Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vilayet Parkı çalışma başladı

Vilayet Parkı çalışma başladı

Malatya Valisi Vasip Şahin, valilik arkasında bulunan Vilayet Parkı’nın yeni proje çerçevesinde düzenleneceğini belirterek “Park tamamen halkımıza açık olacak ve hiçbir şekilde ticari amaçlı kullanılmasına müsaade edilmeyecektir.”...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:27
Malatya Valisi Vasip Şahin, valilik arkasında bulunan Vilayet Parkı’nın yeni proje çerçevesinde düzenleneceğini belirterek “Park tamamen halkımıza açık olacak ve hiçbir şekilde ticari amaçlı kullanılmasına müsaade edilmeyecektir.” dedi.

    Vali Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, Vilayet Parkı’nın yeni peyzaj projesi çerçevesinde düzenleneceğini kaydetti. Parkın tamamen halka açık olacağını anlatan Şahin, hiçbir şekilde ticari amaçlı kullanılmasına müsaade edilmeyeceğini ifade etti. Kuruyan ağaçların yerine projede belirtildiği üzere iklim ve toprak dokusuna uygun ağaçlar dikileceğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti: "Bilindiği üzere; valiliğimize tahsisli parkın çevre düzenlenmesi ve peyzajı ile ilgili olarak bir proje hazırlanmış ve 26 Ocak 2012 tarih ve 190 sayılı Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu onayıyla uygulamaya konulmuştur. Ancak imalat devam ederken Malatya İdare Mahkemesi'nin 2012/666 sayılı kararı ile projenin yürütülmesi durdurulmuş ve akabinde kurul kararı iptal edilmiştir. İmalatı yarım kalan ve bu nedenle kamuoyunda haklı sızlanmalara yol açan park düzenlenmesinin tamamlanması gereğinden hareketle, Malatya İdare Mahkemesi'nin 1 Temmuz 774 sayılı iptal kararının gerekçesi de dikkate alınarak valiliğimizce hazırlatılan yeni Vilayet Parkı Peyzaj Projesi, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun 31 Temmuz tarihli 1034 sayılı kararı ile onaylanarak Malatya Belediyesi ve Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu denetiminde uygulanmasına karar verilmiştir. Karar doğrultusunda 12 Ağustos tarihinde çalışmalar başlatılmış olup en kısa sürede bitirilecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.