Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım:Torunlarımıza parlayan bir İzmir bırakalım

Yıldırım:Torunlarımıza parlayan bir İzmir bırakalım

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’in 10 yılının kayıp olduğunu belirterek, “Herşey farklı olabilir. Saç renginiz, göz renginiz, yaşam tarzınız farklı olabilir. Farklı olmayan şey geleceğimizdir. Sorunları torunlarımıza devretmek istemiyorsak 30 Mart milat olacaktır” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 15:47
İZMİR - Ege Bölgesi Vanlılar Derneği üyeleriyle biraraya gelen Binali Yıldırım, Türkiye’nin dünyada imrenilecek bir ülke haline geldiğini, bunu da 11 yılda sağlanan istikrar ve güven ortamı ile gerçekleştiğine dikkat çekti. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Yıldırım, halk ozanının türkü ve özdeyişleri ile keyifli dakikalar geçirdi.

''YAPACAĞIZ DEDİĞİMİZİ YAPARIZ''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Önce sen hesap ver!
Farklılıkların olacağını ancak ortak geleceğimiz için hizmet etme anlayışının önemli olduğuna vurgu yapan Yıldırım, şunları söyledi: “İzmir’e 11 yılda 20 milyar TL düzeyinde yatırım yaptık. İzmirli size soruyor, 10 yıldır belediye başkanısın, önce sen hesap ver. İzmir’in 10 senesi kayıptır. Hiç kimse kimseyi kandırmasın. Yağmur yağınca insanlar korkuyor, acaba nereyi su basacak diye endişe ediyor. Bereketli toprakları ile Türkiye’yi besleyen, Türkiye’ye ihracatı öğreten, fuarcılığı başlatan şehir bu hale gelecek şehir mi'”

“İzmir’i ileri değil, geri götürüyorsun”
İzmir’de yaşanan sıkıntıların tüm ziyaretlerinde kendisine söylendiğini belirten Yıldırım, “İş bilmezlik 10 yılda İzmir’i geriye götürdü” dedi. Yıldırım, “İzmir köy oldu deyince bozuluyorlar. Ben demiyorum. 30 ilçede nereye gidersem gideyim ‘İzmir köy oldu, bizi kurtar’ diyorlar. Senin görevin bu sorunun sorulmaması için çalışmaktır. İzmir’i ileri götürmektir. İzmir’in alt yapı sorununu çözmektir. Yeşil alanlarını, kültür merkezlerini, sosyal ve kültürel alanlar oluşturmaktır. Bunları yapmamışsın şimdi seçim zamanı ‘İzmirliyiz yaparız’ diyor. Hadi oradan. Boş laf bunlar. İzmirli isen İzmir’i herkesin gıpta ile bakacağı bir İzmir haline getireceksin. Saç renginiz, göz renginiz, yaşam tarzınız farklı olabilir. Farklı olmayan tek şey geleceğimizdir. Sorunları torunlarımıza devretmek istemiyorsak 30 Mart milat olacaktır” diye konuştu.

“Türkiye’de çağ atlatan işler yaptık”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yağmurun bereket getirdiğini ancak İzmir’de yağınca insanların endişe içinde olduğunu belirterek, “Daha körfezin temizliğini yapmamışsın. Elektriği yok, suyu yok evler var. Ortaçağda mı yaşıyoruz'” dedi. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine büyük işler başardıklarının altını çizen Yıldırım, havaalanları ve otoban standardında duble yolları ile Türkiye’nin özlenen medeniyet seviyesini yakaladığını kaydetti. Yıldırım şöyle konuştu:  “Dünyanın en büyük projelerini ya bitirdik ya başladık. Hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştürdük. Doğudan batıya konuşan Türkiye getirdik. Bütün bunlar bir sevda ile olur. Bütün bunlar başka memleketlerde var niye benim ülkemde yok diye kafa yoran kadrolarla olur. 35 projede de bizi eleştirdiler ama 18’i bitirdik. Adnan Menderes Havaalanını bitirdik. Konak Tüneli bu yıl içinde açılacak. Kemalpaşa- Turgutlu 30 kilometre demiryolu bitti. Menderes-Torbalı demiryolu açılışını yapacağız. Biz sorsak 10 yılda kaç tane eser yaptın desek, 11 tane sayamaz. Sağdan say 3 tane, soldan say 3 tane. Daha iyi bir İzmir görmek istiyorsanız, dünyada marka olmuş bir İzmir istiyorsanız hizmete hazırız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.