Dolar 34,1715
%-0.1
Euro 37,8969
%0.32
Altın 2.922,140
%-0.25
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: Toplumsal eşitliği öğrenmek şiddeti bitirir

Güven: Toplumsal eşitliği öğrenmek şiddeti bitirir

Balçovalı kadınlara, Balçova Belediyesi Semt Evi'nde kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik eğitim verildi. Ege Kadın Dayanışma Vakfı'nın üstlendiği eğitimlerde cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapıldı

  • Ege Postası
  • 20.11.2012 - 10:33
İZMİR -Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve Balçova Belediyesi birlikte kadına karşı şiddetin nedenlerinin tartışıldığı, çözüm yollarının arandığı bir eğitime imza attı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven'in konuk olduğu eğitimde Ege Kadın Dayanışma Vakfı Başkanı Türkan Miçooğulları, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitiminin anaokulundan üniversiteye kadar çocuklara verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu eğitim verilirse şiddeti bitiririz” dedi. Ege Kadın Dayanışma Vakfı Sekreteri Prof. Dr. Belgin Hoşsu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın eşi Fatma Çalkaya ve CHP parti eğitmeni ve Vakıf üyesi Tülay Çelen Bayır'ın da katıldığı toplantıda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi konuya dikkat çekildi.

EĞİTİMSİZLİK EN ÖNEMLİ NEDEN

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, AKP iktidarında kadına karşı şiddetin 10 yıllık iktidarı süresince giderek arttığını, şiddeti önlemek üzere çıkarılan kanunların kağıt üstünde kaldığını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik yeterli çalışma yapamadığını, son yıllarda da şiddetin iyice arttığını söyledi. Türkiye'de 2008'de 48 bin şiddet olayı meydana gelirken, bu sayının 2011'de 1.5 kat artışla 80 bin 398 olarak gerçekleştiği belirtilmiştir. Şiddetin artma nedeninin işsizliğin ve yoksulluğun neden olduğunu kaydeden Güven, “ Öncelikle yoksulluğun ve işsizliğin ortadan kaldırılması gerekli, diğer bir neden de kolluk kuvvetleri, savcı ve hakimlerin yeterli sayıda eğitimden geçirilmemeleri. Biz vekillerin sorularına yeterince sayıda eğitim verildi şeklinde yanıtlar veriliyor. Halbuki hala küçük kızlara tecavüzü olağan karşılayabilen hakimlerimiz var. Türkiye'de her gün artan şiddet olaylarının nedeninin hakimlerin bakış açısı ile eğitimsizlik olduğu gün gibi ortada.” dedi.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ ŞART

Toplantıda konuşan Ege Kadın Dayanışma Vakfı Başkanı Türkan Miçooğulları da eğitimsizliğe dikkat çekerek özellikle şiddet sorununu çözmenin yolunun toplumsal cinsiyet eşitliği eğitiminin tamamlanması olduğunu belirtti. Miçooğulları, “Anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin her aşamasında toplumsal cinsiyet eğitimi verilmeli. Anneler çocuklarını yetiştirmeye başladığında bu eğitimin de başlaması gerekiyor. Yoksa bu şiddetin sorumlusu da biz kadınlar oluruz. Devlet yasalar ve yönetmeliklerle bu eğitimi uygulatmalı. Biz kadına karşı şiddeti bugün bu kadar konuşuyorsak bunun temeli gerekli eğitimin verilmemesi veya alınmamasıdır” diye konuştu. Ege Kadın Dayanışma Vakfı Sekreteri Prof. Dr. Belgin Hoşsu ise kadınlara şiddetin kaynağı olan öfkenin kontrolünün önemi ve Vakıf Saymanı Sibel Uyar da şiddete uğrayan kadınların hukuksal hakları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.