Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yazar Kayan’dan Müslüman olan papazın hikayesi

Yazar Kayan’dan Müslüman olan papazın hikayesi

Yazar Ramazan Kayan, Moral FM’de Mehmet Paksu’nun sunduğu 'Dini Hayatımız' programında Moses Mark Bangura isimli papazın Müslüman olma hikayesini anlattı.         Kayan, "Engeller kalkınca, vahiy fıtratla...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 17:00
Yazar Ramazan Kayan, Moral FM’de Mehmet Paksu’nun sunduğu 'Dini Hayatımız' programında Moses Mark Bangura isimli papazın Müslüman olma hikayesini anlattı.

        Kayan, "Engeller kalkınca, vahiy fıtratla temasa geçince insanlık neşet ediyor. Fıtrat hareket ediyor. Onu gördüm. İnsanlar doğrudan vahyin doğrularıyla temas edince engeller kalkıyor. İnsanlara bu fırsatı vermemiz lazım. Ön yargılardan kurtulmamız gerekiyor. Ama bugün medyanın ördüğü duvarlardan dolayı insanlar İslam’a karşı korkunç derecede ön yargılı. Bunu gidermek içinde çalışmalıyız." dedi.

        Fıtraten İslam’a yatkın çok insan olduğunu, onlara ulaşılması gerektiğini vurgulayan Ramazan Kayan, "Hz. Nuh (as) gecesini gündüzüne katıyor. Bir kapıya 14 defa çıkıyor. Ama yine de vazgeçmiyor. Biz ondan daha üstün değiliz." diye konuştu.

        Kutlu Doğum Haftası doğrultusunda Afrika’nın Siare Lone ülkesine gittiğini belirten Kayan, şöyle devam etti: "1960’lı yıllara kadar sömürge ülkesi olmuş. İngilizler çekildiği vakit ülkedeki elmas yataklarını yüz yıllığına kiralayıp el koymuşlar. Ülkede korkunç bir fakirlik var. Başkente günde sadece 2 saat elektrik verilebiliyor. Ayrıca halk günlük yaşıyor. Çünkü günde bir öğün ya da iki öğün yemek bulabilen o günü kurtarmış oluyor."

        Yazar Ramazan Kayan, "Ülke nüfusunun yüzde 60’ı Müslüman, yüzde 30 Hristiyan, yüzde 10'nu ise ilkel kabile dinleri. 30-40 yıl önce yüzde 5 olan Hristiyan nüfusu misyonerlik çalışmalarıyla bugün yüzde 30’a çıkmış. Önce fakirleştirmişler, sonra cahilleştirmişler, daha sonra da Hristiyanlaştırmışlar. Gezdiğimiz her yerde adım başı kilise, kilise okulu, kilise sağlık ocakları bulunuyor. Müslümanlar fakirlik yüzünden okul açamadıkları için çocuklarını kilise okullarına göndermişler." şeklinde konuştu.

        Ramazan Kayan, bunları öğrendikten sonra Siare Lone’de papazken Müslüman olan Brader Musa ile tanıştıklarını söyledi. Brader’in hikayesiyle ilgili şunları aktardı: "Musa, Hristiyan bir ailede doğmuş gerçek adı Moses Mark Bangura olan biri. Ailesi onu kilise okuluna göndermiş. Okul başarısını görünce kilise onu rahip yapmak istemiş ve rakip eğitimine almışlar. Rahiplik eğitimi bittikten sonra Nijerya’ya Evangelist eğitimi almaya göndermişler. Evangelist, Hristiyanların en radikal ve en karşı olan mezhebidir. Daha sonra ise ondaki yetenekleri keşfettikleri için Güney Afrika Cumhuriyeti’ne göndermişler. Orada ‘Müslümanlarla nasıl mücadele edilir, Müslümanlar nasıl Hristiyan yapılır’ gibi konularda eğitim almış. Ülkesine geri geldiğinde halkı Hristiyanlaştırma noktasında çalışmaya başlamış. O sırada bir rüya görmüş. Rüyasında Müslümanlığa davet edilmiş. Dedim,'sonra ne oldu'' O da ‘Önce şeytanın beni dinimden uzaklaştırmak için benimle uğraştığımı düşündüm. Unutmaya çalıştım. Bir değil, iki değil derken periyodik olarak görmeye başladım. Üç ay rüya beni kendi halime bırakmadı. Sonra 'şu rüyayı bir de cami imamına sorayım' dedim. Anlattım. İmam bana ‘Sen ne şanslı bir insansın, Allah seni doğrudan İslam’a çağırıyor. Araya hiçbir şey koymadan bunu yapıyor. Hemen Müslüman ol’ dedi. Şimdiye kadar kimse beni İslam’a davet etmek için karşıma çıkmaya cesaret edememişti. Eve gittim ve düşünmeye başladım. Sonra Müslüman olmaya karar verdim. Bir cuma günü Moses Mark olan ismimi Musa yaptım. Cuma günü Müslüman oldum.’ diye anlatınca şaşırdım."

        Kayan, Musa'nın, Müslüman olduktan sonra Hristiyan yaptığı köyü İslam'a davet ettiğini, 37 kişinin Müslüman olduğunu, ardından papazların ve binlerce kişinin Musa'nın gayretleri sayesinde Müslümanlığı seçtiğini vurguladı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.