Dolar 34,2081
%0.08
Euro 37,9076
%-0.49
Altın 2.927,770
%1.1
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vekil Sait, CHP'nin konferansına katılacak, konuşma yapacak

Vekil Sait, CHP'nin konferansına katılacak, konuşma yapacak

‘CHP Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı’ sıfatıyla Kemal Kılıçdaroğlu ile Sırbistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Žarko Obradovi’nin açılış konuşmasını yapacağı konferansa CHP'den resmi davet alan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de katılacak.

  • Ege Postası
  • 22.11.2012 - 18:36
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -23-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da ‘Değişen Zamanlarda Sosyal Demokrasi, Balkanlar’da Dayanışma ve Refah’ başlıklı konferans düzenleyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’den sürpriz bir ismi davet gönderdi. İstanbul Mövenpick Otel’de yapılacak konferansa AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de katılacak.

"DAVET GÜZEL BİR HOŞGÖRÜYDÜ"
‘CHP Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı’ sıfatıyla Kemal Kılıçdaroğlu ile Sırbistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Žarko Obradovi’nin açılış konuşmasını yapacağı konferansa aldığı resmi davet nedeni ile memnuniyetini dile getiren AK Partili Sait, “CHP’nin daveti bir hoşgörüdür. Benimde oraya gidecek olmam bu davete güzel bir cevaptır. Bu tarz organizasyonlarda birlikte olmak önemli. Ayrıca bu tür organizasyonlar desteklenmeli” dedi.

KONUŞMA YAPACAK

Kosova Rumeli Derneği Başkan Yardımcılığı ile Balkan Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanlığı yapan ve halen TBMM Dış İşleri Komisyon Üyesi olan Sait, birçok siyasetçi ve akademisyenin de görüşlerini dile getireceği konferansta konuşma yapacak. Sait, “Balkan uzmanıyım. Bu konuda uzun yıllardır çalışmalar yapıyordum. Balkan Savaşları’nın yüzüncü yılı geride kaldı. Balkanlar’da barışı getirmek istiyoruz. Ortadoğu’da Suriye’de yapılan saldırıları görüyoruz. Savaş bitmeli. Balkanlar çok çile çekti. Balkan Savaşları ardından yaşanan göçlerde de bir çok sıkıntı yaşandı. Ben bunları dile getireceğim” dedi.

KATILIM YÜKSEK OLACAK
Daha önce Suriye konusunda uluslararası bir organizasyon düzenleyen CHP, hafta sonunda 3 gün sürecek Balkanlar konulu yeni bir organizasyona ev sahipliği yapmış olacak. Balkan Savaşları’nın 100. yıldönümünde yapılan konferansta çok sayıda yerli ve yabancı siyasetçi, gazeteci ve akademisyen de bildiri sunacak.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.