ise nende Büyükşehir’den aday olmadını? Ben bağımsız olsam da seçilirim derken neden 2009 yerel seçimlerinde  Konak İlçesinde %3.1 oy almış bir siyasi partiden Büyükşehir’e değil ilçe belediye başkanlığından aday oldunuz'Buca,Karşıyaka,Karabağlar ve Bornova,Karaburun,Çeşme Belediye Başkanları da aday gösterilmedi.Ancak onlar partilerinden istifa etmedi.Bana haksızlık yapıldı deyip partisinden ayrılarak başka siyasi partiden aday olan bir tek siz varsınız.Sizin hakkınız yendi de bir başkasının ki yenmedi m? O başkanlar hala yeni gösterilen başkanların arkasında aslanlar gibi duruyorlar.Bu davranışları ile toplumdan büyük destek ve ilgi görüyorlar.
 
FINDIK KUBİ
Ülkemizde bir zamanlar ‘Fırıldak Kubi’ olayı yaşanmıştı. Siz de önce CHP, sonra DSP sonra YTP ve sonra yine CHP üyesi oldunuz. Bu parti sizi Konak ilçesine belediye başkanı yaptı. 2014 seçimlerinde aday gösterilmeyince bu süreç de partimizden ayrılıp tekrar DSP’den aday olarak toplumda oluşan yeni bir Fırıldak Kubi algısını nasıl değiştireceksiniz
 
ONLARIN HAKKI YENMEDİ DE….
2009 yerel seçimlerinde partimiz bir başka kişiyi Konak adayı olarak göstermişti. Ona yapılan itiraz sonucunda adaylığı seçim kurulları tarafından düşürüldü. 7 gün içerisinde yeni aday gösterilmesi gerektiğinden bu süre içerisinde yeni aday olarak siz gösterildiniz. O tarihte de hiçbir proje sunmadığınız halde aday yapıldınız ve bu parti oyları ile seçildiniz. O zaman yani siz aday gösterildiğinizde diğer aday adayalrının hiçbiri partisinden istifa edip başka bir partiden aday olmadı. Onların hakkı yenmedi de sizin ki mi yendi
 
 
HALEN CHP ÜYESİSİN
İnternette Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı resmi sitesine girdiğinizde halen CHP üyesi olarak görünüyorsunuz.Üstelik DSP Tüzüğü incelendiğinde adaylık için Parti meclisi ve MYK Kararı gerektiren bunlar Tüzüğe aykırı olarak yapılmadan bu parti tarafından aday gösterildiniz.Bu konuda itiraz edilse adaylığınız Seçim Kurulu tarafından düşürülür ve aday olamazdınız.
Ancak; ben de her türlü malzeme hazırken yapmadım. Önünüzü kesmedm. Seçimlerde ne kadar oy alacağınızı merak ettiğim için…


TARTAN'DAN SAVUNMA
Ali Büyükkayıkçı’nın sözleri üzerine Tartan’ın  aday olmayı düşünmediğini ancak Sema Pekdaş’ın Atatürk’e karşıt yaptığı bir konuşma nedeniyle aday olduğunu ifade ettiği öğrenildi.
 
Ali Büyükkkayıkçı’nın daha sonra toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.