Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üyelik polemiği Non-Stop

Üyelik polemiği Non-Stop

CHP İzmir Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel'in 'AK Parti ilçe başkanlıklarına iş başvurusu için CV bırakan bir çok vatandaşın partiye haberi olmadan üye yapıldığı duyumları aldık' açıklamasına AK Parti'den yanıt geldi. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, " Bu iftiralara söylenecek biz söz bulamıyorum. Bunlar ne söyleyeceklerini şaşırmış durumdalar. AK Partinin İzmir'de geldiği noktayı görmek istemiyorlar" dedi. İlçe başkanları da iddialara karşı tepkiliydi.

  • Ege Postası
  • 21.11.2012 - 18:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Siyasi Partiler Kanunu'nun 6. Maddesi'nin 2. Fıkrasına göre birden fazla partiye üye oldukları için üyelikleri düşürülenlerin yer aldığı listelerin il ve ilçe başkanlıklarına gönderilmesinin ardından İzmir'de AK Parti ve CHP arasında yeni bir polemik başladı. AK Parti ve CHP'de farklı partilerde bir çok önemli isminin kaydının çıkmasının şaşkınlığı ve tepkisi yaşanırken CHP İzmir'den önemli bir iddia gündeme getirilmişti. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, yaklaşık 3 aydır üyelik kaydı üzerine araştırma yaptıklarını ve AK Parti'de on binlerce üyenin bilgisi dışında üye yapıldığı duyumları aldıklarını belirtip "AK Parti ilçe başkanlıklarına iş başvurusu için CV bırakan bir çok vatandaşın partiye haberi olmadan üye yapıldığı duyumları aldık" demişti. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Erel'in açıklamalarına AK Parti'den sert cevap geldi.


KAYA: 'İZMİRLİLER NEDEN AK PARTİYİ SEÇİYOR' DEMELERİ GEREKİR
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, CHP'ye ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel'e yüklendi. "Bu iftiralara söylenecek biz söz bulamıyorum. Bu açıklama tam anlamı ile bir fiyasko. CHP'liler daha önce yaptıkları açıklamalarda 'CHP delegelerini üye yaptılar' diyorlardı, şimdi iş için CV aldıkları kişileri AK Partiye üye yapıyorlar diye açıklama yapıyorlar. Bunlar ne söyleyeceklerini şaşırmış durumdalar. AK Partinin İzmir'de geldiği noktayı görmek istemiyorlar. CHP, AK Parti'nin ilçe başkanlarının nasıl üye kaydı yaptığını değil, vatandaşların CHP'den AK Parti'ye neden gittiklerini irdelesinler. Bizim hiç bir ilçe başkanımız bunu yapmaz. CHP'liler önce kendi
hatalarına baksınlar. Kendi içlerinde yaşadıkları hataları bize mal etmesinler. Kendilerine şu soruyu sorsunlar 'İzmirliler neden AK Parti'yi seçiyor' demeleri gerekiyor. Bence bunu kendilerine sormaları lazım. Bu açıklamalar CHP'de Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yürüten bir isme yakışan bir açıklama değil. Ben bu arkadaşın daha ciddi bir açıklama yapmasını beklerdim" dedi.


ACAR: İSTEYEN HERKES GELİP İNCELEYEBİLİR
Narlıdere AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar, "AK Parti kurumsal bir partidir. Tüzüğü belli olan bir partidir. Partiye ilçemizde üye olanların tamamı özgür iradeleri ile gelip üye olmak istemiş ve yönetim kurulunda yapılan değerlendirme sonrası üye yapılmışlardır. CHP bu tarz boş açıklamalar ile kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. İsteyen herkes gelip üye kayıtlarını inceleyebilir" dedi. 

SÜREKLİ: NASIL ÜYE YAPTIĞIMIZ ORTADA
Karşıyaka AK Parti İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, " Bu tarz bir iddiayı kabul etmek zor. Bizde de üyelikleri düşürülenler var. Bizde bu konuda araştırma yapıyoruz. Bizim nasıl üye çalışması yaptığımız ortada. AK Nokta dediğimiz stantlarımız var. Bire bir iletişim kurarak üye yapıyoruz. Haberleri olmadan vatandaşı partiye üye yapmamız söz konusu olamaz" dedi.


YILMAZ: VATANDAŞIN SORUNUNU PARTİYE ÜYE OLSUN DİYE ÇÖZMÜYORUZ

Çiğli Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ise, " Bize iş istemek için bir çok vatandaşımız geliyor. Kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.Kimseyi özgür iradesi dışında partiye üye yapmamız söz konusu olamaz. Biz vatandaşın sorununu partiye üye olsun diye çözmüyoruz. Bu bizim görevimiz. AK Parti kurumsal bir partidir. Bu tarz iddialar komik..." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.