Dolar 34,1995
%-0.02
Euro 37,8853
%0.29
Altın 2.928,130
%-0.05
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Katı atık transfer merkezine bir tepki de AK Parti Bornova'dan

Katı atık transfer merkezine bir tepki de AK Parti Bornova'dan

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Işıklar Mahallesi’nde yapacağı ‘katı atık transfer merkezi’ polemiğine Ak Parti Bornova’da katıldı. İlçe Başkanı Hüseyin Özkan düzenlediği basın toplantısı ile “alanın Işıkkent İlköğretim Okulu ile sınır olmasına rağmen burada böyle bir tesis düşünülmesi nasıl bir yaklaşımdır”dedi. Özkan, Nazım İmar Planlarının askıya çıkması sonrası itirazda bulunacaklarını söylerken, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve CHP İlçe Başkanı Enver Dündar’a ‘birlikte hareket edelim’ çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.11.2012 - 08:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her seferinde ‘çözemediğim tek sorun’ olarak nitelendirdiği çöp konusu kentte yeni bir polemik başlattı. Bornova Işıklar Mahallesine yapılmak istenen ve Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda planlara işlenen ‘katı atık transfer merkezi’ne ilk olarak Bornova Belediye Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu karşı çıkmış CHP Grup toplantısında konu ekseninde sert bir tartışma yaşanmıştı. Hocaoğlu daha sonra yaptığı açıklama ile Kocaoğlu ve Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar’a hedef alan açıklamalar yapmıştı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da belediyenin Kasım ayı meclis toplantısında ‘katı atık transfer merkezine’ karşı olduğunu söylemişti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Işıklar Mahallesi’nde yapacağı ‘katı atık transfer merkezi’ polemiğine Ak Parti Bornova’da katıldı. İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Ak Parti Bornova Belediye Meclis Grup Başkanvekili Salih Bölük, ilçe yöneticileri, STK temsilcileri ve mahallelinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyerek yapılmak istenen katı atık transfer merkezine karşı olduklarını söyledi. Alana gelen mahallelide zaten yıllarca taş ocakları ve çimento fabrikasından mağdur olduklarını belirtip katı atık transfer merkezine karşı olduklarını söylediler.



UZAKLIK 25 KM’Yİ AŞMIYOR
Işıkkent’in yıllarca çevredeki sanayi sitelerinden, nakliyecilerden, çimento fabrikasından , taş ocaklarından ve demir fabrikasından yeterince olumsuz etkilendiğini belirten Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, bölgenin yeni bir trafik yükü, koku ve çevre kirliliği getirecek çalışmalardan uzak tutulması gerektiğini belirtti. Toplama merkezine uzaklığı 50 km’yi aşan bölgelerde taşıma maliyetini yüzde 75 oranında düşüreceği için transfer merkezlerinin kurulduğunu hatırlatan Özkan, “ Bornovamız da en uzak mahallemizin çöp toplama ana merkezlerine uzaklığı 25 km’yi aşmamaktadır” dedi.

2008 YILINDA Ki PROTOKOLE DİKKAT ÇEKTİ
Eskit taş ocakları olan alanların ömrünü tamamladıktan sonra ‘doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği’ne vurgu yapan Özkan, rehabilitasyona yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çimentaş arasında 2008 yılında 15 metreye varan basamaklar oluşturulması planlandığına dikkat çekti. Özkan, “ Çevre ve Orman Teşkilatınca 2010 yılında onaylanan bu projede belirtilen işlerin 5 yılda tamamlanılması ön görülmüştür. Onaylanan projede belirtilen estetik basamakların yapılması yerine bu alanın bir başka amaçla kullanılması mümkün değildir. Proje sahasında veya bölgesinde bir yandan rehabilitasyon projeleri ile estetik değerler kazandırılmak istenirken, o bölgede çöp transfer alanları oluşturulmaya çalışılması bir çelişkidir” dedi.



OKULA SINIR
Planlarda değişiklik yaparak onaylanan parselin bir kısmının eğitim alanı gözüktüğüne dikkat çeken Özkan, “ alanın Işıkkent İlköğretim okulu ile sınır olmasına rağmen burada böyle bir tesis düşünülmesi nasıl bir yaklaşımdır. Konut ve eğitim alanına bitişik olan bu parselin ‘atık ara depolama ve transfer merkezi’ yerine eğitim, spor ve rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi çok daha doğru olacaktır” dedi.

CHP’YE ÇAĞRI YAPTI
Nazım İmar Planlarının askıya çıkması sonrası itirazda bulunacaklarını ifade eden Özkan, “ Bornova Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanının bu transfer merkezine karşı çıkmasını bekliyoruz. Birlikte hareket edersek engel olabiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan bu parseli eğitim, spor ve rekreasyon alanı olarak planlara geçirmesini istiyoruz” dedi.



ÇAKAR’I KARANLIKTA GETİRMİŞLER
Bayındırlık ve İmar Komisyonu’ndan oy birliği ile geçmesinin spekülasyonlara neden olduğunu belirten Özkan, “ Komisyonda 8 CHP’li dışında sadece Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Kenan Çakar var. Kendisi ile görüştüm. Mevcut alana karanlıkta ve farklı bir yoldan getirildiğini belirtti bana…Ne konut ne de okul göremediğini bu yüzden olumlu bir görüş verdiğini eğer olumsuz bir durum mevcutsa hatadan dönülebileceğini söyledi” diye konuştu.

“PANKARTLAR KALDIRILDI”
Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, ilçenin bir çok noktasına ‘Bornova’da çöp toplama merkezi istemiyoruz’ yazılı pankartlar astıklarını ancak belediyenin zabıta ekiplerince kaldırıldığını sözlerine ekledi.

SINDIR SICAK BAKMAMIŞTI
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise Bornova Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısında katı atık transfer merkezi için, “Bu sadece basından bir duyum. Bu konuda herhangi bir bilgi belge yoktur. Duyum üzerine varsayım üzerine yorum yapmak istemiyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun sözlü bir ifadesi yok. Böyle bir konuya ne biz ne belediyemiz ne de Bornova halkı çok sıcak yaklaşmayacaktır” demişti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.