Dolar 32,6970
%-0.17
Euro 35,1481
%0.18
Altın 2.442,960
%-0.3
Bist-100 10.291,00
%-3.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yamanlar için imza kampanyası

Yamanlar için imza kampanyası

Karşıyaka Birliği Yamanlar Dağı eteklerine kurulacak çöp bertaraf tesislerine karşı imza kampanyası başlattı. Karşıyaka çarşı içinde kurulan imza masasında şu anda toplanan imza sayısı 18 bini aştı. Yamanlar için imza kampanyası

  • Ege Postası
  • 12.04.2015 - 10:36
İZMİR- Karşıyaka Birliği ve Karşıyaka Çevre Derneği, Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar Dağı'na kurmayı planladığı katı atık bertaraf tesisine karşı imza kampanyası başlatıldı. Karşışaka Çarşası'na kurulan imza masasında hem imza toplandı, hem de vatandaşlara bildiriler dağıtıldı.


Toplanan imzaların şu anda 18 bini aştığı, kampanya tamamlandığında imzaların Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verileceğini söyleyen protestocular, 2Tesisin yapılması düşünülen alanda yapılan dip suyu raporu ÇED başvuru dosyasında yer almamıştır. Çünkü 30 sondajda 3 metreden Yamanlar dağından gelen kaynak suyu çıkmıştır. Yamanlar dağı su havzasıdır.Yamanlar kaynak suyumuz, çöp depolanması sırasında kirlenecek, zehirli sızıntı akıntıları İzmir Körfezi'ni zehirleyecektir. Çocuklarımıza ve torunlarımıza daha sağlıklı bir Karşıyaka bırakmak istiyoruz. Bu tesisin Karşıyaka'ya yapılmaması için mücadelemiz sürecek" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.