Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vural'dan başbakanlık ofisi vaadine nükteli eleştiri

Vural'dan başbakanlık ofisi vaadine nükteli eleştiri

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Başkanlık sistemi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Vural, İzmir'e Başbakanlık Ofisi açacağını müjdeleyen Davutoğlu'na ise sert sözlerle yüklendi. Partisinden AK Parti'ye transfer olan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'e ise “Siyasete yeni girmiş bir hanımefendi düğmesini yanlış yerden ilikledi. Bundan sonra da dikiş tutmaz” eleştirilerini getirdi. ALAÇATI'YA HOME OFİS AÇIN

  • Ege Postası
  • 06.02.2015 - 14:42
HALİL SOLAK/ HABER SERVİSİ- MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Başkanlık tartışmalarının ekonomiyi kötü etkilediğini savunan MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, “13 yılını sürdüren AKP hükümeti ve 10 Ağustos'ta seçilen Erdoğan siyasi ve ekonomik belirsizliklerin kaynağı olmuştur. Artık istikrardan bahsedilemez. AKP bu yapıyla ülkeyi bir belirsizlik ortamına sokmuş. Başkanlık tartışmaları, sistem tartışmaları ekonomik kurlarla ilgili büyük risk olmuştur. Parlamenter, demokratik sistemi tartışılır hale getirilmiş hukuk devleti askıya alınmıştır. Bu şekilde hukuk devleti güvenliğini sağlayacak kavram ortadan kaldırılmıştır.” diye konuştu

Başkanlık sistemi bir kılıftır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlık sitemini Türkiye'yi eyalet ve federasyona bölmek için istediğini iddia eden Vural, “Kendi hırs ve menfaati için her türlü değeri istismar etmiştir. Erdoğan üniter yapıyı tartışmaya sokmak suretiyle Cumhurbaşkanlığı sarayının yeni adresi olan Beştepe'de bir huzursuzluk kaynağı olmuştur. Bağbuğumuz Türkeş beyi istismar edecek kadar yüzsüzleşmiştir. Milliyetçilik ve ideolojik fikirleri ayakları altına alan ve her defasında ülkücüleri aşağılayan Erdoğan konu başkanlık sistemi olunca merhum başbuğumuz Türkeş'in isteği demekle kendi karanlık fikirlerine alet etmekdedir. Türkeş beyin yolundan gittiğini iddia ediyorsan TBMM'deki kürdistan ve federasyon söylemlerini kulağını açarak iyi dinlemelidir. Merhum başbuğun sevdası birliktir. Başkanlık sistemini terörist başı Apo'nun amaç ve hedeflerine alet etme. Senin başkanlık sistemiyle amaçladığın gayet açık ve bellidir. Türkiye'yi üniter yapıdan uzaklaştırmaktır. Ülkeyi bölme ayırma projesi olduğunu biliyoruz. Erdoğan kendi kirli siyasetine başbuğumuzun başkanlık sistemi hakkındaki düşüncelerini anlamından koparılarak kullanmasın. Başkanlık sistemini Türkiye'yi eyaletlere bölmek için amaçlıyorsun başbuğumuzun sana verdiği cevap diyerek bilgisayardan açtığı başbuğ Türkeş'in başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini açıkladığı görüntüyü izletti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aklını başına devşir dedi. Erdoğan sen Başkanlık sitemini eyalet ve federasyon için istiyorsun. Sen kendini ne zannediyorsun da başbuğun düşüncelerini ve fikrini bölücü fikirlerine alet ediyorsun. Milli devlet üniter devlet vasıflarından uzaklaştırırp ayırmak Kürdistan ve Ermenistan ile yeni servi hayata geçirmek onun için başkanlık sistemini bir kılıf olarak görmektedir” dedi.


Dolar sihirbazı Erdoğan çıktı”
Vural, “Erdoğan'a önce sen 1001 odalı sarayında dokuz ışığı oku anla ve ondan sonra Türkeş'in 80 yıllık vakfettiği milliyetçilik fikrini özümse. Kurnazca amaçlarına Başbuğ'un düşüncelerini istismar ediyor utanmalıdır. Bölmeye yemin etmiş senin düşüncenle Başbuğumuzun düşüncesinin ne alakası var. Türk milletinden utanan seninle Başbuğun düşüncesiyle ne alakası var. Türkeş ismi kim sen kimsin haddini bileceksin. Türkeş'in düşüncelerini Türk sözcüğüne alerjisi olanlara sakız yaptırmayız. Sizin amacınız İsrail projesi olan kürdistanı kurdurmaktır. Parlamenter sistemi bir belirsizliğe ve istikrarsızlığa götürmektedir. Meclis'te ettiği şeref ve namus sözünü yutan. Siyasi parti lideri gibi meydanlara inerek demokrasiye, vatandaşa ihanettir. Yeminini çiğneyen Erdoğan soruyorum yalan yere mi yemin etti? 'Ben tarafım ama milletin tarafıyım' diyor. Kim verdi sana bu yetkiyi devletin ve milletin birliğini sağlaman gerekirken bir siyasi partinin yanındasın millet dediğin sadece sana oy verenler midir yoksa AKP hükümetinin üyeleri midir. Bu ülkede 77 milyon yok mudur. Kimin yanındasın. Rüşvetçilerin yanında olmakla mı milletin yanındasın. Bu milleti temsil eden, egemenliği temsil eden yegane yer TBMM'dir. Bir kişi kendini TBMM'nin üzerinde göremez. Parlamaneto'yu yok sayamasınız. Bir yanda AKP hükümeti diğer yanda Cumhurbaşkanı ekonomide istikrarsızlığın kaynağı olmaktadır. Hükümet kötü gidişi önleyeceğine daha da körüklüyor. Cumhurbaşkanı kurumlarla ahenkli çalışması gerekirken taraf olmaktadır. Sürekli konuştuğu için Türk ekonomisi darbe üzerine darbe yiyor. Bunun üzerine rantçılar ve faiz lobisi zil takıp oynuyor. Ekonomideki oynamanın her bir sorumlusu Erdoğandır. Para sihirbazı çıktı, dolar sihirbazı oldu. Bir zamanlar Soros vardı şimdi dolar sihirbazı Erdoğan çıktı.Bir takım kuralları yok saymak siyasi ve ekonomik istikrarsızlık bedelini millet ödemektedir. ” diye konuştu.

Kimin Valisisin sen'
İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yargı kararına rağmen soruşturma izni vermemesine sert tepki gösteren Vural, “Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan atamalar, MEB Bakanı hakkında gensoru verdik. İzmir'deki haksız atamalar yargıya taşındı. Yürütmenin durdurulması kararı verdi. Davacının göreve devam etmesi şeklinde karar alındı. Ama mahkeme kararı uygulanmıyor. İzmir Valisi soruşturma izni vermemiştir. Kimin Valisisin se? Yargı haksızlık yapılmıştır görevlerine devam etsinler diyor. Ama yargı kararı uygulanmadığı için soruşturma izni vermiyorsunuz. İşte bürokratik oligarşi budur. Vatandaşa yapılan haksızlığın üstünü örtüyorsunuz.” diye konuştu.
Alaçatı'da uygun bir home ofis var
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Davutoğlu'nun İzmir İl Kongresi'nde İzmir'e Başbakanlık Ofisi açacağı müjdesi vermesine de değinen Vural, “Ankara'da başbakanlığını kaybetti İzmir'de açacak. Ankara'da kaybettiğini İzmir'de arıyor, saray taşeronu. Başbakanlığı tartışılan kimse İzmir'de ofis açsa ne yazar açmasa ne yazar. Başkanlık sistemini savunuyorsa, Başbakanlık ofisi ne işe yarar. Ben ona uygun bir yer buldum. Alaçatı'da uygun bir home ofis açmakta fayda vardır. İzmir sahipsizdir. AKP- CHP çekişmesi darbe vurmaya devam ediyor. Hani söz verilen 35 proje nered? 1414 kandırmacası nered? Hep İzmirli avutuldu. İzmir genel de de yerelde de sahipsiz. Çöp sorunu, stat sorunu, trafik sorunu, spor kulüplerimizin sorunu, İzmir kulüpleri sürünür hale geldi. Göçebe oldular. İzmir hizmet bekliyor. AKP-CHP yan gelip yatıyor. Ulaşım sorunumuz tarihi dokumuz, kentsel dönüşüm derseniz. Sadece kısmen Bayraklı'da başladı. Ama hiçbir gelişme yok. İzmir'in dağlarında artık çiçekler açmıyor. Sabuncubeli-Konak ne oldu bu tünelle? Çöktü... İzmir çok garip İzmir bu iki paralelin arasında eziliyor, İzmirli öğütülüyor. Ezilen hep İzmirli oluyor. Başbakan burada home ofis açacağına geçen seçimde vaat ettiği 35 projeden bahsetse çok daha iyi olacak. Önümüzdeki seçimde inşallah AKP-CHP değirmeni arasında öğütülen İzmirlilerin umudu olacağız” diye konuştu.

Sen İzmirliyi sürü mü zannediyorsun'
Vural, “AKP Konya milletvekili diyor ki; 'Çobanda Başbakan da yönetiyor ikisi de aynıdır'. Milleti koyun yerine koyan bir zihniyet. Bu kadar milleti aşağılayan bir zihniyet. Oyunu aldılar. Bu lafı söylüyorsan çobanın sürüsüyle başbakanın yönettiği milleti sürü yerine koyuyorsun demektir. Bu kimse milletin vekiliyim demesin. Gitsin koyunlarla uğraşsın. derhal istifa etmelidir. Milleti temsil edemez. Sen İzmirliyi sürü mü zannediyorsu? Milletine sürü diyen birinin İzmir'e ofis açma hakkı yoktur. İzmirliler bunu reddeder.” diye konuştu.


Şengül düğmesini yanlış yerden ilikledi

MHP'den AK Parti'ye katılan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'ü eleştiren Vural, “Kimin oylarıyla seçildi. MHP ve ülkücülerin oylarıyla. Açıkçası rüşvet ve yolsuzluğu meşrulaştıran bir partinin zihniyetine katılmak irade gasbıdır. Birbirlerine uyuşmuşlar. Bir hanımefendi onun için büyük emekler sarf ettik. Yazıktır, günahtır. Babasının vasiyeti vardı. Bu vasiyet çerçevesinde aday yapıldı. Babasının vasiyetine ihanet eden birine ne denir, tencere kapağını bulmuş. Ama koçanı bizdedir irade bizdedir. MHP tercihini kullanan insanlara teşekkür ederiz. Siyaset böyle katakulliyle olmaz. Siyasete yeni girmiş bir hanımefendi düğmesini yanlış yerden ilikledi bundan sonra da dikiş tutmaz. Kirazlılara yapılmış büyük bir haksızlıktır. Kirazlılar buna seçimlerde cevap verecektir. Babasının vasiyetini dikkate almayan birinin babalık hususunda vicadanı bir muhasebeyle baş başa kalmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.